Merhaba arkadaşlar
sonunda bloglar eski canlılığına kavuştu,özlediğim dostlar birer birer geliyorlar,nasıl mutluyum anlatamam:))
Her yeni yorumla birlikte yüzümde oluşan kocamann gülümsemeyi görmeniz lazım,ne çok özlemişim sizleri,yorumlarınızı:))
ee o zaman normal halimize dönelim diyorum ve baklava yufkasından yaptığım
çıtır çıtır kuru baklavaları sizlerle paylaşıyorum
ve bu pratik lezzeti sevgili Öznur arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı
''45 dakikalık tarifler etkinliğine'' gönderiyorum,arkadaşıma kolay gelsin diyor ve bol katılımlı bir etkinlik diliyorum.
Malzemeler:
12 tane baklava yufkası
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı tahin
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Baklava yufkaları 3 erli gruplar halinde ayrılır,üç kat yufkanın her katına eritilmiş tereyağı sürülür,3. yani en süt kata sıvıyağla karıştırılmış tahin sürülür,şeker ve ceviz serpilir sıkı bir rulo yapılır ve keskin bir bıçakla verev dilimlenir,bütün yufkalar bitene kadar devam edilir,yağlanmış tepsiye dizilip üzerine kalan tereyağı sürülür
180 derecede 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir
ben üstüne pudra şekeri elemedim ama bence siz soğuyunca üzerine pudra şekeri elemeyi ihmal etmeyin:))
Sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.
Vay bee ilk defa böyle nefis ve degisik bir nimet görüyorum. Ellerine saglik Izgüncüm yine yiktin ortaligi :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Gevrek ve çok güzel görünüyorlar. Gördükçe aklıma gelen, ancak deneyemediğim bir tarif.
YanıtlaSilbende geldim ablacııımmmmm:))
YanıtlaSilnasılın görüşmeyeli:))
baklavaların nefis görünüyorlar yapan ellerin dert gömesin:))
öpüyorum kocaman:)
gorumcem de buna benzer bisey yapıyordu gorunumu tam bu olmasada ama tahın ve cevız dehset bır lezzet... elnıze saglık...
YanıtlaSilellerine sağlık izgün hanımcım çıtır çıtır
YanıtlaSilNe zamandır aklımda bu tarifi denemek. İnşaalah en kısa zamanda yapacağım bende :) Nefis görünüyorlar canım. Ellerine sağlık, afiyetler olsun.
YanıtlaSilçok nefis çıtır çıtır oluyor canım eline sağlık :)
YanıtlaSilMinecim ne güzel yazmışsın çookk teşekkür ederim
YanıtlaSilhep birlikte yıkalım ortalığı:))
Serap fırsat bulunca dene bence
YanıtlaSilteşekkürler
Denizimmm hoşgeldin valla iyiyim dostlarım geldikçe daha da iyi oluyorum
YanıtlaSilçookk teşekkür ederim
memolinin annesi,tam kelimeleriyle ifade etmişsin gerçekten çok lezzetli oluyor,teşekkürler
YanıtlaSilBaharcım gerçekten yerken inanılmaz çıtırtılar çıkıyor:))
YanıtlaSilteşekkür ederim
Beyaz hanımeli çok pratik ve lezzetli bence mutlaka denemelisin
YanıtlaSilSedacım teşekkür ederim
YanıtlaSilİzgünüm ellerine sağlık bayılırım kuru baklavaya ben onun şerbetli halinide uydurup yaptım süper oldu:))öpüyorum.
YanıtlaSilellerine saglık canım.yine nefis bir tarif.eminim çok lezzetlidir.en kısa zamanda denemek isterim.
YanıtlaSilNarince Necla da hamurunu elde açıp benzer bir tarif uygulamış, ben de pratiğe kaçıp baklava yufkası ile yapmayı düşünüyorum. Yakında yiğenimin doğumgünü var menüde kullanabilirim. Ellerine sağlık İzgüncüğüm sımsıck sevgiler.
YanıtlaSilne kadar güzel görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilDolaptan baklava yufkasını eksik etmiyorum çok sık yaptığım bir tatlı tadan herkesinde çok beğenip tarfini aldığı ağızda dağılan harika bir lezzet ellerine sağlık canım güzel bir hafta sonu diliyorum
YanıtlaSilNefis bir tarif olmuş. Şu saatte nasıl canım çekti anlatamam:))
YanıtlaSilTahin hastası biri olarak mutlaka deneyeceğim.
Ellerine sağlık
Sevgiler
Bende zaman zaman yaparım içerisi kuru meyveli olarakta yapıyorum güzel oluyor ellerinize sağlık:))))
YanıtlaSiltam anneme göre olmuş!şerbetsiz sever normal baklavayı bunuda seveceğine eminim,tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilellerinize sağlık,
Deryam yaparken şerbetli hali nasıl olur diye düşünmüştüm onuda deneyeceğim
YanıtlaSilEylemcim teşekkür ederim denemeni tavsiye ederim
YanıtlaSilNarinim harika lezzetler yapar bu çok pratik tavsiye ederim,teşekkürler
YanıtlaSilSiyah süt çok teşekkür ederim
YanıtlaSilGül çok lezzetli oluyor di mi:))
YanıtlaSilteşekkürler arkadaşım
Tijen güzel sözlerin için teşekkür ederim bende tahini çok severim
YanıtlaSilEv atölyesi,kuru meyvelisini denemek gerek
YanıtlaSilteşekkürler
Mutfak havlusu,anneni mutlu etmenin yolu bence anneciğine yapmalısın:))
YanıtlaSilyorum için teşekkürler
izgüncüm nefis olmuşlar ama:)
YanıtlaSilsevgilerimle...
Çıtır çıtır hele de tahinli, harika görünüyorlar ellerine sağlık sevgili İzgün..
YanıtlaSilGaliba verdiğim kiloları geri alacağım sayenizde, blogunuzda tarifler çok hoş. Hele bu harika gözüküyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSil