Bu Blogda Ara

31 Mart 2011 Perşembe

Tahinli Kuru Baklava

Merhaba arkadaşlar
sonunda bloglar eski canlılığına kavuştu,özlediğim dostlar birer birer geliyorlar,nasıl mutluyum anlatamam:))
Her yeni yorumla birlikte yüzümde oluşan kocamann gülümsemeyi görmeniz lazım,ne çok özlemişim sizleri,yorumlarınızı:))
ee o zaman normal halimize dönelim diyorum ve baklava yufkasından yaptığım
çıtır çıtır kuru baklavaları sizlerle paylaşıyorum
ve bu pratik lezzeti sevgili Öznur arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı
''45 dakikalık tarifler etkinliğine'' gönderiyorum,arkadaşıma kolay gelsin diyor ve bol katılımlı bir etkinlik diliyorum.
Malzemeler:
12 tane baklava yufkası
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı tahin
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Baklava yufkaları 3 erli gruplar halinde ayrılır,üç kat yufkanın her katına eritilmiş tereyağı sürülür,3. yani en süt kata sıvıyağla karıştırılmış tahin sürülür,şeker ve ceviz serpilir sıkı bir rulo yapılır ve keskin bir bıçakla verev dilimlenir,bütün yufkalar bitene kadar devam edilir,yağlanmış tepsiye dizilip üzerine kalan tereyağı sürülür
180 derecede 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir
ben üstüne pudra şekeri elemedim ama bence siz soğuyunca üzerine pudra şekeri elemeyi ihmal etmeyin:))
Sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.

33 yorum:

  1. Vay bee ilk defa böyle nefis ve degisik bir nimet görüyorum. Ellerine saglik Izgüncüm yine yiktin ortaligi :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Gevrek ve çok güzel görünüyorlar. Gördükçe aklıma gelen, ancak deneyemediğim bir tarif.

    YanıtlaSil
  3. bende geldim ablacııımmmmm:))
    nasılın görüşmeyeli:))
    baklavaların nefis görünüyorlar yapan ellerin dert gömesin:))
    öpüyorum kocaman:)

    YanıtlaSil
  4. gorumcem de buna benzer bisey yapıyordu gorunumu tam bu olmasada ama tahın ve cevız dehset bır lezzet... elnıze saglık...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık izgün hanımcım çıtır çıtır

    YanıtlaSil
  6. Ne zamandır aklımda bu tarifi denemek. İnşaalah en kısa zamanda yapacağım bende :) Nefis görünüyorlar canım. Ellerine sağlık, afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  7. çok nefis çıtır çıtır oluyor canım eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Minecim ne güzel yazmışsın çookk teşekkür ederim
    hep birlikte yıkalım ortalığı:))

    YanıtlaSil
  9. Serap fırsat bulunca dene bence
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Denizimmm hoşgeldin valla iyiyim dostlarım geldikçe daha da iyi oluyorum
    çookk teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  11. memolinin annesi,tam kelimeleriyle ifade etmişsin gerçekten çok lezzetli oluyor,teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Baharcım gerçekten yerken inanılmaz çıtırtılar çıkıyor:))
    teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  13. Beyaz hanımeli çok pratik ve lezzetli bence mutlaka denemelisin

    YanıtlaSil
  14. Sedacım teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  15. İzgünüm ellerine sağlık bayılırım kuru baklavaya ben onun şerbetli halinide uydurup yaptım süper oldu:))öpüyorum.

    YanıtlaSil
  16. ellerine saglık canım.yine nefis bir tarif.eminim çok lezzetlidir.en kısa zamanda denemek isterim.

    YanıtlaSil
  17. Narince Necla da hamurunu elde açıp benzer bir tarif uygulamış, ben de pratiğe kaçıp baklava yufkası ile yapmayı düşünüyorum. Yakında yiğenimin doğumgünü var menüde kullanabilirim. Ellerine sağlık İzgüncüğüm sımsıck sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. ne kadar güzel görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  19. Dolaptan baklava yufkasını eksik etmiyorum çok sık yaptığım bir tatlı tadan herkesinde çok beğenip tarfini aldığı ağızda dağılan harika bir lezzet ellerine sağlık canım güzel bir hafta sonu diliyorum

    YanıtlaSil
  20. Nefis bir tarif olmuş. Şu saatte nasıl canım çekti anlatamam:))

    Tahin hastası biri olarak mutlaka deneyeceğim.
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Bende zaman zaman yaparım içerisi kuru meyveli olarakta yapıyorum güzel oluyor ellerinize sağlık:))))

    YanıtlaSil
  22. tam anneme göre olmuş!şerbetsiz sever normal baklavayı bunuda seveceğine eminim,tarif için teşekkürler.
    ellerinize sağlık,

    YanıtlaSil
  23. Deryam yaparken şerbetli hali nasıl olur diye düşünmüştüm onuda deneyeceğim

    YanıtlaSil
  24. Eylemcim teşekkür ederim denemeni tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  25. Narinim harika lezzetler yapar bu çok pratik tavsiye ederim,teşekkürler

    YanıtlaSil
  26. Siyah süt çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  27. Gül çok lezzetli oluyor di mi:))
    teşekkürler arkadaşım

    YanıtlaSil
  28. Tijen güzel sözlerin için teşekkür ederim bende tahini çok severim

    YanıtlaSil
  29. Ev atölyesi,kuru meyvelisini denemek gerek
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  30. Mutfak havlusu,anneni mutlu etmenin yolu bence anneciğine yapmalısın:))
    yorum için teşekkürler

    YanıtlaSil
  31. izgüncüm nefis olmuşlar ama:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  32. Çıtır çıtır hele de tahinli, harika görünüyorlar ellerine sağlık sevgili İzgün..

    YanıtlaSil
  33. Galiba verdiğim kiloları geri alacağım sayenizde, blogunuzda tarifler çok hoş. Hele bu harika gözüküyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için önemlidir

Related Posts with Thumbnails