Merhaba arkadaşlar
kestane mevsimi bitmek üzere arşivde kalan çok lezzetli bir pasta olan kestaneli pastayla sizleri başbaşa bırakıyorum:))
Bu sene olmasa bile kış gelince belki bu pastayı denemek isterseniz
tarifi işte burda,deneyip tadına bakanlara afiyet olsun.
Malzemeler:
1 cup kakao
1 cup sıcak su
1 cup süt
2 + 3/4 cup un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 + 1/2 cup tereyağ(yumuşak)
2 + 1/2 cup tozşeker
4 tane yumurta
Kreması:
1 su bardağı soğuk süt kreması
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı ufalanmış kestane şekeri
Üzeri için:
150 gram bitter kuvertür
50 ml süt kreması
75 gram tereyağ
Yapılışı:
Kek için bir kasede kakaoyu sıcaksuda erit,sütü ekle ayrı bir kasede kuru malzemeleri karıştır,yağ ve şekeri başka bir kapta çırparak krema kıvamına getir yumurtaları teker teker çırparak ekle,kakaolu karışımı ekle en son kuru karışımı ekle,malzemeleri karıştır ama fazla çırpma
yağlanmış 24 cmlik kaliba ya da kare bir tepsiye karışımı dök
170 derecede tahmini 40 dakika pişir
Kreması için süt kremasını mikserle ufak tepeler oluşana kadar çırp içine pudra şekerini ekle biraz daha çırp en son kestane şekerini ekle ve şöyle bir karıştırıp buzdolabına kaldır
Üst ganajı için benmaride çikolata,krema ve tereyağını erit,kaseyi oda ısısında karıştırarak soğut bu kaplamayı pastayı oluşturup dolapta dinlenirken hazırlayın çünkü çabuk katılaşıyor.
Pişen keki 2ye böldüm,3 e de bölebilirsiniz aralarını ben kahveyle ıslattım ama ıslatmasanızda olur kek nemli bir dokuda oluyor,arasına kremadan sürerek katları dizdim en üst kata ve yanlara krema sürmedim hazırladığım ganajdan pastanın üzerine döktüm
bunun için pastayı telin üzerine koyup altına bir tepsi koymak ganajı yavaş yavaş her yerine yedirerek dökmek gerekiyor,ganaj katılaşmaya başlayınca buzdolabında beklettim en son üzerini kestane şekeri ve eritilmiş beyaz çikolatayla süsledim,siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
ben keki kare bir tepsiye dökerek kalp kupatla keserek porsiyonluk olarak hazırladım siz nasıl isterseniz yapabilirsiniz
çok lezzetli bir pasta oldu,tavsiye ederim.
Sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.
cook uzun sure oldu kestane sekeri yemeli, pastasini da tabi. harika gorunuyor ellerine saglik:)
YanıtlaSilçok orjinal olmus ellerine saglık..
YanıtlaSilKestaneli cikolatali pasta, yapilir mi simdi:) Benim bu pastayi yapmam icin once kestane sekeri yapmam lazim:( Amerika'da bulabilmek cok zor...
YanıtlaSilEllerinize saglik.
İzgünüm şu an benim bittiğim andır kestaneye aşığım çünkü:)))ellerine sağlıık muhteşem ben sadece şu cup ölçülerini bir türlü anlayamadım bardak hesabıda yazsan olurmu:)))öpüyorum.
YanıtlaSilben çok severim kestaneli pastanın her türünü.mutlaka deneyecegim.ellerine saglık.
YanıtlaSilkestaneyi çok sevdiğim için pastalara da çok yakıştırıyorum Ellerine sağlık harika görünüyor
YanıtlaSilMerhaba :)
YanıtlaSilNe güzel,yeniden seni ve diğer arkadaşlarımı okuyabilmek:)
Günlerdir giremiyordum bloglara,an itibarı ile girebiliyorum şükürler olsun:)
İnşaallah tez zamanda tamamen sona erer şu sıkıntı..
Pasta şahane olmuş,yine yapmışsın yapacağını :)
Afiyet ,bal şeker olsun canım..
Sevgilerimle..
kestanil pastalar da gerçekten nefis oluyor eline sağlık canım
YanıtlaSilsevgilerimle..
ayrı şehirlerde yaşadığımız ve yakın arkadaş falan olmadığımız için mutluyummm:)) yapılmaz boyle şeyler, yapılmamalı... bahar gelmiş yaza çeyrek var, insanın aklı tatlı ile donatılmamalı:))) harika duruyor YİNE!!! ellerinize sağlık şaka bir yana...
YanıtlaSilÇok şık olmuş,kestaneyi çok seviyorum dışarıda 2 kilo kadar kestane beni bekliyor şeker olabilmek için:)ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGörüntüsünden ne kadar lezzetli olduğu belli oluyor. Bayılırım kestaneli pastaya. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
YanıtlaSilHarika! Bayıldım ben bu güzele!
YanıtlaSilOoff çok güzel görünüyor yahu:))))Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilne güzel senin tariflerine yeniden yorum yazabilmek ,ellerine sağlık ne muhteşem bir görüntü olmuş tek lokmada yutasım var ;)
YanıtlaSilHarika görünüyor harika !!!
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler.
izgün hanımcım bittim valla hele kestane hmm ellerine sağlık
YanıtlaSilLama,uzankta olunca tabi normal arkadaşım bana adresini yazarsan seve seve kestane şekeri yollarım sana
YanıtlaSilöpüyorum
canımçekti pişirdim,çok teşekkür ederim yorumun için
YanıtlaSilSelen sen böyle yazınca üzüldüm ben bana adresini yazar mısın?
YanıtlaSilgüzel bir sürprizim var
öpüyorum seni
Deryacım en pratik yolu küçük pet şişeleri dolduran iki tane bardak lazım genelde cam kupalar var ya büyük boy onlar cup ölçüsüne denk geliyor aklında olsun
YanıtlaSilöpüyorum seni
Eylem denemelisin bence çok beğeneceksin
YanıtlaSilBetül yorum için teşekkür ederim
YanıtlaSilZeliha burda yorumunu görebilmek çok güzel kavuştuk sonunda:))
YanıtlaSilçok teşekkür ederim güzel sözlerin için
Sevalim teşekkür ederim
YanıtlaSilÖzgeee sen gel buarlara hain planlarım varr:))
YanıtlaSilçok teşekkür ederim valla şımarıcam:))
Mutfak havlusu bence hemen onlardan şeker yap sonrada pastayı yaparsın:))
YanıtlaSilAyselcim teşekkür ederim
YanıtlaSilsevgiler
Narinim teşekkürler
YanıtlaSilAylinim teşekkür ederim
YanıtlaSilSedacım seni de burada tekrar görebilmek harika çok özlemişim yorumlarını,teşekkür ederim
YanıtlaSilNasıl özlemişim sizleri ve buraları, inşaallah bir daha tekrar etmez. Pastan şahane görünüyor canım. Ellerine, emeğine sağlık. Kucak dolusu sevgiler.
YanıtlaSilHayat cafe,teşekkürler
YanıtlaSilsevgiler
Harika bir tarif İzgün'cüğüm. Geçen gün bir tarif denemek için kestane lazımdı, yarım kilo kestaneyi zor seçtim, o kadar kötü olmuşlar artık. Şanşımı bir daha deneyeceğim. Eğer yeterli miktarda bulursam hemen denerim yoksa seneye artık:))
YanıtlaSilEllerine sağlık, sevgiler.
Beyaz hanımeli bende seni özlemişim ne güzel tekrar burda birlikte olmak
YanıtlaSilDokuzuncu bulut umarım güzel kestane bulursun ve denersin:))
YanıtlaSilyorum için teşekkürler