Merhaba arkadaşlar
ben biscottileri çok sevdim bu sefer farklı bir tarifle sizlerleyim.
Sevgili Gül'ün biscotti tarifini denedim ve çok beğendim
Gül'ün paylaştığı enfes tatlara bakmak isterseniz mutlaka sitesini ziyaret edin.
Yapılışı çok pratik,lezzetli ve uzun süre bayatlamayan nefis biscottiler oldu
bu soğuklarda demli sıcacık bir çayla enfes olur denemenizi öneririm.
Malzemeler:
100 gram oda ısısında tereyağ
125 gram tozşeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tane yumurta
100 gram badem,fındık
3 yemek kaşığı mısırunu
2 su bardağı un
Yapılışı:
Bir kasede şeker ve tereyağ çırpılır,yumurtalar teker teker eklenerek çırpılır
mısırunu,un,kabartma tozu eklenir ve hamur yoğrulur
yumuşak kıvamlı hafif ele yapışan bir hamur olacak en son badem ve fındık eklendikten sonra hamur ikiye bölünür elimizi hafif unlayarak iki tane rulo yapılır,isterseniz üzerine yumurta akı sürüp şeker serpebilirsiniz
175 dereceli fırında 30 dakika pişirilir,soğuyunca dilimlenip
tekrar 15 dakika daha fırınlanır.
vee nefis biscottilerimiz afiyetle yenmeye hazırdır
sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.
Sevgili Gülde görünce bende çok beğenmiştim denemeyi hep düşünüyordum ama kısmet olmadı uzun süre dayanıklı olmasıda çok güzel ellerinize sağlık sevgilerimle
YanıtlaSilnefiisss ama ahni benimki?:)))
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
dün gece çayımın yanında yedim tabii hazır alınmışını:))) çok severim bunu ama hiç yapmadım çok güzel olmuşlar ellerine sağlık canım
YanıtlaSilHer zaman ki gibi harika olmuş süper görünüyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilİzgüncüm ellerine sağlık.Bende denemiştim Meleği
YanıtlaSilmin Biscottisini resmini çekmeden bitmişti:))Sım
sıcak sevgiler...
Gül'ümün tarifleri süperdir! Ellerine sağlık İzgün'cüğüm, ben de yapıcam sanırım bu biscottiden.
YanıtlaSilNefiss!Eline saglik canim,hemen yapip yemek isterdim,bakalim ilk firsatta...
YanıtlaSilmmmmmm ÜSper görünüyor :) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilablacım ellerine emeklerine sağlık:)
YanıtlaSilçok heves ediyorum ama bir türlü yapamadım:)
nefis görüntüsüne bayılarak ellerine sağlık diyorum..
sevgiler..
nefis görünüyor, ne kadar çok deneyeceğim lezzet birikti, bu tarif de onlardan biri,elinize sağlık:)
YanıtlaSilBeğenmene çok sevindim canım..Şimdi birden yaptığım günü hatırladım ve tabiiki arkadaşımı da..))Afiyet şeker olsun,çok güzel görünüyorlar..
YanıtlaSilKocaman sevgilerle..
Çayın yanına çok severim canım ,çok da nefis gözüküyor ellerine sağlık
YanıtlaSileline sağlık izgüncüm... nefis gözüküyorlar bende yaparım kütür kütür pek de güzel oluyor:)
YanıtlaSilsevgiler..
ÇOK GÜZEL OLMUŞ.BURADAN BAĞIRIYOR LEZZETLİYİM DİYE.ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE...
Gül çok lezzetli oluyor tavsiye ederim
YanıtlaSilEvren sen iste yeter ki:))
YanıtlaSilsevgiler
Handecim çok teşekkür ederim
YanıtlaSilHandan ne güzel sözler böyle teşekkür ederim
YanıtlaSilDerya seni tekrar burda görmek ne güzel
YanıtlaSilkocaman sevgiler sana
Narinim evet harika lezzetleri var arkadaşımızın denemeni tavsiye ederim
YanıtlaSilSerpilcim ah yakınımda olsaydın keşke ben sana yapardım
YanıtlaSilöpüyorum seni
Betül teşekkürler
YanıtlaSilDenizim teşekkür ederim
YanıtlaSilsevgilerimle
Elif teşekkür ederim denemeni öneririm
YanıtlaSilGül güzel paylaşımların için teşekkür ederim
YanıtlaSilsıcacık sevgilerimle
Sedacım teşekkür ederim
YanıtlaSilSevalcim teşekkür ederim
YanıtlaSilcafe portakal teşekkür ederim güzel sözlerin için
YanıtlaSilsevgilerimle
Cok sevdigim bir lezzettir, lakin kendim hic denemedim... Insallah birgün... Sevgilerimle,
YanıtlaSilİzgün'cüğüm, ellerin dert görmesin. Çok severim biscottiyi. 2 kere yaptım evde. Ancak, mısır unu koymamıştım. Daha kıtır olduğuna eminim. Gül hanımın da reçetesine sağlık. Öptüm canım :)
YanıtlaSilCanım nefis olmuş bu biscottiler. Ben de çok seviyorum kıtır kıtır yemeyi.
YanıtlaSilEllerine sağlık İzgün'cüm..
gülümüm de sizinde ellerinize sağlık.... afiyet şeker olsun ..
YanıtlaSilsevgiler
Ellerine saglik Izgun'cugum, ben de cok severim. Hatta Istanbul'dayken bunlari "Selanik" diye alirdik, hala oyle mi ismi bilemiyorum.
YanıtlaSilSevgiler ve selamlar..