Merhabalar,hepinize sıcak bir Antalya gününden
sıcacık sevgiler
Bu günkü lezzetimiz içi,dışı limonlu olan çok hafif bir cheesecake
evet ben cheesecake yapmayı da yemeyi de çok seviyorum
her türlüsü ama özellikle limonlusu ayrı güzel
hepinize tavsiye ederim,çok hafif oluyor
cheesecake sevmem diyenlerin bile rahatlıkla yiyebileceği bir tarif
Tarifimize gelince
Malzemeler:
- 500 gram labne peyniri
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 kutu(200 ml)krema
- 3 tane yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- yarım limonun suyu
- 2 çorba kaşığı nişasta
Tabanı için:
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı bal
Üzeri için:
Limon sosu
Yapılışı:
- Tabanı için bir tavada yağı eritiyoruz,balı ekliyoruz içine rondodan geçirip un haline getirdiğimiz bisküvileri ekleyip biraz karıştırıyoruz
- soğuması için bir kenarda bekletiyoruz
- 22 cmlik kalıbımıza bisküvileri yayıp,elimizle bastırıyoruz
- bir kasede labne,krema,şeker ve nişastayı karıştırıyoruz
- yumurtaları teker teker ve iyice karışmasını sağlayarak ekliyoruz
- limon suyu ve kabuğunu da ekliyoruz
- karışımı bisküvilerin üzerine döküyoruz
- 170 derecede 10 dakika sonra ısıyı 100 dereceye düşürüp yaklaşık 1 saat kadar pişiriyoruz
- piştikten sonra fırının içinde soğutuyoruz,biraz buzdolabında dinlendirip limon sosuyla servis ediyoruz.
çok lezzetli bir tarif deneyenlere afiyet olsun
sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.
En sevdiğim tatlı bayılıyorum cheesecake'e. Hafta sonu portakallı yaptım ama benimki incecik oldu. Nasıl böyle kalın ve kabarık oluyor senin yaptığın? Çok güzel olmuş canım, ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanım çok güzel olmuş ellerine sağlık,daha önce hiç denemedim ama,inşallah en kısa zamanda denicem..Mutlu günler diliyorum..
YanıtlaSilbu akşam yaparım diye malzemeleri almıştım. bende limonluyu sevreim ama evde frambuaz var onu bitireyim. eline sağlık canım . sevgiler
YanıtlaSilsüper..ellerine sağlık..
YanıtlaSilmisketlimonu kalın olması için önce uygun kalıp olması lazım bu malzemeyle 22 cmlik kelepçeli kalıp uygun oluyor malzeme arttıkça kalıbı da ona göre büyüyor ben ayarlanabilir pasta çemberleri kullanıyorum
YanıtlaSilpişirme detaylarına da dikkat edince sende kalın,kabarık ve enfes cheesecakeler yaparsın
yorumun için teşekkürler
Zeliha teşekkür ederim
YanıtlaSildenemeni öneririm,benim kardeşim peynirli tatlıları sevmemesine rağmen bu cheesecake i bayılarak yedi
sevgiler
teşekkür ederim Hilal
YanıtlaSilframbuazlı da enfes olur seninde ellerine sağlık
Şehnaz güzel yorumun için teşekkür ederim
YanıtlaSilcheescake tarifni hep denemek istmişimdir fakat hep cesaret edememişimdir. ama senin tarifini tereddütsüz en kısa zamanda yapacağım. ellerine sağlık. limon aromasına bayılırımmmm.
YanıtlaSilÇok güzel, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Ben hep vişneli cheesecake yerdim ama limonlusunu da merak ettim şimdi!Ellerine sağlık,enfes görünüyor!
YanıtlaSilcheesecake bayılıorum.. sizinki harika görünüo.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerine saglik. Cok lezzetli görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSilözlem teşekkür ederim denemeni tavsiye ederim
YanıtlaSilbeğeneceğini umuyorum
fuat bey yorumunuz için teşekkür ederim
YanıtlaSilCanan vişneliyi seviyorsan limonluyu da seversin
YanıtlaSilsen bebek bekliyorsun canının istediği birşey olursa haber ver kargoyla yollarım
sevgiler
seçil yorumun için teşekkürler
YanıtlaSilNesrin çok teşekkür ederim
YanıtlaSilÇOK SEVDİĞİM BİR LEZZET CANIM ÇEKTİ....
YanıtlaSilellerinize sağlık cok güzel görünüyor bende denıcem fakat limon sosu nedir hazır mı satılır yoksa bi tarifiniz varmı?
YanıtlaSiltesekkurederim
sevgilerimle
Merhaba Esra
YanıtlaSilaslında kendim limonlu bir sos yaptım ama çok beğenmediğim için yazmadım kısaca limon sosu dedim senin bildiğin lezzetli bir limon sosu varsa onu kullan bildiğim kadarıyla hazır limon sosu yok aslında bu tarifte sosa da gerek yok çok hafif ve lezzetli mutlaka denemelisin
sevgiler
hmmm anladım bulurum bi limon sosu... cok tesekkurederimm.sabırsızlanıorum denemek ıcın:)
YanıtlaSilsevgilerimle
tarifinizi uyguladım, cok begenildi.. çokk çok teşekkür ederimmm izgün hanım. tek dilim bile kalmadı :))
YanıtlaSilbir püf vereyim, malzemelerinizin oda scaklığında olmasına özen gösterin ve sevgili blog sahibemizinde dediği gibi sadece fırın içerisinde soğutun..
YanıtlaSilbloğunuzu yeni keşfettim, her şey çok güzel görünüyor, en kısa zamanda tariflerinizi deneyeceğim.. sevgiler.. :)