Bu Blogda Ara

13 Aralık 2011 Salı

Üçgen Çıtır Börek

Merhaba arkadaşlar
sizlere hem çok pratik hem çok lezzetli bir börek tarifiyle geldim
biz çok beğendik size de tavsiye ederim.
Malzemeler:
3 tane yufka
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı(ben yarısını zeytinyağı kullandım)
1 çay bardağı süt
İç Malzemesi:
biraz beyaz peynir
kaşar peyniri rendesi(ben hellim peyniri kullandım)
istenirse kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Bir kasede tereyağı ve sütü birlikte çırpın,yufkalardan birini tezgaha serin üzerine sütlü karışımdan sürün onun üzerine diğer yufkayı serin gene sütlü karışımdan sürün ve 3. yufkayı üzerine serin böylece üç yufka üstüste olacak
yufkaların kenarlarını kare olacak şekilde ortaya doğru katlayın

daha sonra dört kenarını(üçgen şeklinde)ortaya doğru katlayın

üzerine beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peynirini koyun

daha sonra yufkanın kenarlarını yeniden zarf şeklinde ortaya doğru katlayın

yağladığımız tepsiye böreğimizi koyduktan sonra üzerini sıvıyağla yağlayıp
200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim

vee fırından çıkan böreğimizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra köşelerden önce dörde sonra onları da ortadan bölerek 8 parçaya kesiyoruz böreğimizi
yanında demli sıcacık bir çayla ve afiyetle yiyoruz
Afiyet olsun.

20 yorum:

  1. Eskiden ne kadar sık hazırlardım bu böreği canım çok da severek yeriz:)ellerine sağlık canım.
    bak aklıma düşürdün şimdi:)
    öperim seni..
    inciyemek.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım..:)
    harika görünüyor..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. hariak gorunuyor gercekten. milfoy havassi var biraz da...elerinde saglik

    YanıtlaSil
  4. ben ilk milföy sandım:) ellerine sağlık canım
    sevgilerimle
    yemekbirask

    YanıtlaSil
  5. ayy ne değişik bir börek olmuş bu, çok da nefis görünüyor yanına da çay ohh ne iyi gider eline sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım..çok iştah kabartan bir görüntü..afiyet olsun size

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize saglik. Cok guzel bir goruntu..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. çok güzel ve çok pratik teşekkürler, sevgiler dostçakalın

    YanıtlaSil
  9. Nasıl leziz bir görüntü canım...yapım aşaması fotoğraflanmış postlara bayılıyorum bu arda :)

    YanıtlaSil
  10. Kıymalısını yapardım bende , milföy havasında oluyor. elinize sağlık, afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  11. Ben yaptım tarifinizi. Nefis oldu. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  12. eylemin mutfagı14 Aralık, 2011

    eminim harika olmuştur.birgün yemeye gelecegim inşallah.ellerine saglık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, böreğin harika görünüyor benim en sık yaptığım börek çeşididir. Ben bu böreğin adını aşk mektubu koydum. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlık,
    nefis görünüyor nefis

    zeyneple.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. offf offf, bak şimdi ya canım istedi .Kalkıp yapsam mı?

    YanıtlaSil
  16. Merhaba cidden cok pratik bi borege benziyor. ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  17. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bizde çok severek yeriz.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel çıtır çıtır görünüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  19. bir dut masalı- nUnu

    süpper kurtarıcımdır :=)))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  20. merhaba, çok güzel görünüyor, bende yapıyorum ama süt yerine su koyunca daha çıtır oluyor.birde pişirmeden kesiyorum, aralarıda kat kat pişiyor, milföy gibi kabarıyor.kıymalı patatesli karışık yaparım hep, peynirlide denemeli, eline sağlık...

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için önemlidir

Related Posts with Thumbnails