Merhaba arkadaşlar
sizlere hem çok pratik hem çok lezzetli bir börek tarifiyle geldim
biz çok beğendik size de tavsiye ederim.
Malzemeler:
3 tane yufka
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı(ben yarısını zeytinyağı kullandım)
1 çay bardağı süt
İç Malzemesi:
biraz beyaz peynir
kaşar peyniri rendesi(ben hellim peyniri kullandım)
istenirse kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Bir kasede tereyağı ve sütü birlikte çırpın,yufkalardan birini tezgaha serin üzerine sütlü karışımdan sürün onun üzerine diğer yufkayı serin gene sütlü karışımdan sürün ve 3. yufkayı üzerine serin böylece üç yufka üstüste olacak
yufkaların kenarlarını kare olacak şekilde ortaya doğru katlayın
daha sonra dört kenarını(üçgen şeklinde)ortaya doğru katlayın
üzerine beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peynirini koyun
daha sonra yufkanın kenarlarını yeniden zarf şeklinde ortaya doğru katlayın
yağladığımız tepsiye böreğimizi koyduktan sonra üzerini sıvıyağla yağlayıp
200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
vee fırından çıkan böreğimizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra köşelerden önce dörde sonra onları da ortadan bölerek 8 parçaya kesiyoruz böreğimizi
yanında demli sıcacık bir çayla ve afiyetle yiyoruz
Afiyet olsun.
Eskiden ne kadar sık hazırlardım bu böreği canım çok da severek yeriz:)ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilbak aklıma düşürdün şimdi:)
öperim seni..
inciyemek.blogspot.com
ellerine sağlık canım..:)
YanıtlaSilharika görünüyor..
sevgiler..
hariak gorunuyor gercekten. milfoy havassi var biraz da...elerinde saglik
YanıtlaSilben ilk milföy sandım:) ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgilerimle
yemekbirask
ayy ne değişik bir börek olmuş bu, çok da nefis görünüyor yanına da çay ohh ne iyi gider eline sağlık canım:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..çok iştah kabartan bir görüntü..afiyet olsun size
YanıtlaSilEllerinize saglik. Cok guzel bir goruntu..
YanıtlaSilSevgiler
çok güzel ve çok pratik teşekkürler, sevgiler dostçakalın
YanıtlaSilNasıl leziz bir görüntü canım...yapım aşaması fotoğraflanmış postlara bayılıyorum bu arda :)
YanıtlaSilKıymalısını yapardım bende , milföy havasında oluyor. elinize sağlık, afiyetler olsun:)
YanıtlaSilBen yaptım tarifinizi. Nefis oldu. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle :)
YanıtlaSileminim harika olmuştur.birgün yemeye gelecegim inşallah.ellerine saglık arkadaşım.
YanıtlaSilMerhaba, böreğin harika görünüyor benim en sık yaptığım börek çeşididir. Ben bu böreğin adını aşk mektubu koydum. ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık,
YanıtlaSilnefis görünüyor nefis
zeyneple.blogspot.com
offf offf, bak şimdi ya canım istedi .Kalkıp yapsam mı?
YanıtlaSilMerhaba cidden cok pratik bi borege benziyor. ellerinize saglik.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bizde çok severek yeriz.
Sevgiyle kal.
Çok güzel çıtır çıtır görünüyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilbir dut masalı- nUnu
YanıtlaSilsüpper kurtarıcımdır :=)))
ellerine sağlık canım
merhaba, çok güzel görünüyor, bende yapıyorum ama süt yerine su koyunca daha çıtır oluyor.birde pişirmeden kesiyorum, aralarıda kat kat pişiyor, milföy gibi kabarıyor.kıymalı patatesli karışık yaparım hep, peynirlide denemeli, eline sağlık...
YanıtlaSil