Merhaba arkadaşlar
blogumda daha çok tatlı lezzetlere yer verdiğimin farkındayım
ama nefis tuzlular da yapıyorum
o zaman paylaşmak zamanı
mahlebi seviyorsanız bu tuzlu kurabiyeyi de seversiniz
kıyır kıyır,ağızda dağılan bir lezzet
denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
125 gram yumuşak margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 yumurta akı
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
Üzeri için:
yumurta sarısı
susam,çörekotu,haşhaş
Yapılışı:
Bir kasede margarin,zeytinyağı,su ve yumurta akı karıştırılır,sirke eklenir
kabartma tozu,karbonat,tuz,şeker ve mahlep de eklendikten sonra un ilave edilir,yumuşak bir hamur yoğrulur,merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır,kalıpla kesilir üzerine yumurta sarısı sürülüp dilediğiniz baharatla süslenir 170 derecede 20 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirilir
sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.
Enfes görünüyor canım, ellerine sağlık. Çay saatini şenlendiren tuzlular bunlar :) Afiyet olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilbu tadı seviyorum, mahlep poğçayada tuzlu kurabiyeye de yakışıyor.. elinize sağlık
YanıtlaSilvallahı nefıs gozukuyor. mahleplı olanı ısırmak ısterdım. sonra bıtane daha..
YanıtlaSilsonra bıtane daha...
sonra....
hayırlı geceler İzgüncüğüm
YanıtlaSilmahlepli tuzlulara bayılırım hele de yanında missgibi bir bardak demli çay:)))
ellerine sağlık güzelim
sevgiyle kal
İzgün, tuzluları ben de severim, am çok çok tatlı yapıyoruz işte:))
YanıtlaSilcanım ne tesadüf bende dün yapmıştım bugün yayınlamayı düşünüyordun senin kurabiyeleri görünce vazgeçtim tarif aynı şekiller bile aynı ellerine ve emeğine sağlık gerçekten çıtır çıtır bir kurabiye yemiş kadar oldum
YanıtlaSilBencede her güzel lezzete yer vermelisin..
YanıtlaSilhayatın TADI :)
TUZU ! da var :)))
sevgiler canım
beyaz hanımeli,çok teşekkürler
YanıtlaSilSelda bende çok yakıştırıyorum güzel yorumun için teşekkürler
YanıtlaSilmemelolinin annesi,çok teşekkür ederim gerçektende bi tane bitane daha derken bitiveriyor
YanıtlaSilPapatyam çayla nefis oluyor teşekkür ederim
YanıtlaSilNarinim evet tuzlulara daha çok yer vermeli
YanıtlaSilteşekkürler
Güloannem,ne tesadüf çok şaşırdım senin yaptıklarını da merakla bekliyorum
YanıtlaSilNunucum çok doğru söylüyorsun
YanıtlaSilteşekkürler
izgüncüm mahlep kokusu burnuma geldi ellerine sağlık süper öpüyorum.
YanıtlaSilİzgün'cüğüm,Mahlepli kalpler çok güzel,mis gibi olmuş.Ellerine sağlık arkadaşım :)
YanıtlaSilne güzelde kokuyodurrr
YanıtlaSilEllerine sağlık
sevgilerr
Canım ellerine sağlık. Çok seviyorum tuzlu kurabiyeleri. Harika görünüyorlar..
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık kurabişler nefis olmuş...
YanıtlaSilMahlep kokusunu çok seviyorum İçinde sirke olduğu için kıyır kıyır olmuştur. Ellerinize sağlık, harika bir görüntü. Afiyet, şifa olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Bu kurabiyeyi görünce şu anda bitkisel hayat süren kayınvalidemi düşünüyorum. Tuzlu bişi yapalım deyince hep bunu yapardı. Ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilmahlepli tatlara bayılırım ellerine sağlık kurabiyeler çok güzeller
YanıtlaSilmahlebi seviyorsanız demişsin izgünüm o şahane kokuyu hangi mutfak müptelası sevmez.bayılırım ben.bana sıcacık pastane kokusu gibi gelir.
YanıtlaSilellerine sağlık.bence tuzlulara devam etmelisin.nefis çünkü:)
eline sağlık harika olmuşlar
YanıtlaSilsevgiler..
Kurabiyeler gerçekten çok şeker ve lezzetli duruyorlar. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık.Mahlep kokusuna ve tuzlu bisküviye bayılırım.Görüntüsüde çok şık olmuş:)
YanıtlaSilyorum bırakan güzel arkadaşları hepinize çok teşekkür ederim
YanıtlaSilcanım blogumda sana ait bir ödülün var
YanıtlaSilÇok hoş tarifleriniz var , elinize sağlık:)
YanıtlaSilçok güzel oldu ancak mahlep sevenler için 2 kaşık koymalarını öneririm.. bir mahlepsever olarak bana az geldi
YanıtlaSil