Merhabalar
bunaltıcı,bol nemli bir Antalya akşamından hepinize merhaba
Ankaranın kuru ve serin havasından sonra burası çok nemli geldi
geldiğimden beri özellikle çocuklar çok terliyorlar
neyse ki denizde yüzme şansımız var da biraz olsun ferahlıyoruz.
Bugün sizlere dereotlu enfes üçgenlerin tarifini vereceğim
hafif çıtır ama pufuduk kabarmış ve çok lezzetli üçgenler
dereotu sevmeyenler eklemeyebilir ama bence bu haliyle çok lezzetli
Tarifimize gelince
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tozşeker
- 350 gram krema(1 buçuk su bardağı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- biraz kıyılmış dereotu
- 125 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yumurta sarısı(üzerine sürmek için)
Yapılışı:
- Unu yoğurma kabına eleyelim içine tuz,şeker,kabartma tozunu koyup karıştıralım
- ortasını açıp kremayı,dereotunu ve kaşar peynirinin yarısından çoğunu(bir kısmını üstüne koymak için ayıralım)ekleyelim
- çok yoğurmadan hamuru elimizle toparlayalım
- tezgahta yarım parmak kalınlığında açalım
- bıçakla üçgenler keselim
- tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürüp ayırdığımız peyniri serpiştirelim
- 200 derecede 15 dakika pişiriyoruz
ılıkken servis yapalım bu hamurun püf noktası uzun süre yoğrulmaması
poğaça yapar gibi uzun uzun yoğurursanız gevrekliğini kaybediyor
krema gevreklik ve lezzet veriyor denemenizi öneririm
sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.
eline sağlık canım nefis görünüyor.hayırlı cumalar,lezzet dolu hafta sonları diliyorum.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok güzel olmuşlar..Antalya bunaltmaya devam ediyor evet..Havalar serinleyecek diyorlar bekliyoruz ama hiç serinleyeceğe benzemiyor,yağmura hasret kaldım ben ..İnşallah yakın zamanda kavuşuruz,ferahlığa yağmura..sevgiler..
YanıtlaSilNefis görünüyorlar İzgün çayın yayında harika olur,ellerine sağlık canım benim.
YanıtlaSilEllerine saglik. Muhakkak denenmesi gereken bir tarif. Antalyada yasadigin icin cok sanslisin. biz kaloriferle ancak isiniyoruz. sevgiler, cocuklari öptüm.
YanıtlaSilellerine sağlık canım çayı demledim boş boş da içilmiyor. tabağı alıp kaçıyorum
YanıtlaSilMerhaba İzgün'üm.
YanıtlaSilİlk bakışta milföy sandım,ne kadar güzel kabarmışlar,ellerine sağlık.
Cici cumalar olsun.
Sevgilerimle :)
izgüncüm merhabalr,böreğini önce milföy zannettim ama okuyunca kendin yaptığını anladım..elllerine sağlık...birde adının anlamını çok merak ettim...çok farklı ve güzel...
YanıtlaSilteşekkür ederim Yeşim
YanıtlaSilsanada hayırlı cumalar ve iyi haftasonları
teşekkürler Zeliha
YanıtlaSilAntalya biraz serinlese hepimiz sevineceğiz
Teşekkür ederim Gül
YanıtlaSilNesrin teşekkür ederim mutlaka denemelisn
YanıtlaSilkeşke burada olsan ne güzel olurdu
bende senin ufaklıkları öpüyorum
Özlem gel bekliyorum canım
YanıtlaSilçayın yanında iyi gider:))
merhaba Pepelam,güzel yorumun için teşekkürler
YanıtlaSilevet milföy gibi kabarıyor ve çok lezzetli oluyor
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum
Merhaba Şehnaz hoşgeldin bloguma seninle tanışmak güzel
YanıtlaSilmilföy gibi oluyor ama daha lezzetlisi
adımın anlamı''günışığı''demekmiş
güzel ama zor bir isim senin isminde çok güzel ve anlamlı
sevgiler
aslen Ankaralı biri olarak ankaranın havasını çok severim tabi kışın kuru ve sert geçsede
YanıtlaSilAntalya ise her zaman olmak istediğim yerdir yazları genelde orada olurum her ne kadar 2 yıldır izin kullanamasam da :))
tatlım dereotlu üçgenlerin çok lezzetli olmuş ellerine sağlık
afiyet bal olsun
İstanbuldan kocaman sevgiler
Sevil antalyaya sadece tatil için gelinmeli burda yaşamak zor iklimi bize göre değil,yazın sıcak ve nem kışınsa nemli soğuk beni ve çocukları fena çarpıyor alışmışım A nakaranın kuru havasına:))
YanıtlaSilyorumun için teşekkürler
Bu tarife bayıldım ben :) Ellerine sağlık canım. İlk misafirde denemeli. Sevgiler
YanıtlaSilçok beğendim, ellerine sağlık. sevgiler...
YanıtlaSil