Bu Blogda Ara

Yükleniyor...

11 Eylül 2010 Cumartesi

Çilekli Makaron

Merhabalar
bayramın sonuna geldik umarım sevdiklerinizle birlikte güzel ve keyifli zaman geçirmişsinizdir.
Yeni bir makaron tarifiyle burdayım
çilekleri pazarda gördüğümde mis gibi kokusu ve lezzeti beni cezbetti
aslında aklımda çileklerden çilekli pasta yapma
fikri vardı ama son anda aklıma''neden makaron yapmıyorum?''
fikri gelince temel makaron tarifyle işe başladım.
Acaba tutacak mı?endişesi makaron yapmanın bence en heyecanlı anlarından biri
İçi,dışı çilekli pişerken ve yerken mis gibi çilek kokusu ve tadını aldığınız
enfes makaronlar elde ettim.
Rengi neden tam bir pembe değil?diye sorarsanız
pişmeden önce daha pembeydi pişince daha uçuk bir pembe oldu.
İçinde aroma ve gıda boyası kullanmadım tamamen doğal çilek kullandım
ama siz pespembe makaronlar elde etmek isterseniz
gıda boyası kullanabilirsiniz ama tamamen doğal rengi olsun
derseniz de çilek püresi kullanmanızı tavsiye ederim.
Tarif için Zinnura burdan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum
makaron tarifnin orjinali için onun sitesiniz ziyaret edebilirsiniz
ben tarifte kendimce bazı değişiklikler yaptım.
Tarifimize gelince
Malzemeler:
100 gr pudra şekeri
80 gr bademunu
2 tane yumurta akı
5 yemek kaşığı tozşeker
150 gr kadar çilek
yarım paket(100 ml)krema
Yapılışı:
pudra şekeri ve bademununu rondo da 3 seferde ve her defasında karışımı
karıştırıp,havalandırarak çekiyoruz.
Yumurta aklarını cam bir kasede çırpmaya başlıyoruz
şekeri çırparken yavaş yavaş ekliyoruz
karışım parlak ve pürüzsüz olmalı ve çok katı bir hal almamalı
ama çok akışkanda olmamalı
mikseri kaldırdığımızda ucundaki aklar hafifçe aşağı doğru eğilmeli
kuru malzemeyi karışımımıza iki seferde ve dikkatlice ekliyoruz.
Rondo da çilekleri püre haline getiriyoruz sonra süzgeçten geçiriyoruz
yaklaşık 2 ya da 3 çorba kaşığı kadar çilek püresini azar azar karışımımıza ekleyip
dikkatlice karıştırıyoruz.Sıkma torbasına doldurup
yağlı kağıt serili tepsiye minik yuvarlaklar sıkıyoruz
tepsiyi bikaç kez masaya vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlıyoruz.
Tepsiyi 1 saat makaronların üzeri kuruyana kadar oda ısısında bekletiyoruz
175 derecede 7 dakika pişiriyoruz.
soğuduktan sonra arasına çilekli krema sıkıp iki tanesini birbirine yapıştırıyoruz.
Çilekli Krema için:
Soğuk kremanın içine
2 çorba kaşığı pudra şekerini ilave ederek mikserle çırpmaya başlıyoruz
biraz kıvam alınca çilek püresinin kalanını ekliyor ve çırparak
kıvamlı bir hal almasını sağlıyoruz.
Biraz buzdolabında beklettikten sonra kullanabiliriz.
Makaronların tadına bakan Yasemin,bir makaron sever olarak,çok beğendi
ve'' işte makaron böyle olur dedi''
bunu duymak beni çookk mutlu etti sırada farklı çeşitte
makaronları denemek var tabi denemelerimi de sizlerle paylaşmak.
Sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Ben de bir makaron denemeliyim artik. Cilekliden baslayayim mesela. Nefis görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. bunlara gecenin bi yarısında bakmak, yiyemeyecek oldugumu anlamak çok çok acı :)))
    harika görünüyorlar... en yakın zamanda deneyeceğm..
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  3. bence de denemelisin Nesrin ama tutmama olasılığını da unutmadan
    yorumun için teşekküeler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Pınar en fenası bakıp da yiyememek:((
    denemeni tavsiye ederim umarım tuturabilirsin
    yorum için teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. bu tarifi de çok beğendim.. makaron en sevdiğim lezzetlerdendir eline sağlık tarifi alındı bileeee... sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. tadını bilmiyorum ama çok güzel olduğundan eminim..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için önemlidir

Related Posts with Thumbnails