Sizde benim gibi vişne sevdalısıysanız bu pasta tam size göre,yaptıktan kısa bir süre sonra tükendi bu pasta özellikle Nehir''anne nefis olmuş''nidalarıyla yiyordu.Bende beğendim tavsiye ederim.Tarifimize gelince
Malzemeler: 4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
yarım su bardağı buğday nişastası
2 çorba kaşığı kakao
yarım çay bardağı kaynar su
Yapılışı: Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıyoruz,yumurta aklarını mikserle çırpmaya başlıyoruz şekerin yarısını ilave ediyoruz,kaseden dökülmeyecek kadar yoğun bir kıvama gelmesi lazım.Ayrı bir kasede yumurta sarılarını şekerin kalanıyla çırpıyoruz,içine kaynar suyu ekleyip yoğun bir kıvama gelene kadar mikserle çırpıyoruz.Bu karışıma önce yumurta aklarını söndürmeden ekliyoruz sonra kuru malzemeyi ilave edip tahta kaşıkla alttan üste alarak yani katlama tekniğiyle ve söndürmeden ekliyoruz.22 cm lik bir çember ya da kelepçeli kalıba karışımımızı döküyoruz 160 derecede 50 dakika pişiriyoruz.Soğuduktan sonra 3 parçaya bölüyoruz.
Kakaolu Pastacı Kreması:
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 tane yumurta sarısı
Bütün malzemeyi tencereye alıyoruz karıştırarak pişiriyoruz,soğuduktan sonra pastamızın arasına sürüyoruz.
Arasına:300 gr çekirdekleri çıkarılmış vişne
iri kıyılmış bitter çikolata
Üstüne: 1 paket kakaolu krem şanti
1 su bardağı süt
Islatmak için:1 su bardağı vişne suyu
Yapılışı:
3 parçaya ayırdığımız kekeimizin ilk parçasını vişne suyuyla ıslatıp üzerine kremamızı sürüyoruz üzerine vişne tanelerini diziyoruz ve bolca çikolata serpiyoruz,üstüne diğer keki kapatıp bu işlemi sırayla yapıyoruz.En üste kakaolu krem şanti sürüp,yanlarını da şantiyle kaplıyoruz.Vişne taneleri ve inci şekerlerle süsleyip,afiyetle yiyoruz.
Afiyet olsun.
Enfes görünüyor ya Hu :)
YanıtlaSilEllerinize,gönlünüze sağlık.
Muhabbet ve bereket ile
:)
YanıtlaSilyaz olsun karadutlar gelsin, frambuazlada arkadaşlık etsin :)
vişnede sık sık ortaklık etsin.
O kadar severim yanii :)
Harika...!
Ellerine saglik. Harika görünüyor. Su pasta olayina ben de cok özendim. Bir yerden baslamak lazim. Sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler cafe pepela
YanıtlaSilBir dut masalı bende bayılırım karadut,frambuaz ve vişneye
benim içinde yazın olmazsa olmazıdır özellikle vişne hamileliklerim hep kilolarca vişne yiyerek geçti:))yorumun için teşekkürler.
Nesrin sağol,pasta yapmak benim için hep bir tutkuydu çocukken bile kumla oynarken pasta şekli verir onları süslerdim o zamanlardan beri hep vardı.Sana da tavsiye ederim çok keyifli ama bir o kadar da yorucu.Severek yapınca yorgunluk unutuluyor.