Çok lezzetli bol çilekli bir pasta oldu benim küçük afacanlar tarafından beğeniyle yendi tavsiye ederim.Tarifimize gelince
Malzemeler:
Pandispanya için: 3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 kahve fincanı ılık su
yarım paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
Kreması: 1 - 1/4 cup süt
3 yumurta sarısı(ben 1 yumurta sarısı kullandım)
yarım su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı tereyağ
Arasına ve üzerine: bol miktarda çilek
1 paket orman meyveli krem şanti
1 su bardağı süt
Çileklerin üstüne sürmek için: çilek reçelinin suyu
biraz su
Pandispanyanın yapılışı: Yumurta sarılarını ve aklarını ayır,yumurta sarılarına şeker ekle ve iyice çırp,suyuda ekle ve mayonez kıvamına gelinceye kadar çırp.Yumurta aklarını çırparak kar haline getir,kuru malzemeyi bir kapta birbirine karıştır.Yumurta sarılarına önce akları dikkatlice ekle ve söndürmeden karıştır sonra kuru malzemeyi ekle ve tahta kaşıkla alttan üste alarak,katlayarak dikkatlice karıştır.20 cmlik kalıba dök,160 derecede pişir.
Kremanın yapılışı:Sütü bir tencerede iyice ısıt,başka bir kaptaşeker,nişasta ve yumurta sarılarını çırp sıcak sütü yavaş yavaş ve çırparak ekle ocakta pişir.Soğuduktan sonra tereyağını ekle ve çırp.
Kremşantiyi 1 bardak soğuk sütle çırp
Pişen pandispanyayı 3 e böl arasını sütle ıslat kremadan sür,çilekleri diz çileklerin üstüne biraz krem şanti sür ve diğer katı üstüne kapat 3 katıda bu şekilde diz.Pastanın dışını krem şantiyle sıva üstüne çilekleri diz.Çileklerin üstüne sürmek için,çilek reçelinin suyunu biraz suyla tencerede bir taşım kaynat,nişastayı suyla aç ve karıtırarak ekle bu sosu pastanın üstüne sür ve dolapta beklet.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Görüşleriniz benim için önemlidir