Bu Blogda Ara

27 Mayıs 2010 Perşembe

Çilek Soslu Muhallebi

Çileğin en güzel zamanı bol bol tüketmek lazım ayrıca sağlığa da pekçok yararı var.Hafif ve lezzetli bir tatlı isterseniz bu tatlıyı öneririm benim çocuklar tarafından çok beğenerek yedikleri bir muhallebi ben arasına çekilmiş bisküvi,ceviz ve damla çikolata da ekledim çok daha lezzetli oldu.Tarifimize gelince
Malzemeler: 2 buçuk su bardağı süt
          1 çorba kaşığı un
                          1 çorba kaşığı mısır nişastası
                  4 çorba kaşığı tozşeker
                   1 çorba kaşığı margarin
Çilekli sos için: 300 gr ayıklanmış çilek
                       1 çorba kaşığı tozşeker
                2 çorba kaşığı su
                                                     1 tatlı kaşığı nişasta(çok az suyla ezilmiş)
Yapılışı: Bir tencerede süt,un,nişasta ve şeker karıştırılır ocakta pişirilir.Piştikten sonra margarin eklenir(istenirse koymayabilirsiniz)
Sos için: Çilekleri rondo da püre haline getir sos tenceresine çilek,şeker ve su koyulup ocakta biraz pişirilir.Nişasta azar azar kıvamına bakarak eklenir(kıvamının çok koyu olmaması gerekiyor)bir taşım kaynatılır ve ocaktan alınır.
Kaselere muhallebi eklenir istenirse bisküvi,ceviz ve damla çikolata da ara katlara koyulur muhallebi bitene kadar bu şekilde devam edilir.En üste çilekli sos eklenir ve isteğe göre süslenir ben damla çikolata ve naneyle süsledim afiyet olsun.

2 yorum:

  1. inanılmaz güzel bir tarif bayılırım çileğe :)) elinize sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim Aylin
    aramıza hoşgeldin

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için önemlidir

Related Posts with Thumbnails