Merhaba arkadaşlar
buz gibi bir Antalya akşamından hepinize sıcacık sevgiler.
Bütün Türkiye kar yağışına teslim oldu her yer o kadar soğudu ki Antalya bile çok soğuk önümüzdeki birkaç gece sıcaklığın sıfırın altına düşmesi bekleniyor.
Kar yağmıyor ama soğuğu geliyor, bilenler bilir nemli soğuk pek fena oluyor tabi benim gibi Ankaranın kuru ayazına alışık bir insan için hele bu soğukları sormayın gitsin,bu kış çok sık hastalandım sürekli tekrarlayan faranjit ve alerjik rinit yakamı bırakmıyor ben ve çocuklar dört gözle bahar ve yaz gelsin diye bekliyoruz,neyse ki az kaldı mart gelince burası ısınmaya başlar.
Bu börekler arşivden aylar öncesinde yapılmış sonra yayınlaması unutulmuş ama tadı ve çıtırlığı on numara olan bir börek.
Aylar öncesinde bir gün börek yapmak için malzemeleri çıkarıyordum Nehirle aramızda şöyle bir konuşma geçti
- anne ne yapıyorsun?
- börek yapıyorum
- neli börek yapacaksın?
- peynirli börek
- anne arasına krema sürsene
- ben bir an durup düşünüp neden olmasın dedim
çıkardığım malzemeleri geri yerine koydum kremayı çıkardım bir kaseye koydum
ve börekleri yapmaya başladım :)
sonuç mu çıtır çıtır ve çok pratik börekler oldu
sevgili Hande'nin de kremalı börek tarifi var ve sevgili Aylin de baklava yufkası ve kremayla nefis bir börek yapmış onların nasıl yaptığına bakmak için tık tık lütfen
Malzemeler:
200 ml süt kreması
3 tane yufka
ve dilediğiniz bir iç malzemesi
Yapılışı:
kremayı bir kaseye alalım yufkalardan birini tezgaha serelim ve üzerine fırçayla krema sürelim yufkanın diğer yarısını üzerine kapatalım yarım daire şekli olacak bıçakla 4 ya da 6 parçaya keselim geniş olan uç kısmına peynir koyup sigara böreği sarar gibi saralım tepsiye dizelim üzerine kalan kremadan fırçayla sürelim ve 200 derecelik fırında üzeri kızarıp çıtır çıtır olana kadar tahmini 20 dakika pişirelim.
Ben böreklerde yumurta kokusunu sevmediğim için yumurta sürmedim üstüne ve gayet güzel kızardılar.
Afiyet olsun.
yerim benn o ballı lokmayı:)
YanıtlaSilhünerli annenin hünerli kuzusu:)
nasılda bilirmiş lezzetli olacak fikirleri.
aferin kuzuma..
ellerine sağlık izgünüm..
kar konusuna gelince,herkesler karla haşır neşir,biz burda soğuğu ile:)
amann dikkat..
çok geçmiş olsun canım..
kucak dolusu sevgiler:)
Hemen yapmalıyım, süper görünüyor. Hem de yağlamaktan ve üstünü yumurtalamaktan daha pratik. Ellerine sağlık tatlım. Afiyet olsun hepinize (gerçi çok zaman geçmiş üstünden ama :) olsun). Sevgiler.
YanıtlaSilNehircik mutfakta harikalar yürütecek büyüyünce ablacım maşallah:)
YanıtlaSildamak zevki genişliyor değil mi böyle zengin mutfaklı evlere gelişen çocukların çok güzel:)
böreğin de nefis ellerine sağlık ablacım:)
Ben bu sefer Nehir'e teşekkür edicem çünkü krema bence de harika fikir!Çıtır böreklere bayıldığım için bunu kesin deneyeceğim canım,eline sağlık!
YanıtlaSilYiyelim kremalıları alalım kiloları :)) Ellerine sağlık canım benim.İzgünya şu fotoğrafları flicker a atıp öyle yüklesen bloğa azcık büyüse olmamı?
YanıtlaSildeğişik bir lezzet olmuştur.....
YanıtlaSilellerine sağlık....
Görünce el açması zannetmiştim. Ellerinize sağlık, çok pratik ve nefis bir börek.
YanıtlaSilSevgilerimle...
ben de görünce el açması zannettim iyiki kuzuyu dinlemişsin sevgiler
YanıtlaSilnehir hanımın ismini vermek lazımmış bu böreğe:)ellerinize sağlık
YanıtlaSilgerçekten süper olmuş canım ellerine sağlık
YanıtlaSilKrema güzel bir fikirmiş. Daha önce bloglarda rastladım mı hatırlamıyorum. Gözümden kaçmış demek ki:) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil