Bu Blogda Ara

27 Ekim 2010 Çarşamba

Milföy Pasta

Merhabalar
bugün sizlerle çocukluğumun en sevdiğim lezzetlerinden olan
milföy pastasını paylaşmak istiyorum.
Çocukken bu pastayı sokağımızdaki pastaneden sık sık alırdık
o kadar lezzetli gelirdi ki
şimdi hala pastanelerde var ama biz büyüdük
eski tatlar,eski lezzetler yok
Ne zamandır bu pastayı yapmak istiyordum
Güloanne de ki ''Milföyle yapılanlar''etkinliği bahane oldu
bu güzel lezzeti etkinliğe gönderiyorum ve bol katılımlı bir etkinlik olmasını diliyorum.
Malzemeler:
9 tane milföy hamuru
1 tane yumurta sarısı
Kreması için:
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
7 çorba kaşığı tozşeker
2 tane yumurta sarısı
2 su bardağı süt
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Milföy hamurlarını tepsiye dizin,üzerlerine yumurta sarısı sürüp
yağlı kağıtla üzerini kapayın,onun üzerine de bir tepsi koyun
pişerken kabarmasın ve ince olsun diye
180 derecede 15 dakika milföy hamurları kızarana kadar pişirin
ben piştikten sonra hamurları bıçakla ikiye ayırdım daha ince olmasını istediğim için,siz yapmayabilirsinizde
Krema için sütü bir tencereye koyun ısınsın(ama kaynamayacak)
bir kasede yumurta sarıları,şeker,un ve nişastayı karıştırın
ısınan sütü azar azar karıştırarak bu karışıma ekleyin
tekrar ocağa koyup kaynayana kadar pişirin,limon kabuğu ve vanilyayı ekleyin
krema ılınıca tereyağı ekleyin ve çırpıcıyla çırpın
Bir parça milföy alın üzerine krema sürün tekrar milföy ve krema
bu şekilde 3 kat yapın en üstüne pudraşekeri eleyin
Ben bazı milföyleri ortadan kesip dikdörtgenler elde ettim
isterseniz bu şekilde ya da kare şeklinde yapabilirsiniz.
Dolapta bikaç saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz
Tadı nasıl olmuştu derseniz ben çok beğendim
incecik,çıtır çıtır milföy katlarının arasında lezzetli bir krema
eşliğinde yenen hafif bir pasta oldu
çocukluğumdaki lezzete tat olarak çok benziyordu size de tavsiye ederim
sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.

35 yorum:

  1. Ellerine saglik cok guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik Sevgili Izgun,

    Cok severim hem de cok.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. İlk defa görüyorum, değişik bir tarif.. elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Bayram kömbesi yorumun için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Aybike çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. Selda çok lezzetli ve hafif oluyor,denemeni tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  7. Off off,gece gece yapılırmı bu arkadaşım.Nefis gözüküyor,ellerine sağlık.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok beğendim, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Bende deneyeceğim.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım,çok çıtır olmuşlar,tadı da çok gzeldir muhakkak,,Afiyet şifa olsun..sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. günaydın izgüncüğüm tarifini aldım çok nefis görünüyor.
    Arkadaşım etkinliği desteklediğin ve tarifinle katılımından dolayı teşekkür ediyorum.Yüreğine ve emeğine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  11. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.bol kremalı çok severim.güzel bir gün diliyorum.seviler.

    YanıtlaSil
  12. Nefis görünüyor. En sevdiğim tatlılardan biridir milföylü pasta.
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  13. İzgüncüm ellerine sağlık harika olmuş.Size afiyet olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Sevgilerimle güzel yorumun için teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Fuat bey çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  16. Zelihacım yorumun için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  17. Güloanne,rica ederim
    ben teşekkür ederim güzel yorumun için

    YanıtlaSil
  18. Yeşim teşekkürler
    sana da güzel bir gün dilerim

    YanıtlaSil
  19. izgün hanım ellerinize sağlık görünümü çok güzel olmuş çocuklar seviyorsa zaten yüz üstünden bin verilir değil mi:))

    YanıtlaSil
  20. Misket limonu teşekkür ederim
    sende benim gibi sevenlerdensin:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Derya çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  22. Harika görünüyor, hem pratik, hem leziz, ellerinize sağlık. Bu tür lezzetleri ben de çok severim. Size afiyetler olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. Pastalarınız gerçekten pastane zerafetinde.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. Sevgili İzgün tarifin nefis olmuş görüntüsü de harika. Emeklerine sağlık..
    www.sendepisir.com / Nilgün

    YanıtlaSil
  25. Birsel yorumun için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  26. Naile ne güzel sözler böyle,çok mutlu oldum teşekkür ederim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Niloş teşekkür ederim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  28. milföyde herşeye yakışıyor...ellerine sağlık...değişik nefis bir pasta...

    YanıtlaSil
  29. Ellerinize sağlık. On numara bir görüntüye sahip. İnsanın gece gece canı çekiyor vallahi:)

    Sevgiler
    Canan

    YanıtlaSil
  30. Ellerinize sağlık çok hoş görünüyor doğrusu çıtır çıtır
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  31. Disal güzel yorumun için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  32. Canan çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  33. Evatölyesi teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  34. Çocukluğumda çok yerdim bu tatlıyı hato-ırladığım kadarıyla yemesi zordu ama tadına bayılırdım özellikle çikolatalısına
    elinize sağlık
    Hülya

    YanıtlaSil
  35. merhaba Hülya,hoşgeldin bloguma seninle tanışmak çok güzel
    benimde çocukluğumda en sevdiğim lezzetlerden biriydi evet yemesi biraz zor ama çok lezzetli
    yorumun için teşekkürler

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için önemlidir

Related Posts with Thumbnails