Merhabalar
bugün sizlerle çocukluğumun en sevdiğim lezzetlerinden olan
milföy pastasını paylaşmak istiyorum.
Çocukken bu pastayı sokağımızdaki pastaneden sık sık alırdık
o kadar lezzetli gelirdi ki
şimdi hala pastanelerde var ama biz büyüdük
eski tatlar,eski lezzetler yok
Ne zamandır bu pastayı yapmak istiyordum
Güloanne de ki ''Milföyle yapılanlar''etkinliği bahane oldu
bu güzel lezzeti etkinliğe gönderiyorum ve bol katılımlı bir etkinlik olmasını diliyorum.
Malzemeler:
9 tane milföy hamuru
1 tane yumurta sarısı
Kreması için:
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
7 çorba kaşığı tozşeker
2 tane yumurta sarısı
2 su bardağı süt
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Milföy hamurlarını tepsiye dizin,üzerlerine yumurta sarısı sürüp
yağlı kağıtla üzerini kapayın,onun üzerine de bir tepsi koyun
pişerken kabarmasın ve ince olsun diye
180 derecede 15 dakika milföy hamurları kızarana kadar pişirin
ben piştikten sonra hamurları bıçakla ikiye ayırdım daha ince olmasını istediğim için,siz yapmayabilirsinizde
Krema için sütü bir tencereye koyun ısınsın(ama kaynamayacak)
bir kasede yumurta sarıları,şeker,un ve nişastayı karıştırın
ısınan sütü azar azar karıştırarak bu karışıma ekleyin
tekrar ocağa koyup kaynayana kadar pişirin,limon kabuğu ve vanilyayı ekleyin
krema ılınıca tereyağı ekleyin ve çırpıcıyla çırpın
Bir parça milföy alın üzerine krema sürün tekrar milföy ve krema
bu şekilde 3 kat yapın en üstüne pudraşekeri eleyin
Ben bazı milföyleri ortadan kesip dikdörtgenler elde ettim
isterseniz bu şekilde ya da kare şeklinde yapabilirsiniz.
Dolapta bikaç saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz
Tadı nasıl olmuştu derseniz ben çok beğendim
incecik,çıtır çıtır milföy katlarının arasında lezzetli bir krema
eşliğinde yenen hafif bir pasta oldu
çocukluğumdaki lezzete tat olarak çok benziyordu size de tavsiye ederim
sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.
Ellerine saglik cok guzel gorunuyor.
YanıtlaSilEllerine saglik Sevgili Izgun,
YanıtlaSilCok severim hem de cok.
Sevgiler...
İlk defa görüyorum, değişik bir tarif.. elinize sağlık..
YanıtlaSilBayram kömbesi yorumun için teşekkürler
YanıtlaSilAybike çok teşekkür ederim
YanıtlaSilSelda çok lezzetli ve hafif oluyor,denemeni tavsiye ederim
YanıtlaSilOff off,gece gece yapılırmı bu arkadaşım.Nefis gözüküyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok beğendim, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Bende deneyeceğim.
YanıtlaSilSaygılar.
Ellerine sağlık canım,çok çıtır olmuşlar,tadı da çok gzeldir muhakkak,,Afiyet şifa olsun..sevgiler..
YanıtlaSilgünaydın izgüncüğüm tarifini aldım çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilArkadaşım etkinliği desteklediğin ve tarifinle katılımından dolayı teşekkür ediyorum.Yüreğine ve emeğine sağlık sevgiler
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.bol kremalı çok severim.güzel bir gün diliyorum.seviler.
YanıtlaSilNefis görünüyor. En sevdiğim tatlılardan biridir milföylü pasta.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
İzgüncüm ellerine sağlık harika olmuş.Size afiyet olsun sevgiler...
YanıtlaSilSevgilerimle güzel yorumun için teşekkürler
YanıtlaSilFuat bey çok teşekkür ederim
YanıtlaSilZelihacım yorumun için teşekkür ederim
YanıtlaSilGüloanne,rica ederim
YanıtlaSilben teşekkür ederim güzel yorumun için
Yeşim teşekkürler
YanıtlaSilsana da güzel bir gün dilerim
izgün hanım ellerinize sağlık görünümü çok güzel olmuş çocuklar seviyorsa zaten yüz üstünden bin verilir değil mi:))
YanıtlaSilMisket limonu teşekkür ederim
YanıtlaSilsende benim gibi sevenlerdensin:)
sevgiler
Derya çok teşekkür ederim
YanıtlaSilHarika görünüyor, hem pratik, hem leziz, ellerinize sağlık. Bu tür lezzetleri ben de çok severim. Size afiyetler olsun.
YanıtlaSilSevgiler.
Pastalarınız gerçekten pastane zerafetinde.
YanıtlaSilSevgiler..
Sevgili İzgün tarifin nefis olmuş görüntüsü de harika. Emeklerine sağlık..
YanıtlaSilwww.sendepisir.com / Nilgün
Birsel yorumun için teşekkür ederim
YanıtlaSilNaile ne güzel sözler böyle,çok mutlu oldum teşekkür ederim
YanıtlaSilsevgiler
Niloş teşekkür ederim
YanıtlaSilsevgiler
milföyde herşeye yakışıyor...ellerine sağlık...değişik nefis bir pasta...
YanıtlaSilEllerinize sağlık. On numara bir görüntüye sahip. İnsanın gece gece canı çekiyor vallahi:)
YanıtlaSilSevgiler
Canan
Ellerinize sağlık çok hoş görünüyor doğrusu çıtır çıtır
YanıtlaSilSevgiler
Disal güzel yorumun için teşekkür ederim
YanıtlaSilCanan çok teşekkür ederim
YanıtlaSilEvatölyesi teşekkür ederim
YanıtlaSilÇocukluğumda çok yerdim bu tatlıyı hato-ırladığım kadarıyla yemesi zordu ama tadına bayılırdım özellikle çikolatalısına
YanıtlaSilelinize sağlık
Hülya
merhaba Hülya,hoşgeldin bloguma seninle tanışmak çok güzel
YanıtlaSilbenimde çocukluğumda en sevdiğim lezzetlerden biriydi evet yemesi biraz zor ama çok lezzetli
yorumun için teşekkürler