Bu Blogda Ara

15 Ağustos 2010 Pazar

Şeker Hamuruyla Kaplanmış Cupcakeler

Merhabalar ben şeker hamurunu çok seviyorum ve her fırsatta onunla yeni denemeler yapıyorum tabi pratiğimde artıyor.
Ne zamandır bu cupcakeleri yapmak istiyordum ancak fırsat bulabildim.Tadı çok güzeldi yumuşacık bir dokusu vardı ama ısırdığınız anda da ağzınızda eriyor,nasıl güzel anlatabildim mi:))
Cup cakeleri yaptıktan sonra bize sürpriz yaparak gelen arkadaşlarım da tatma fırsatı buldular çok beğendiler ve afiyetle yediler demek ki bu kekleri tatmak onlarada kısmet olacakmış ben çok sevindim.
Gelelim tarifimize
Malzemeler:
1 paket(80 gram)bitter çikolata
1 su bardağı un
yarım çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat
3 çorba kaşığı yumuşak tereyağ
3 çorba kaşığı tozşeker
2 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
yarım su bardağı krema
Yapılışı:
Çikolatayı benmari usulü eritin,bir kapta un,kabartma tozu ve karbonatı eleyerek karıştırın.Başka bir kapta tereyağ ve şekeri mikserle çırpın üzerine çikolatayı ekleyin ve yumurtaları teker teker ilave edin.Vanilya ve kremayı da ekleyin unlu karışımı ekleyip karıştırın.
Kağıt kek kalıplarına bu karışımı yarısına gelecek şekilde ekleyip,paylaştırın.
170 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakıyoruz,soğuduktan sonra şeker hamuruyla dilediğiniz gibi süsleyip ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kekimizin piştikten sonra ve şeker hamuruyla kaplanmadan önceki hali
ben keklerin birkısmına pişmeden önce vişne taneleri de ekledim vişne de bu keke inanılmaz güzel yakışıyor,tavsiye ederim.

2 yorum:

  1. Cok sirinler ve nefis olduklarina da eminim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Nesrin
    sevgiler

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için önemlidir

Related Posts with Thumbnails