Bir dilim ister misiniz?Yoğun çikolata tadı olan özellikle çikolata sevenleri çok memnun edecek bir tarif.
Sevgili Cenkin sitesinde''Cafe Fernando'' gördüğümde mutlaka denemeliyim diye tarifi not almıştım ve ilk fırsatta da yaptım.Benim gibi çikolata sevenler bayıldı özellikle 1 gün bekledikten sonra tadı enfes olmuştu
ama çikolatayla arası pek olmayanlar biraz ağır buldu.
Bana sorarsanız mutlaka denenmeli.
Tarifimize gelince
Malzemeler:
Tabanı için: 1 su bardağı un
1/4 su bardağışeker
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 yumurta sarısı
75 gr tereyağı(soğuk)
Rondo da un,şeker,hindistancevizini karıştır,tereyağını da azar azar ekleyerek karıştırmaya devam et kum görüntüsü alınca yumurta sarısını ekle ve son birkez karıştır,hamur bıçağın etrafında toparlanmaya başlayınca hamuru 24 cm lik kelepçeli kalıbın tabanına elinle bastırarak yerleştir yarım saat buzdolabında dinlendir.Tabanı 180 derecede 25 dakika pişir ve soğumaya bırak
İçi için :750 gr labne(süzgeçte bekletilerek suyu süzülmüş)
320 gr bitter çikolata (eritilmiş)
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Yapılışı:
Labneyi iyice çırp,yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam et
nişastayı ekle,çikolatayı ekle iyice karıştır hazırladığımız tabanın üzerine dök.
170 derecede 55 dakika pişir.
Pişirirken kalıbı yarısına kadar su dolu bir kabın içinde pişirirsek üzerinin çatlamasını önleriz.
Bence üzeri çatlasa da çatlamasa da her hali çok lezzetli
Afiyet olsun.
Hayir diyemem dogrusu. Ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık izgün,gene döktürmüşsün.
YanıtlaSilNesrin keşke yakınımda olsaydın sana ikram edebilseydim:((
YanıtlaSilbir gün inşallah olur
sevgilerle
Gül çok teşekkür ederim
YanıtlaSilöpüyorum seni
Merhaba,çikolatalı cheesekek harika görünüyor,ellerinize sağlık,etkinliğime katılmak istermisiniz?Yorum olarak tarif adını yazmanız yeterli ben siteden alırım,sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler Nesrin tabi katılmak isterim
YanıtlaSilkeyifli bir etkinlik olması dileğiyle