Bu Blogda Ara

23 Eylül 2012 Pazar

Aylinin Bademli Ay Kurabiyesi Nam-ı Diğer Kavala Kurabiyesi

Merhabalar
kocaman ve çok yorucu bir haftayı daha geride bıraktım.
Çocukları olanlar beni daha iyi anlayacaktır bir de o çocuklar iki ayrı okula gidiyorsa ve anne de ikiye bölünmüş bir şekilde bir okuldan diğerine koşturuyorsa gerisini siz düşünün:)
Benim ufaklıklar okul hayatına yumuşak bir geçiş yaptılar okullarına alışıyorlar bu süreç biraz zorlayıcı ve yorucu olacak biliyorum ama olsun herşey onlar için onların iyi birer birey olarak yetişmesi için
evet biliyorum gene lafı uzattım asıl konumuz olan kurabiyelere gelemedim.
Bu kurabiyeler ilk olarak canım Aylinimin yılbaşında yaptığı çekilişi kazandığımda sepetin içinde bana gelmişlerdi ve o zaman tatmıştım,daha sonra Edirneden gelen kavala kurabiyelerini tatma fırsatım oldu ve bence birebir aynısıydı ve ilk fırsatta kurabiyeleri yaptığımda herkes çok beğendi bana da tarifini paylaşmak düştü.
Burdan canım Aylinime selam olsun bana nasıl uğurlu geldi bir bilse, 2012 ye onun sayesinde güzel bir giriş yaptım ve hala da güzel günler devam ediyor
Aylinim seviyorum seni çokkk:)
Malzemeler
100 gram tereyağı(bence mutlaka tereyağıyla yapın margarin aynı lezzeti vermez)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tuzsuz badem
yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı+ 4 yemek kaşığı pudra şekeri
 3 su bardağı un(1,5 su bardağını ayır)
Yapılışı
Öncelikle 1,5 su bardağı unu teflon tavada pembeleşene kadar kavurun başka bir yerde bademleri kavur ve iri olacak şekilde robottan geçir(ben bademleri kabuklarıyla birlikte kavurdum ve iri olacak şekilde havanda biraz küçülttüm)
2 yemek kaşığı pudra şekeri ve diğer malzemeyi kavrulan unla karıştır,yoğur ve pudra şekerinde hamuru aç(ben tüm pudra şekerini una ekledim hamuru unla açtım her iki hali de nefis oluyor tercih sizin)
hamuru bardak yardımıyla önce yuvarlaklar kesip yuvarlakları ortasından keserek ay şekli elde edin hamuru çok ince açmayın biraz kalın bile olabilir
175 derecede 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun

17 yorum:

  1. Üzerlerine pudra şekeri serpiyor muyuz yoksa fotoğrafta mı öyle görünüyor? Bir de unun geri kalanı ve yağlar hangi aşamada ekleniyor? Deniycem çünkü yanlış yapmak istemiyorum. Sevgimle.
    Emine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      piştikten sonra ben bir kaseye biraz pudra şekeri koydum ve soğuyan kurabiyeleri pudra şekerine buladım siz isterseniz üstüne serpebilirsiniz.
      Unun 1,5 su bardağı ve bademler kavrulduktan sonra karıştırma kabına sırasıyla yağlar,pudra şekeri,kabartma tozu,nişasta,kavurduğumuz ve soğuk haldeki un ve en son bademleri ekleyin,unun geri kalanını azar azar kurabiyeye yedirerek ekleyin ben toplamda 3 su bardağı un kullandım ama hamur toparlanana kadar un ekleyebilirsiniz
      sevgiler

      Sil
  2. Nefis bir kavala kurabiyesi kurabiyedir...Ellerine sağlık,tereyağıylada bir başka..sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. size katılıyorum çok lezzetli bir kurabiye
      yorum için teşekkürler
      sevgiler

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. ay canım nasılda güzel duruyorlar.özlemişim seni ya :).tarif not edildi.cumartesi gelecek misafirlerime yapmayı düşünüyorum.bakalım seninkiler kadar güzel olacaklarmı.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende seni ve nefis tariflerini özledim ne mutlu seni tekrar buarada görmek:)
      kurabiyeler benim yaptıklarımdan daha da güzel olacaktır ellerine sağlık

      Sil
  5. Hımm çok severim, ellerine sağlık İzgün'cüğüm. Yeni eğitim yılında çocuklara başarılar dilerim. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel komşum çok teşekkür ederim çocuklarla birlikte bende tekrar okula başlamış gibi oldum
      sevgiler

      Sil
  6. Merhaba tatlım:)) kurabiş nefis görünüyor kavala kurabiyesi gibi ellerine sağlık hımm ne çay içilir bu kurabişle o bardak pudra şekeri olmuyormu ben daha çok çay içiyom:)))) afiyet olsun sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Banu kurabiyeler çayla nefis oluyor
      teşekkür ederim yorum için
      sevgiler

      Sil
  7. Ben bu Kavala kurabiyesine bayılıyorum. Ne kadar güzel olmuş, ellerine sağlık İzgüncüm..

    YanıtlaSil
  8. merhabalar, demirdöküm tencere ödüllü yemek yarışması başladı katılımınızı desteklerinizi bekliyoruz. www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html

    YanıtlaSil
  9. Benden güzel yapmayın diyorum şunları:)) 2 ay gecikmelide olsa geldim canım bende seni çokk seviyorum biliyorsun kocaman öptümm muahhhh:))

    YanıtlaSil
  10. merhaba, ellerinize sağlık, çok güzel görünüyorlar. dün akşam denedim kurabiyeleri, 2,5 su bardağı koyduğum halde toplam un miktarını fazla geldi, hamuru zor toparladım, sıvıyağ eklemek zorunda kaldım, şekil vermekte oldukça zorlandım, ama sonuç olarak herkesin bayıldığı muhteşem kurabiyeler ortaya çıktı, teşekkür ediyorum.
    bangininmutfagi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Kurabiye harika olmuş. Tarifler, anlatımlarınız harika çok açıklayıcı.
    Sizi takibe aldım, ziyarete de beklerim, sevgiler, lezzetli sanatlar- Pırıl.

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için önemlidir

Related Posts with Thumbnails