Bu Blogda Ara

Yükleniyor...

17 Kasım 2011 Perşembe

Çatal Kurabiye

Merhaba arkadaşlar
çatal kurabiye sever misiniz?ben çok severim
geçen gün Nehirle okul çıkışı fırına uğradığımızda çatal kurabiyelerden istedi
o zaman farkettim uzun zamandır yapmadığımı bu kurabiyeleri
tamam dedim küçük kuzuya ben sana yapayım bu kurabiyelerden
mis gibi mahlep kokulu, çıtır çıtır kurabiyeler oldu denemek isteyenlere tavsiye ederim.
Malzemeler:
150 gram yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta(sarısını ayır)
2 çorba kaşığı süt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
3 su bardağı un
Yapılışı:
Yoğurma kabına sırasıyla malzemeler eklenir yumurtanın akını hamura katacağız,unu azar azar ekleyerek sert olmayan yumuşak bir hamur yapalım
un az gelirse ekleyebilirsiniz,hamurdan küçük toplar koparıp elimizle yuvarlayarak uzun rulolar yapalım,üç tanesini ortasındakini daha kısa olacak şekilde yanyana koyup elimizle uçlarına bastırarak çatal şekli verelim
üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serptikten sonra
175 derecede 25 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

40 yorum:

  1. İzgün'cüm çokkkk uzun zaman oldu çatal çörek yap
    mayalı bak aklıma düştü şimdi ilk fırsatta yapayım ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. ellerıne sağlık canım çayımı aldım geldım

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık süper görünüyor. benim yerimede 1 tane yer misin? ben çok severim çatalı ama hiç yapmadım. ama tarifini kaydettim yapmalıyımmm.

    YanıtlaSil
  4. dün bende malzemeleri çıkardım sonra vazgeçtim önmüzdeki haftaya erteledim :)) çocukluğumdan beri çok severim nefis olmuş ellerine sağlık izgünüm

    YanıtlaSil
  5. Anne eli değdiyse, anne sevgisi içine katıldıysa güzel olmaktan başka şansı yokki bu minik tuzlu kurabiyelerin... Ellerine sağlık canım, mahleple ayrı bir güzel oluyorlar... Sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Bende çatal istiyoruuummmm.. izgün benim gibi birisinin bunu denememiş olması biraz tuhaf değil mi? en kısa zamanda senin tarifinle bloğa ekleyeceğim hatta minnoşlarım istanbuldan geldiklerinde hazır etsem ne kadar da sevinirler biliyor musun.. eline sağlık tatlım hepinizi öptüm..

    YanıtlaSil
  7. bende çok severim izgüncüm...
    tatlı kurabiyelere, her ne kadar ev halkı hep ewet desede, bu kurabiye benim için apayrıdır hep...
    ellerin dert görmesin canım...
    .ok güzel görüüyor...
    ışıl ışıl...
    sevgilrmlee...
    :))

    YanıtlaSil
  8. Çok severim ben bu çatalları. Çok güzel pastaneden hazır alınanlar gibiler. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  9. inanırmısın canım blogumda sadece 1 çeşit tuzlu var harika görünüyor hafta sonu için yaparım inşallah öpüyorum

    YanıtlaSil
  10. eline sağlık canısı nefis görünüyor ama bunda kabartmatozu veya maya kullanılmıyormu malzeme listesinde yok?merak ettim şimdi...öptümmm...

    YanıtlaSil
  11. bu bizim pastane kurabiyeleriiii :) ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. İzgün'cüğüm, ne güzel olmuşlar. Mis gibi kokusunu duyar gibiyim. Ellerine sağlık canım. Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  13. Çatal deyince benim aklıma okul yıllarım gelir, bir düzine taze çatala eşlik eden bayat çayın tadı hiç bir yerde yok şimdilerde, paylaşım için çok teşekkürler eski günleri yad ettim...

    YanıtlaSil
  14. canım ellerine sağlık ,nefis kokmuştur eminim :)
    Seda Yazıcı www.lezzet-ikram.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. Çatal yanında sıcacık bir çay ve hafif görünen bir deniz manzarasıyla harika bir üçlüyü tamamlar:-)
    klasik tattır ama her daim tercih ederim,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. eylemin mutfagı18 Kasım, 2011

    güler yüzlü arkadaşım ellerine saglık.bu aralar görüşemiyoruz.gerçi biz baya uzun bir aradır bayram tatilindeydik.efe biraz olsun alıştı sayılır okula.

    YanıtlaSil
  17. Deryacım bende uzun zamandır yapmamıştım yapıp yemelisin bence tabi beni de anımsayarak:)

    YanıtlaSil
  18. Zeymuran gel hoşgeldin:)
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. Özlemim sen istersinde yemez miyim:)
    teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  20. Handecim bazen banada aynısı oluyor çok olmuştur malzemeleri çıkarıp geri kaldırdığım
    sağol güzel arkadaşım

    YanıtlaSil
  21. Ayselcim ne güzel sözler böyle:)
    çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  22. Şükran ablacım sen yapınca daha da güzel olacaktır ne güzel olur onlar gelince hazır edersin
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  23. Ayşegül çok teşekkür ederim bende çok severim tuzluları

    YanıtlaSil
  24. Hülyacım çookk teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  25. Baharcım sende tatlı sevenlerdensin:)
    teşekkürler yorum için

    YanıtlaSil
  26. Yeşimcim yok ne maya ne kabartma tozu kullanılmıyor ben kullanmıyorum ama sen istersen 1 çay kaşığı kabartma tozu koyabilirsin

    YanıtlaSil
  27. Leylacım çookk teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  28. Beyaz hanımeli çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  29. Cimcime ne güzel aklına okul yılları gelmiş
    bence sen bu çatallardan yapıp yanında taze demlenmiş çayla yemelisin:)

    YanıtlaSil
  30. Mutfak havlusu,daha ne olsun hemde deniz manzarası da var:)
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  31. Eylem günlerdir aklımdasın göremiyorum seni diyorsum Efenin okula alışmasına sevindim
    öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  32. Çayın yanına inanılmaz yakışan ve yemeye doyamadığım bir kurabiye..
    Ellerine sağlık canım
    Ahh keşke uzanıp alabilsem..:((

    YanıtlaSil
  33. Canım ellerine sağlık nefisss!!!! Bu arada geliyor musun Salı günü Hanimişle buluşmaya he biz de görüşmüş oluruz.

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  34. o mahlep kokusunu çok seviyorum ben onun içinde:) eline sağlık canım kızınıda afiyet olsun
    sevgilerimle..
    yemekbirask

    YanıtlaSil
  35. Bayılırım bu tuzlu kuru pastalara!Tatlı olanlarını o kadar sevmem ben biliyor musun?Hep tuzlulara gider elim,çatal da bunlardan birisidir.Senin yaptığın da resmen fotoğraftan fırlayıp ağzıma düşecek gibi duruyor:)

    YanıtlaSil
  36. çok yağlı diye çok nadir yerim ama hakikaten çok özlediğim bir tat, sebebini bilmiyorum belki de mahlep ya da lisede ayran ve çatal yemem ara ara:)

    YanıtlaSil
  37. canım selamlar ellerine sağlık.ben de denemek istiyorum bu güzel şekilli kurbişleri açıkçası.maharetlim benim,en kalbi sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  38. Çatal kurabiyeyi haniden beri duymamıştım. Taki KuzeyGüney dizisindeki fırında, müşteriler sipariş verirken "3 simit, 2 çatal" diyene kadar. Tarifiniz dene beni diyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  39. İzmir'de okul zamanı çok yenirdi bu kurabiyelerden ne zamandır yemediğimi farkettim ellerine sağlık
    güzelliklerle dolu bir hafta dileklerimle...

    YanıtlaSil
  40. tuzlu kurabiyeleri her daim sevmişimdir, ancak güzel bir tarifini bulamamışımdır, senin sayende bir dolu tarifimiz oldu nefis görünüyor canım =)

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için önemlidir

Related Posts with Thumbnails