Merhaba arkadaşlar
çatal kurabiye sever misiniz?ben çok severim
geçen gün Nehirle okul çıkışı fırına uğradığımızda çatal kurabiyelerden istedi
o zaman farkettim uzun zamandır yapmadığımı bu kurabiyeleri
tamam dedim küçük kuzuya ben sana yapayım bu kurabiyelerden
mis gibi mahlep kokulu, çıtır çıtır kurabiyeler oldu denemek isteyenlere tavsiye ederim.
Malzemeler:
150 gram yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta(sarısını ayır)
2 çorba kaşığı süt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
3 su bardağı un
Yapılışı:
Yoğurma kabına sırasıyla malzemeler eklenir yumurtanın akını hamura katacağız,unu azar azar ekleyerek sert olmayan yumuşak bir hamur yapalım
un az gelirse ekleyebilirsiniz,hamurdan küçük toplar koparıp elimizle yuvarlayarak uzun rulolar yapalım,üç tanesini ortasındakini daha kısa olacak şekilde yanyana koyup elimizle uçlarına bastırarak çatal şekli verelim
üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serptikten sonra
175 derecede 25 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
İzgün'cüm çokkkk uzun zaman oldu çatal çörek yap
YanıtlaSilmayalı bak aklıma düştü şimdi ilk fırsatta yapayım ellerine sağlık öpüyorum.
ellerıne sağlık canım çayımı aldım geldım
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık süper görünüyor. benim yerimede 1 tane yer misin? ben çok severim çatalı ama hiç yapmadım. ama tarifini kaydettim yapmalıyımmm.
YanıtlaSildün bende malzemeleri çıkardım sonra vazgeçtim önmüzdeki haftaya erteledim :)) çocukluğumdan beri çok severim nefis olmuş ellerine sağlık izgünüm
YanıtlaSilAnne eli değdiyse, anne sevgisi içine katıldıysa güzel olmaktan başka şansı yokki bu minik tuzlu kurabiyelerin... Ellerine sağlık canım, mahleple ayrı bir güzel oluyorlar... Sımsıcak sevgiler...
YanıtlaSilBende çatal istiyoruuummmm.. izgün benim gibi birisinin bunu denememiş olması biraz tuhaf değil mi? en kısa zamanda senin tarifinle bloğa ekleyeceğim hatta minnoşlarım istanbuldan geldiklerinde hazır etsem ne kadar da sevinirler biliyor musun.. eline sağlık tatlım hepinizi öptüm..
YanıtlaSilbende çok severim izgüncüm...
YanıtlaSiltatlı kurabiyelere, her ne kadar ev halkı hep ewet desede, bu kurabiye benim için apayrıdır hep...
ellerin dert görmesin canım...
.ok güzel görüüyor...
ışıl ışıl...
sevgilrmlee...
:))
Çok severim ben bu çatalları. Çok güzel pastaneden hazır alınanlar gibiler. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilinanırmısın canım blogumda sadece 1 çeşit tuzlu var harika görünüyor hafta sonu için yaparım inşallah öpüyorum
YanıtlaSileline sağlık canısı nefis görünüyor ama bunda kabartmatozu veya maya kullanılmıyormu malzeme listesinde yok?merak ettim şimdi...öptümmm...
YanıtlaSilbu bizim pastane kurabiyeleriiii :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
İzgün'cüğüm, ne güzel olmuşlar. Mis gibi kokusunu duyar gibiyim. Ellerine sağlık canım. Çok öpüyorum.
YanıtlaSilÇatal deyince benim aklıma okul yıllarım gelir, bir düzine taze çatala eşlik eden bayat çayın tadı hiç bir yerde yok şimdilerde, paylaşım için çok teşekkürler eski günleri yad ettim...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık ,nefis kokmuştur eminim :)
YanıtlaSilSeda Yazıcı www.lezzet-ikram.blogspot.com
Çatal yanında sıcacık bir çay ve hafif görünen bir deniz manzarasıyla harika bir üçlüyü tamamlar:-)
YanıtlaSilklasik tattır ama her daim tercih ederim,ellerinize sağlık.
güler yüzlü arkadaşım ellerine saglık.bu aralar görüşemiyoruz.gerçi biz baya uzun bir aradır bayram tatilindeydik.efe biraz olsun alıştı sayılır okula.
YanıtlaSilDeryacım bende uzun zamandır yapmamıştım yapıp yemelisin bence tabi beni de anımsayarak:)
YanıtlaSilZeymuran gel hoşgeldin:)
YanıtlaSilteşekkürler
Özlemim sen istersinde yemez miyim:)
YanıtlaSilteşekkür ederim
Handecim bazen banada aynısı oluyor çok olmuştur malzemeleri çıkarıp geri kaldırdığım
YanıtlaSilsağol güzel arkadaşım
Ayselcim ne güzel sözler böyle:)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim
Şükran ablacım sen yapınca daha da güzel olacaktır ne güzel olur onlar gelince hazır edersin
YanıtlaSilteşekkürler
Ayşegül çok teşekkür ederim bende çok severim tuzluları
YanıtlaSilHülyacım çookk teşekkür ederim
YanıtlaSilBaharcım sende tatlı sevenlerdensin:)
YanıtlaSilteşekkürler yorum için
Yeşimcim yok ne maya ne kabartma tozu kullanılmıyor ben kullanmıyorum ama sen istersen 1 çay kaşığı kabartma tozu koyabilirsin
YanıtlaSilLeylacım çookk teşekkürler
YanıtlaSilsevgiler
Beyaz hanımeli çok teşekkür ederim
YanıtlaSilCimcime ne güzel aklına okul yılları gelmiş
YanıtlaSilbence sen bu çatallardan yapıp yanında taze demlenmiş çayla yemelisin:)
Mutfak havlusu,daha ne olsun hemde deniz manzarası da var:)
YanıtlaSilteşekkürler
Eylem günlerdir aklımdasın göremiyorum seni diyorsum Efenin okula alışmasına sevindim
YanıtlaSilöpüyorum seni
Çayın yanına inanılmaz yakışan ve yemeye doyamadığım bir kurabiye..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Ahh keşke uzanıp alabilsem..:((
Canım ellerine sağlık nefisss!!!! Bu arada geliyor musun Salı günü Hanimişle buluşmaya he biz de görüşmüş oluruz.
YanıtlaSilSevgiler
Evren
o mahlep kokusunu çok seviyorum ben onun içinde:) eline sağlık canım kızınıda afiyet olsun
YanıtlaSilsevgilerimle..
yemekbirask
Bayılırım bu tuzlu kuru pastalara!Tatlı olanlarını o kadar sevmem ben biliyor musun?Hep tuzlulara gider elim,çatal da bunlardan birisidir.Senin yaptığın da resmen fotoğraftan fırlayıp ağzıma düşecek gibi duruyor:)
YanıtlaSilçok yağlı diye çok nadir yerim ama hakikaten çok özlediğim bir tat, sebebini bilmiyorum belki de mahlep ya da lisede ayran ve çatal yemem ara ara:)
YanıtlaSilcanım selamlar ellerine sağlık.ben de denemek istiyorum bu güzel şekilli kurbişleri açıkçası.maharetlim benim,en kalbi sevgilerimle...
YanıtlaSilÇatal kurabiyeyi haniden beri duymamıştım. Taki KuzeyGüney dizisindeki fırında, müşteriler sipariş verirken "3 simit, 2 çatal" diyene kadar. Tarifiniz dene beni diyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilİzmir'de okul zamanı çok yenirdi bu kurabiyelerden ne zamandır yemediğimi farkettim ellerine sağlık
YanıtlaSilgüzelliklerle dolu bir hafta dileklerimle...
tuzlu kurabiyeleri her daim sevmişimdir, ancak güzel bir tarifini bulamamışımdır, senin sayende bir dolu tarifimiz oldu nefis görünüyor canım =)
YanıtlaSil