Merhaba arkadaşlar
ülke olarak bir sınavdan geçtiğimiz zor günler yaşıyoruz
şehitlerimizin acı haberinden sonra Van da yaşanan deprem hepsi üstüste geldi
Van da yaşananlar çok üzücü hepimiz elimizden gelen yardımı yapıyoruz
Allah hepsinin yardımcısı olsun.
Yeni bir kayıt yayınlamak içimden gelmiyor ama üzerimizdeki kasvetli hava biraz dağılsın istedim sizlerle kaymaklı,yumuşacık poğaçalarımı paylaşmak istedim,yapılışı da çok pratik,tavsiye ederim.
Malzemeler:
125 gram kaymak
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tane yumurta
yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Üzerine:
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı:
Bütün malzemeyi un hariç yoğurma kabına alıp karıştıralım
unu azar azar ekleyelim yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyelim
un az gelirse ekleyebilirsiniz
küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp tepsiye dizelim
üzerine yumurta sarısı sürüp
180 derecede 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun.
İyi yapmışsın ellerine sğalık canım çok severim bende kaymaklı poğaçayı ee nede olsa bol kalorili sevmemmi
YanıtlaSilyemek vakti
Kaymak çok yakışıyor hamurlulara. Tereyağ basan mandıram bu defa kaymak basmış bana.ses etmedim tereyağ gibi kullanıyorum.Poğaça ve börek yaptım enfes oldu. Bu poğaçanın tadının nasıl güzel olduğunu o yüzden tahmin edebiliyorum.
YanıtlaSilsevgiler canım.
ellerine sağlık arkadaşım . bende yapmıştım bu poğaçadan yiyen herkes tarifini istemişti.
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyorlar :)
YanıtlaSilİzgün'cüm işin içine kaymak ve krema girdimi lezzetler katlanıyor:)))Ellerine sağlık öpüyorum
YanıtlaSilEllerıne sağlık,hıc kaymaklı poğça yemedım denemedımde ama yapmam gerekecek nefıslerrr
YanıtlaSilAylincim bol kalori bol lezzet demek oluyor gerçekten kaymak bu poğaçalara çok uyumlu oldu
YanıtlaSilteşekkürler
Zehra evet gerçekten nefis bir lezzet katıyor hamuri işlerine
YanıtlaSilteşekkürler
Özlemcim seninde ellerine sağlık
YanıtlaSilöpüyorum seni
Sihirli parmaklar çookk teşekkür ederim
YanıtlaSilDerya kesinlikle daha lezzetli oluyor
YanıtlaSilteşekkürler
Heden bence de denemelisin beğeneceğini sanıyorum:))
YanıtlaSilteşekkürler
tatlım ellerine sağlık biz o kaymağı hiç evde tutamıyoruz bitiyor hemencecik:)))afiyetle
YanıtlaSilsevgiler
Nefis gözüküyor, bence de kaymak hamur işlerine ideal.Galiba yağ ihtiyacını gideriyor. Ben sizin tarifi birde yağı hiç koymadan deneyeyim diyorum.Sonucu yazarım.
YanıtlaSilsevgilerle
Ellerine sağlık canım bol kalorili ama daha lezzetli değil mi???
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
www.birdilimdus.blogspot.com
Baharcım bizde de durum aynısı:)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim yorum için
Ihlamurcum evet bencede yağsız olarak dene sonucu merak ettim ama lezzetli olacaktır
YanıtlaSilteşekkürler
Evrencim evet bol kalori bol lezzet:))
YanıtlaSilteşekkürler yorum için
Canım bol kalorili yok yağlı falan derken maşallah hem yapıyoruz hemde bir güzel indiriyoruz mideye.Ellerine sağlık bir tanem eminim tadıda göründüğü gibi güzeldir.Sevgiler
YanıtlaSilkaymak nasıl bir tat veriyor acaba...elinize sağlık
YanıtlaSil