Bu Blogda Ara

25 Ekim 2011 Salı

Kaymaklı Poğaça

Merhaba arkadaşlar
ülke olarak bir sınavdan geçtiğimiz zor günler yaşıyoruz
şehitlerimizin acı haberinden sonra Van da yaşanan deprem hepsi üstüste geldi
Van da yaşananlar çok üzücü hepimiz elimizden gelen yardımı yapıyoruz
Allah hepsinin yardımcısı olsun.
Yeni bir kayıt yayınlamak içimden gelmiyor ama üzerimizdeki kasvetli hava biraz dağılsın istedim sizlerle kaymaklı,yumuşacık poğaçalarımı paylaşmak istedim,yapılışı da çok pratik,tavsiye ederim.
Malzemeler:
125 gram kaymak
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tane yumurta
yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Üzerine:
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı:
Bütün malzemeyi un hariç yoğurma kabına alıp karıştıralım
unu azar azar ekleyelim yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyelim
un az gelirse ekleyebilirsiniz
küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp tepsiye dizelim
üzerine yumurta sarısı sürüp
180 derecede 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun.

20 yorum:

  1. İyi yapmışsın ellerine sğalık canım çok severim bende kaymaklı poğaçayı ee nede olsa bol kalorili sevmemmi

    yemek vakti

    YanıtlaSil
  2. Kaymak çok yakışıyor hamurlulara. Tereyağ basan mandıram bu defa kaymak basmış bana.ses etmedim tereyağ gibi kullanıyorum.Poğaça ve börek yaptım enfes oldu. Bu poğaçanın tadının nasıl güzel olduğunu o yüzden tahmin edebiliyorum.
    sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık arkadaşım . bende yapmıştım bu poğaçadan yiyen herkes tarifini istemişti.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  5. İzgün'cüm işin içine kaymak ve krema girdimi lezzetler katlanıyor:)))Ellerine sağlık öpüyorum

    YanıtlaSil
  6. Ellerıne sağlık,hıc kaymaklı poğça yemedım denemedımde ama yapmam gerekecek nefıslerrr

    YanıtlaSil
  7. Aylincim bol kalori bol lezzet demek oluyor gerçekten kaymak bu poğaçalara çok uyumlu oldu
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Zehra evet gerçekten nefis bir lezzet katıyor hamuri işlerine
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Özlemcim seninde ellerine sağlık
    öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  10. Sihirli parmaklar çookk teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  11. Derya kesinlikle daha lezzetli oluyor
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Heden bence de denemelisin beğeneceğini sanıyorum:))
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. tatlım ellerine sağlık biz o kaymağı hiç evde tutamıyoruz bitiyor hemencecik:)))afiyetle
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Nefis gözüküyor, bence de kaymak hamur işlerine ideal.Galiba yağ ihtiyacını gideriyor. Ben sizin tarifi birde yağı hiç koymadan deneyeyim diyorum.Sonucu yazarım.
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık canım bol kalorili ama daha lezzetli değil mi???

    Sevgiler,
    Evren
    www.birdilimdus.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. Baharcım bizde de durum aynısı:)
    çok teşekkür ederim yorum için

    YanıtlaSil
  17. Ihlamurcum evet bencede yağsız olarak dene sonucu merak ettim ama lezzetli olacaktır
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  18. Evrencim evet bol kalori bol lezzet:))
    teşekkürler yorum için

    YanıtlaSil
  19. Canım bol kalorili yok yağlı falan derken maşallah hem yapıyoruz hemde bir güzel indiriyoruz mideye.Ellerine sağlık bir tanem eminim tadıda göründüğü gibi güzeldir.Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. kaymak nasıl bir tat veriyor acaba...elinize sağlık

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için önemlidir

Related Posts with Thumbnails