Bu Blogda Ara

28 Nisan 2011 Perşembe

Yenibahar ve Tarçın Aromalı Kek

Merhaba arkadaşlar
bu aralar mutfakta sürekli denemeler yapıyorum
biraz ondan biraz bundan derken ortaya çok lezzetli reçeteler çıkıyor
mutfakta uzun zaman geçirince reçeteleri kafamdan oluşturmaya başladım
ve bu beni çok mutlu ediyor.
Gene böyle bir deneme sonucunda bu kek çıktı ortaya
sizde benim gibi yenibaharın kendine özgü aromasını ve kokusunu seviyorsanız hele tarçınla birleşmiş halini merak ediyorsanız bence bu keki denemelisiniz.
Malzemeler:
3 yumurta
1 buçuk su bardağı tozşeker
yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Bir kasede yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır,süt ve yağ eklenir
un,kabartma tozu,tarçın ve yenibahar elenerek bu karışıma eklenir
karıştırılır ve yağlanmış,unlanmış kek kalıbına karışımın yarısından biraz daha fazlası dökülür kalan kek harcına kako eklenir ve karıştırılır
kalıptaki kek harcının üzerine dökülür çatalla alttan üste doğru alarak kakolu karışıma şekil verilir
170 derecede tahmini 40 dakika pişirilir.
Soğuyunca servis yapılır
Afiyet olsun.

16 yorum:

  1. mutlaka denicem çok merak ettin tadını ellerinize emeğinize sağlık. sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ayol sen ne yapıyorsun mutfağı havayamı uçuracan:(
    yeni bahar keke konurmu? hay bismillah sırf merktan deneyecem:) ne yalan söyleyeyim resimdeki kek süper görünüyor ellerine sağlık canım sevgiyle kucaklıyorum

    YanıtlaSil
  3. Degisik bir tarif ellerinize saglik aafiyetler olsun .hayirli huzur dolu aksamlar diliyorum öptüm.

    YanıtlaSil
  4. yenibahar en sevdiğim baharattır canım tarçın ile buluştuysa bana lezzet olarak ay çöreğini anımsattı.deneyeceğim mutlaka...hayırlı cumalar diliyorum.öperim çok.

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    ellerine sağlık. Görüntüsü nefis olmuş.
    Tarçını kek çok yakıştırıyorum ama yenibaharı hiç denemedim. Aslında baharat olarakta hiç kullanmadım tadını bile bilmiyorum ama çok merak ettim nasıl bir lezzet veriyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. Yenibaharın kokusu gtirdi bni buaray.ellerine sağlık

    30 Nisan - 25 mayıs 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 13.'si olan "Diyet ve diyabetik Tarifler" etkinliğine ben http://www.tadinadoyamadim.blogspot.com olarak ev sahipliği yapacağım.


    Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.Birden fazla tarifle katılabirsiniz
    Bunun için yapmanız gerekenler:
    Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobi dünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber vermelisiniz.

    Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
    Siteniz yoksa; tadinadoyamadim@hotmail.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.


    Diyet ve Diyabetik tariflerinizi 25 Mayıs'a kadar bekliyorum.


    Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
    NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
    http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...

    YanıtlaSil
  7. yenibaharı ben genelde iç pilavda kullanırım.ama kekte hiç denemedim.ama en kısa zamanda deneyecegim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  8. Yeni bahar ve tarçını birlikte en son harire diye yaptığım bir tatlıda kullanmıştım. Süper oluyor. Eminim kekde harikadır. Hayırlı Cumalar canım

    YanıtlaSil
  9. Selam İzgüncüğüm:)
    Kek de tarçını severim çok da yakışır ama yenibahar pek de kullandığım bir baharat olmadığından sanırım kekle nasıl olacağını tasavvur edemedim yalnız kekin görüntüsü çok güzel göz göz kabarmış maşaallah ellerine sağlık
    hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  10. Dolmada pilavda uyuyorlar, kekte niye olmasın? Ellerine sağlık hayatım.

    YanıtlaSil
  11. çok merak ettim yenibaharın kekdeki tadını... denemek lazım . ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Yeni bahar mı?O da ne diye bi koşu çıktım markete,bırakın tadını adını bile ilk kez duyuyorum..Kısa bir arayıştan sonra alıp doğruca koyuldum işe..Daha paketini açar açmaz büyüledi beni kokusu...Sonra verdim keki fırına pişerken aldığım kokuyla bir kez daha büyülendim açıkçası...Kesin tadıda mükemmeldir...Yemek için sabırsızlanıyorum...
    Kekim pişince resmini çekip bloğuma koymak isterim izniniz olursa tabii...Sayenizde birşey daha öğrendim bugün..Teşekkürler
    Elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. yenibaharı genelde dolmalarda kullanırım ,değişik aromasına bayılırım ,eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,yenibahar ve tarçın bir arada düşünemiyorum,tadını gerçekten merak ettim,mutlaka deneyeceğim,ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  15. canım ablacımm:)
    yapan ellerin dert görmesin:)
    baharatlar kekini çok renklendirmiştir eminim ki:)
    mutlu pazarlar diliyorum:)
    ve seni çok iyi gördüm belirtmek istedim:)

    YanıtlaSil
  16. Turkish Underwearing desing
    www.yoncatoptan.com
    If you wisit me , I will be glad:)
    :)
    :):)
    :):):)
    :):):):

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için önemlidir

Related Posts with Thumbnails