Bu Blogda Ara

1 Ağustos 2010 Pazar

Çikolatalı İrmik Helvası

Hepinize merhabalar,geçen kandilde yaptığım yayınlamaya ancak fırsat bulduğum nefis çikolatalı irmik helvası.
Herkesin kendine göre yaptığı bir helva tarifi mutlaka vardır,kimisi irmiğin tane tane olmasını sever,kimisi daha yoğun kıvamlı sever ama çikolatalısını denemediyseniz mutlaka deneyin derim.Yaparken nasıl olur acaba diye düşündüm ama tadına bakınca çok beğendim,beğenildi.Tarifimize gelince
Malzemeler: 500 gr irmik
1 paket margarin(ben yarım paket margarin ve birazda tuzsuz tereyağ koyuyorum)
1 litre süt
2 su bardağı tozşeker(sizin damak tadınıza kalmış azaltabilirsinizde)
1 paket çam fıstığı
200 gr damla çikolata(isterseniz daha fazla ekleyebilirsiniz)
Yapılışı:
Yağımızı bir tencerede eritiyoruz içine fıstığı ve irmiği ekleyip
kısık ateşte irmikler mis gibi bir koku yayıp hafif kahverengileşene kadar kavuruyoruz.
Ayrı bir tencerede süt ve şekeri karıştırarak,ocakta ısıtıyoruz,kaynatmadan,
kavrulan irmiğe ısınmış sütü dikkatlice ve azar azar ekliyoruz(bu aşamada ikiside sıcak olduğundan elimizi yakmamaya dikkat ediyoruz)
ocakta irmik sütü çekene kadar karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp
helvamız sıcakken çikolatayı ekliyoruz,karıştırıyoruz bir müddet ağzı kapalı olarak demlenmeye bırakıyoruz.Ilıkken sevis yapıp isterseniz tarçın ekleyerek isterseniz bu haliyle ve afiyetle yiyoruz.
Hepinize afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Hakikaten nefis görünüyor. Arada tatli niyetine yapmak lazim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. görüntü çok güzel eminim tadıda öyledir,ellerine sağlık izgüncüm.

    YanıtlaSil
  3. ımmmm ellerine sağlık kokusu tee buralara kadar geldi bayılırım irmik helvasına heleki çikolatayla buluşunca kimbilir nasıl olmuştur

    YanıtlaSil
  4. gerçekten çok güzel oldu Aylin,teşekkürler
    keşke aynı şehirde olsatdık yapınca hemen sanada getirir,tattırırdım:))

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için önemlidir

Related Posts with Thumbnails