Bu Blogda Ara

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Tam Buğday Unlu Tuzlu Kurabiye

Merhaba arkadaşlar
ramazanın son günlerine geldik pek çoğumuzun evinde tatlı bir bayram telaşı başladı bile
bayramda tatlı olmazsa olmaz ama yanında tuzlu bir lezzete de kimse hayır demez bence
Tam buğday unu ile sağlıklı ve lezzetli kurabiyeler oldu denemenizi öneririm.
Malzemeler:
250 gr tereyağ(oda ısısında)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı
susam
1 tatlı kaşığı çörekotu
çay kaşığının ucuyla anason
3-4 su bardağı tam buğday unu (ben normal unla yarı yarıya kullandım)
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Bir kasede tereyağı,zeytinyağı,şeker,tuz,sirke ve yumurta akını karıştırın
azar azar unu ve kabartma tozunu ekleyin yumuşak,ele yapışmayan bir hamur olunca baharatları ekleyin.
Hamuru unlanmış zeminde merdaneyle açın ve kare şeklinde kesin isterseniz kurabiye kalıplarıyla da kesebilirsiniz,tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürün.
170 derecede tahmini 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
 

3 yorum:

  1. tam benlikmiş... Ellerine sağlık canım sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Hepsi güzel birbirinden, ama ben Güllaç'a bayıldım.
    iftar gelse de yeyivisek gaari ;)

    YanıtlaSil
  3. canım nefis görünüyor ellerine sağlık.
    canım bayramın kutlu olsun sevdiklerinle nice sağlıklı bayramlar dilerim.
    çok öpüyorum seni.

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için önemlidir

Related Posts with Thumbnails