Bu Blogda Ara

19 Haziran 2012 Salı

Çilekli Milföy Tatlısı

Merhaba arkadaşlar
sıcakların iyice kendini hissettirdiği sıcacık bir Antalya gününden size yazıyorum,kışın o kadar çok üşüdük ki bu sıcaklar fazla gelmiyor bize
hele birde sabahtan denize girip yüzdüyseniz sıcağı hissetmiyorsunuz bile:)
biliyorum pek çocuğunuz sıcakla boğuşuyorsunuz denize girip tatil yapacağınız günleri bekliyorsunuz,biz Antalyada yaşadığımız için şanslı azınlıktanız başka hangi şehirde denizle bu kadar içiçe yaşanıyor bilemiyorum.
Çilekler bitmeden farklı bir şekilde değerlendirelim  aynı zamanda da çok pratik bir tarif çilekler bitmeden yapın derim ben:)
Malzemeler:
6 tane milföy hamuru
200 gram yıkanmış,temizlenmiş çilek
2 çorba kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
2 tatlı kaşığı un
Yapılışı:
Milföy hamurları çözüldükten sonra merdaneyle biraz inceltelim
bir kasede doğradığımız çilek,şeker,un ve nişastayı karıştıralım
milföy hamurlarını isterseniz 4 e bölerek isterseniz tek bir parça halinde kullanabilirsiniz,içine çilekli karışımdan birer kaşık koyup bohça gibi kapatalım
200 derece fırında çıtır çıtır olana kadar pişirelim
isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz
afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Çok pratik bir yaz tatlısı olmuş elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. İstanbul da yanıyor ama sanırım antalya daha ok yanıyordur :)

    deniz bulamayan duşun altına giriyor :)

    bu arada eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık izgüncümm..
    sıcak havalar mahvediyor beni..
    baygınn balık misali dolanıyorum ortalıkta..:)
    sevgilerrr canım..

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor, eminim tadı da harikadır. üstelik çok da pratikmiş. ilk fırsatta denemeliyim. bu arada ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir siteden bahsetmek isterim. www.tuzvebiber.com adresinde tariflerinizi paylaşarak Migros mağazalarında yapacağınız alışverişlerde kullanabileceğiniz Money Puan kazanma şansı yakalayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. ben milfoyu, borek olarak sevenlerdenim ama selam etmeden gecmeyeyim dedim, sevgiler ozgun'cum

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com

    YanıtlaSil

Görüşleriniz benim için önemlidir

Related Posts with Thumbnails