Merhaba arkadaşlar
sıcakların iyice kendini hissettirdiği sıcacık bir Antalya gününden size yazıyorum,kışın o kadar çok üşüdük ki bu sıcaklar fazla gelmiyor bize
hele birde sabahtan denize girip yüzdüyseniz sıcağı hissetmiyorsunuz bile:)
biliyorum pek çocuğunuz sıcakla boğuşuyorsunuz denize girip tatil yapacağınız günleri bekliyorsunuz,biz Antalyada yaşadığımız için şanslı azınlıktanız başka hangi şehirde denizle bu kadar içiçe yaşanıyor bilemiyorum.
Çilekler bitmeden farklı bir şekilde değerlendirelim aynı zamanda da çok pratik bir tarif çilekler bitmeden yapın derim ben:)
Malzemeler:
6 tane milföy hamuru
200 gram yıkanmış,temizlenmiş çilek
2 çorba kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
2 tatlı kaşığı un
Yapılışı:
Milföy hamurları çözüldükten sonra merdaneyle biraz inceltelim
bir kasede doğradığımız çilek,şeker,un ve nişastayı karıştıralım
milföy hamurlarını isterseniz 4 e bölerek isterseniz tek bir parça halinde kullanabilirsiniz,içine çilekli karışımdan birer kaşık koyup bohça gibi kapatalım
200 derece fırında çıtır çıtır olana kadar pişirelim
isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz
afiyet olsun.
Çok pratik bir yaz tatlısı olmuş elinize sağlık..
YanıtlaSilİstanbul da yanıyor ama sanırım antalya daha ok yanıyordur :)
YanıtlaSildeniz bulamayan duşun altına giriyor :)
bu arada eline sağlık
ellerine sağlık izgüncümm..
YanıtlaSilsıcak havalar mahvediyor beni..
baygınn balık misali dolanıyorum ortalıkta..:)
sevgilerrr canım..
çok güzel görünüyor, eminim tadı da harikadır. üstelik çok da pratikmiş. ilk fırsatta denemeliyim. bu arada ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir siteden bahsetmek isterim. www.tuzvebiber.com adresinde tariflerinizi paylaşarak Migros mağazalarında yapacağınız alışverişlerde kullanabileceğiniz Money Puan kazanma şansı yakalayabilirsiniz.
YanıtlaSilben milfoyu, borek olarak sevenlerdenim ama selam etmeden gecmeyeyim dedim, sevgiler ozgun'cum
YanıtlaSil