Merhabalar
havaların iyice soğumaya başladığı bu günlerde
nedense tahin ve pekmez ikilisi soframızdaki ve lezzetlerin
içindeki yerini alır.
Hiç cheesecake de denediniz mi bilmiyorum ama nefis oluyor
onu biliyorum.
İlk başta tereddütle yaklaşılsa da tadına bakınca çok yakıştığını göreceksiniz
cheesecake in içinde tadı çok yoğun ve baskın değil daha çok
bunun içindeki tat çok tanıdık geliyor hissi
servis ederken isterseniz biraz pekmez gezdirebilirsiniz ya da
sade haliyle de servis edebilirsiniz bu haliyle de çok lezzetli oluyor
Gelelim tarifimize
Malzemeler:
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı bal
- 700 gram labne peyniri
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 3\4 su bardağı tozşeker
- 4 tane yumurta
- 3 çorba kaşığı tahin
- 4 çorba kaşığı pekmez
- yarım su bardağı krema
Yapılışı:
Tabanı için:
- bisküviler rondo da çekilir,bir tavada tereyağ eritilir,bal eklenir
- bisküviler eklenir ve karıştırılır,altı kapatılıp 22 cm'lik kalıbın altına bastırılarak yerleştirilir
İçinin hazırlanması:
- bir kasede labne peyniri,şeker,nişasta ve krema çırpılır
- yumurtalar teker teker eklenir
- tahin,pekmez eklenir çok karıştırmadan bisküvi tabanının üzerine dökülür
- 175 derecede 10 dakika sonra ısıyı 100 dereceye düşürüp tahmini 1 saat pişirilir
- piştikten sonra fırının içinde soğutulur
- daha sonra buzdolabında dinlendirilir
istenirse sade haliyle istenirse üzerine biraz pekmez gezdirerek
servis yapabilirsiniz
dokusu,tadı nefis oluyor tavsiye ederim
sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun
Yine nefis bir cheesecake. Ağzım sulandı canım yaa..
YanıtlaSilOf of bayıldım nefis olmuş eline sağlık canım:)
YanıtlaSilGörüntü 10 numara,pekmez tahin sever olarak tadının da çok güzel olduğunu tahmin edebiliyorum..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Mutlu haftalar..
Hayırlı haftalar, çok leziz ve güzel olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Pek bir nefis görünüyor,ellerine sağlık
YanıtlaSilmükemmel bir görüntü:))lezzetli olduğu da belli, şifa olsun
YanıtlaSilCikolatalisindan daha lezzetli ve sagliklidir da. Ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilTam benlik bir tarif ! Kesinlikle deneyeceğim, tahin var işin içinde artık duramam !!
YanıtlaSilellerine sağlık canım
hmmm bayılırım cheesecake, hem de tahin pekmezli. bol kalorili yani, ellerine sağlık
YanıtlaSilİyi akşamlar arkadaşım pekmezi severim tahini çok severim .hele iki lezzet de bir aradaysa bu nada bayılırım .Ellerinize sağlık afiyet olsun
YanıtlaSilNefis gözüküyor arkadaşım,tahin-pekmez çok tükettiğim için denemeliyim.Ama şu labneyi hiç sevmiyorum.Tiramisu da labne yerine kremşanti kullanırım aceba bu tariftede uygulasam olurmu?
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Haber bekliyorum müsait olursan.
Sevgilerimle...
misket limonu teşekkür ederim yorumun için
YanıtlaSilHilal çok teşekkür ederim
YanıtlaSilZeliha teşekkür ediyorum arkadaşım
YanıtlaSilsana da mutlu haftalar
Fuat bey güzel yorumunuz için teşekkür ederim
YanıtlaSilAylinim çok teşekkürler
YanıtlaSilsusam çörekotu yorumun için teşekkürler
YanıtlaSilNesrin teşekkür ederim evet sana katılıyorum
YanıtlaSilçok daha sağlıklı oluyor
Zehracım denemeni tavsiye ederim
YanıtlaSilyorumun için teşekkürler
Yasemincim yorumun için teşekkürler
YanıtlaSilaslında çikolatalı olanından daha fazla değil kalorisi
Gülo anne gerçekten iki lezzet biraraya gelince çok güzel oluyor
YanıtlaSilteşekkürler
merhaba Sevgilerimle,hoşgeldin bloguma sende Antalyada yaşıyormuşsun ne güzel
YanıtlaSilbu tarifte krem şanti olmaz ama süzme yoğurtla ya da tatlı lorla deneyebilirsin sanki süzme yoğurt daha uygun gibi bir dene bakalım
ben hep labneyle yaparım sen deneyince sonucu bildirirsin
yorumun için teşekkürler
Çok nefis olmuş,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilooo görüntü süper !! pişerken hiç çatlamamış ..
YanıtlaSilellerine sağlık :)
ellerine sağlık canım nefis görünüyor........güzel lezet dolu bir gün diliyorum.çok öptüm.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık hayatım. yine döktürmüşsün valla.
YanıtlaSildamak tadı teşekkür ederim
YanıtlaSilBehiye teşekkürler pişerken çatlamaması için yazdıklarımı uygularsan çatlamıyor ben çok deneme yaptım sonunda çatlamayan bir cheesecake yapmayı başardım
YanıtlaSilYeşim teşekkür ederim
YanıtlaSilgüzel dileklerin için sağol
Özlemcim,canım teşekkür ederim güzel yorumun için
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor canımcım
YanıtlaSildenenecekler arasına aldım:))))