Bu Blogda Ara

31 Ekim 2011 Pazartesi

Çikolatalı Sütlaç

Merhaba arkadaşlar
hepinize güneşin içinizi ısıttığı sıcacık bir gün diliyorum.
Sizlere biraz farklı ama çok lezzetli bir sütlaç tarifiyle geldim.
Annem sütlaca nişasta veya pirinçunu koymaz,pirinci de önceden haşlamaz
sütle beraber pişer pirinç, tabi pişirirken başından ayrılmamak ve sürekli karıştırmak gerekiyor dibinin tutmaması için.
Bende onun usül sütlaca çikolata ve krema ekledim sonuç muhteşem oldu.
Ben 4 kase çıkacak kadar az ölçüyle yaptım siz bu ölçüyü çoğaltın derim
bir de şeker miktarını vermedim siz kendi damak tadınıza göre kaşık kaşık eklersiniz tabi sonra çikolata ekleyeceğimiz unutmadan biraz az şeker koyarsanız daha iyi olur.
Malzemeler:
3 su bardağı süt
yarım çay bardağı pirinç(haşlanmamış)
yarım paket krema
şeker
80 gram bitter çikolata
Yapılışı:
Tencereye sütü ve yıkadığımız pirici ekleyelim süt kaynayınca altını kısalım ve sürekli karıştırarak dibini tutmadan pirinçler yumuşayana kadar pişirelim
süt yoğunlaşıp,koyulaşmaya başlayacaktır bu aşamada kremayı ekleyelim
şekeri azar azar ekleyelim tadını mutlaka kontrol edelim çok tatlı olmamasına dikkat edelim bi taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatalım
küçük parçalara kıydığımız çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayalım
sıcakken kaselere paylaştıralım.
Soğuyunca üzerini çikolata parçaları ve vişne taneleriyle süsledim
siz dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun.

27 Ekim 2011 Perşembe

Anasonlu Tuzlu Kurabiye

Merhaba arkadaşlar
üzerimizdeki kara bulutlar biraz olsun dağıldı
yaşadığımız her güne,aldığımız her nefese şükretmemiz gerekiyor.
Bunu hepimiz toplum olarak bir kez daha anladık.
Sizlerle çok sevdiğim tuzlu kurabiyeleri paylaşmak istiyorum
ben bu tuzlu kurabiyelere bayıldım,dışardan hazır aldıklarımızdan çok daha güzel oluyor içindeki anasonun tadı yoğun olarak hissedilmiyor
tavsiye ederim deneyin pişmaan olmayacaksınız hatta denedikten sonra yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim.
Malzemeler:
100 gram oda ısısında margarin
1 tane yumurta(sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz)
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tane anason
3 su bardağı un
Yapılışı:
Hamur için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz,
unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yapalım, un az gelirse ekleyebilirsiniz,hamuru merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açalım,
kalıplarla kesip üzerine yumurta sarısı sürelim,çörekotu veya anason taneleriyle süsleyelim,175 derecede altı üstü kızarana kadar tahmini
25 dakika pişirelim,soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.


25 Ekim 2011 Salı

Kaymaklı Poğaça

Merhaba arkadaşlar
ülke olarak bir sınavdan geçtiğimiz zor günler yaşıyoruz
şehitlerimizin acı haberinden sonra Van da yaşanan deprem hepsi üstüste geldi
Van da yaşananlar çok üzücü hepimiz elimizden gelen yardımı yapıyoruz
Allah hepsinin yardımcısı olsun.
Yeni bir kayıt yayınlamak içimden gelmiyor ama üzerimizdeki kasvetli hava biraz dağılsın istedim sizlerle kaymaklı,yumuşacık poğaçalarımı paylaşmak istedim,yapılışı da çok pratik,tavsiye ederim.
Malzemeler:
125 gram kaymak
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tane yumurta
yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Üzerine:
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı:
Bütün malzemeyi un hariç yoğurma kabına alıp karıştıralım
unu azar azar ekleyelim yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyelim
un az gelirse ekleyebilirsiniz
küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp tepsiye dizelim
üzerine yumurta sarısı sürüp
180 derecede 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun.

20 Ekim 2011 Perşembe

Doğumgünü Cupcakeleri

Merhaba arkadaşlar
dün gelen şehit haberleriyle hepimiz çok üzüldük
çoğumuz isyan ettik,yetti artık bu son olsun dedik
ne diyebilirim ki sözün bittiği yerdeyiz umarım bundan sonra böyle acı haberler almayız,umarım anneler bundan sonra ağlamaz,umarım gencecik insanlar şehit olmaz!!!!!!
Bazı arkadaşlarım pazartesi gününe kadar yeni yazı yayınlamama kararı aldılar tabi ki herkesin kendi kararı saygı duyarım bende bu postu yazıp yazmama da çok kararsız kaldım ama düşününce hayata bir yerden devam etmeliyim,etmeliyiz dedim
ve en öenmlisi bugün bu cupcakeler kardeşim için hazırlandı
evet bugün onun doğumgünü burdan doğumgününü kutlamak istedim.
Bizim en küçüğümüz,en son numara:) Nehir ve Denizin bitanecik teyzesi
benim canım,yoldaşım,sırdaşım,güzel kardeşim Nilgüncüm doğumgünün kutlu olsun,hep birlikte nice nice senelerimiz olsun
hep derim ya annem iyi ki seni doğurmuş sen olmasan ben çok yalnızlık çekecektim,iyi ki doğdun kuzumm:)
Yeni yaşın dilediğin bütün güzellikleri getirsin sana
seni çookkk seviyorum.
umarım senin için hazırladığım bu minik kekleri beğenirsin

sizde sevdiklerinizi özel günlerinde mutlu etmek isterseniz
bir telefon kadar yakınınızdayım
sevgiler
İzgün

18 Ekim 2011 Salı

Mantarlı Börek

Merhaba arkadaşlar
soğuyan bu havalarda hepinize sıcacık sevgilerimi gönderiyorum.
Her yer soğudu Antalya bile soğuk desem bikaç gündür hava sıcaklığı birden düştü şu an dışarda fırtına var,bu sene kış erken gelecek galiba
Dün sevgili Şükran ablam yayınladığı postta benden bahsetmiş
nasıl mutlu oldum anlatamam tabi yazısını okurken birazcık da utandım pek alışık değilim böyle güzel övgüler duymaya birde yapım gereği hemen yanaklarım kızarıverir:)
Şükran ablama bana verdiği destek için ve güzel sözleri için çok teşekkür ediyorum.Bazı insanlar vardır tanırsınız ve hep yanınızda hissedersiniz uzakta olsanızda o hep yanınızdadır işte Şükran ablam da benim için öyle ne zaman sıkıntılı olsam onunla rüyamda konuşurum,dertleşirim sonra bir bakarım ya beni arar ya da mail atar aramızda böyle bir bağ var:)
Evet bugün sizlere nefis mantarlı bir börek hazırladım benim çocukların favorisi,yapımı da çok pratik sizde mantar sevenlerdenseniz yapın mutlaka derim.
Malzemeler:
3 tane yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 yumurta sarısı(üzerine sürmek için)
300 gram mantar
1 tane soğan
2 tane domates
tuz,karabiber
Yapılışı:
İçi için mantarlar küçük küçük doğranır bir tavaya biraz sıvıyağ konur içine mantarlar atılır biraz sotelendikten sonra doğranmış soğan ve domatesler eklenir domatesler pişip suyunu çekene kadar pişirilir tuz,karabiber eklenir altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
Yufkalardan bi tanesi serilir üzerine bir kasede karıştırdığımız yağ ve su karışımından kaşıkla döküp fırçayla her yerine yayılır yufkanın önce karşılıklı iki kenarı sonra diğer iki kenarı içe katlanarak kare şekli elde edilir
bir ucuna hazırlanan içten koyularak rulo şeklinde sarılır yağlanmış tepsiye konur,diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanır üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürülür ve keskin bir bıçakla iki parmak eninde dilimler kesilir
200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
veee afiyetle yenir
Afiyet olsun.


14 Ekim 2011 Cuma

Profitrol

Merhaba arkadaşlar
hepinize güzel bir gün diliyorum.
Haftasonuna geldiğimiz şu günlerde sizlerle profitrol tarifimi paylaşmak istedim,tam haftasonuna uygun özellikle ufaklıkların bayılarak yiyecekleri bir pasta,ben profitrol toplarını üstüste dizip üzerine sos döktüm siz isterseniz kuplara koyup üzerine sos dökerek de yapabilirsiniz her hali çok güzel oluyor bence:))
Hepinize mutlu haftasonları diliyorum,sağlık ve sevgiyle.
Malzemeler:
125 gram tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 tane yumurta
Kreması:
yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday nişastası
2 tane yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağ
Üzeri için:
1 paket(200 ml)krema
120 gram bitter çikolata
toz fıstık
çikolata rendesi
Yapılışı:
Hamur için ufak bir tencerede tereyağı,bir tutam tuz ve suyu koyup kaynatalım
unu hızlı bir şekilde ve karıştırarak ekliyoruz hamur kendini toplayacaktır bikaç dakika ateşte çeviriyoruz hamuru,altını kapatıp ılıması için bekletiyoruz.
Hamur ılıdıktan sonra yumurtaları tek tek ve her seferinde karıştırarak ekliyoruz,hamuru sıkma torbasına doldurup toplarımızı yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla sıkıyoruz
175 derecede hafif pembeleşene kadar pişirelim fırını kapattıktan sonra fırından çıkarmadan fırının içinde soğutalım çıkarırsanız toplar sönecek içi hamur kalacaktır.
Krema için sos tenceresine sütü alalım  ocakta ısıtalım başka bir kapta yumurta sarısı,şeker,un ve nişastayı çırpalım ılık sütü karıştırarak ekleyelim tekrar tencereye alıp pişirelim,krema ılıyınca içine tereyağ ekleyip çırpalım.
Üstü için kremayı sos tenceresine alıp ısıtalım içine kırdığımız çikolataları ekleyip karıştırarak eritelim,oda ısısında ılımasını bekleyelim.
Pişen profitrol toplarını bıçakla ortasından keserek içine krema koyup kapatalım ve servis tabağına üstüste dizelim
en üste çikolatalı sosu döküp çikolata rendesi ve antep fıstığıyla süsleyip
buzdolabında biraz beklettikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun

12 Ekim 2011 Çarşamba

Ispanaklı ve Patatesli Kapalı Pide

Merhaba arkadaşlar
sonunda ışıl ışıl bir güne sıcacık bir merhaba dedik.
Günlerdir süren yağmur dindi, malesef arkasında pek çok hasar bırakarak
bizim bu tarafta pek hasar yok ama Antalyanın diğer ilçeleri bizim kadar şanslı değildi malesef:((
Bugün güzel birgün olsun dileklerimizle güne başladık
sizlerle leziz kapalı pidelerimi paylaşmak istiyorum
bu güzel tarif canım arkadaşım Özlem'e ait
o pideleri kıymalı yapmış ben ıspanak ve patatesli denedim
siz dilediğiniz bir iç malzemesiyle yapabilirsiniz.
Bu güzel tarif ayrıca porselen demlik çay saati etkinliğine ev sahipliği yapan
Hünerli Eller'e gidiyor,arkadaşıma bol katılımlı bir etkinlik diliyorum.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 buçuk su bardağı ılıksu
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaşmaya
5 su bardağına yakın un
Ispanaklı iç:
yarım kilo ıspanak
2 tane soğan
biraz lor peyniri
tuz,karabiber
Patatesli İç:
4 tane haşlanmış patates
lor peyniri
tuz,karabiber
Yapılışı:
Hamur için bütün malzemeleri karıştır unu azar azar ekle yumuşak kıvamlı bir hamur yap,mayalanması için yarım saat beklet.
Ispanaklı iç için,ıspanakları haşla ve bıçakla biraz keserek küçült
bir tavaya biraz sıvıyağ koy doğranmış soğanları ekleyip rengi dönene kadar pişir ıspanakları ekle biraz çevirdikten sonra tuz,karabiber ve peynirini ekle altını kapat soğumaya bırak.
Patatesli iç için,haşlanmış patatesleri doğra biraz peynir,tuz ve karabiberle karıştır.
Mayalanan hamuru 6 parçaya böl her parçayı uzun ve oval şekilde merdaneyle aç,içi hamurun ortasına güzelce yay hamuru için üstüne gelecek  şekilde kapat
üzerine yumurta sarısı sür 200 derecede üzeri kızarana kadar pişir
piştikten sonra üzerine fırçayla sıvıyağ sür,dilimle servis yap
Afiyet olsun.


10 Ekim 2011 Pazartesi

Üzümlü ve Cevizli Çay Kurabiyesi

Merhaba arkadaşlar
bol yağmurlu bir Antalya günü yaşıyoruz
dün akşamki yağmur ,fırtına sebebiyle okullar 1 gün tatil edildi
 Ankarada kar sebebiyle okulların tatil olmasına alışık olan ben,bu duruma önce şaşırdım sonra Antalyadayız normal tabi dedim:)
Bilenler bilir Antalyanın meşhurr!!! yağmurlarını
sular seller akar caddelerden,arkasından fırtına çıkar,elektirik gider
ve karanlıkta her yer korku filmine döner,gökgürültüsü,şimşekler ve karanlık.
ilk burda yaşarken buranın yağmurlarına alışmakta zorlanmıştım ama artık alıştım şimdi çocuklar,anne korkuyoruz,dese de onlarda zamanla alışacaktır:)
Şimdi şöyle sıcacık demli bir çay ve yanında kurabiye olsa kimse hayır demez değil mi:) kurabiyeler benden çaylarda sizden gelsin
nefis ağızda dağılan kurabiyeler bunlar çayla uyumuda harika
bence denemelisiniz.
Malzemeler:
125 gram yumuşak tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2 tane yumurta
8 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kırılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağına yakın un
Yapılışı:
Üzümleri sıcak suda beklettikten sonra süzün
yumurta sarılarından birini üzerine sürmek için ayırın,diğer malzemeleri
un hariç bir kapta karıştırın unu azar azar ekleyin,yumuşak kıvamlı bir hamur olacak hamurdan portakal iriliğinde parçalar koparıp rulo yaparak verev şekilde kesin üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler yapın
180 derecede altı üstü hafif kızarıncaya kadar tahmini 20 dakika pişirin
yanında çayla birlikte servis edin
yerken beni anarsınız:)
afiyet olsun.

6 Ekim 2011 Perşembe

Midye Börek

Merhaba arkadaşlar
umarım hepiniz iyisinizdir.
Bugün sizlerle paylaşmak istediğim lezzet görüntüsü midyeye benzediği için bu ismi alan bir börek, biraz el oyalıyor ama tadı harika
hele yanında sıcacık demli bir çay varsa muhteşem olur
e hadi nasıl yapmışım bu çıtır çıtır börekleri,tarifine bakalım:)
Malzemeler:
1 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
yarım çay kaşığı kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
125 gram eritilmiş tereyağı
Yapılışı:
Hamur için un,su,yoğurt,tuz ve kabartma tozunu karıştırarak
yumuşak kıvamlı bir hamur yapıyoruz,hamuru iki bezeye ayırıp
15 dakika dinlendiriyoruz,bu arada içini hazırlayabilirsiniz istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz ben kıymalı bir iç hazırladım.
Dinlenen hamurun bir tanesini ince olacak şekilde açıyoruz üzerine eritilmiş tereyağından sürüp hamuru rulo olacak şekilde sarıyoruz buzdolabında 15 dakika bekletiyoruz o arada ikinci bezeyede aynı işlemi uyguluyoruz.
Hamurdan iki parmak eninde parçalar kesip dik bir şekilde üzerine elimizle bastırıyoruz böylece yuvarlak parçalar elde edeceğiz bu parçaları da merdaneyle biraz inceltip içini koyup kapatıyoruz,hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz kalan tereyağını böreklerin üzerine sürerek
200 derecede tahmini 25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
yanında demli bir çayla iyi gider
Afiyet olsun.

3 Ekim 2011 Pazartesi

Vişneli Çikolatalı Cupcake

Merhaba arkadaşlar
artık sonbaharın kendini iyice hissettirmeye başladığı günlerdeyiz
burda akşamları hava serinlemeye başladı önce hırka sonra kazak ve montlara yavaş yavaş geçeceğiz.
Nehir anaokuluna başladı hem onun için hem bizim için yeni ve farklı bir dönem başladı,okul hayatı bambaşka bir süreçmiş yaşamaya başlayınca daha iyi anladım.Nehir okula ve öğretmenine alışmada sorun yaşamadı ama özellikle erkek çocukları anneden ayrılmak istemiyordu ve dikkat ettim genelde korumacı annelerin çocukları annelerini bırakmak istemedi aslında çok korumacı bir anne olmak çok da iyi bir durum değil bence,çocuğun ihtiyacı olduğunda yanında olmak ve bunu ona hissettirmek gerek o zaman çocuklar bu süreçleri daha kolay atlatıyorlar özellikle erkek çocukları ve annelerine baktım ve çok şaşırdım anneleri oğullarını hayatlarının merkezine koymuşlar ve o çocuklarda annelerini göremedikleri zaman kıyameti kopardılar,hatta anneler arasında çocuğuna okulda tuvalete gitmemesini!!! tembihleyen anneler bile gördüm.Nehir okulda bazı arkadaşlarıyla özellikle birkaç kişiyle sorunlar yaşıyor onun için gerçek hayat yeni başladı,okulda karşılaştığı sorunlarla tek başına mücadele etmeyi öğrenecek.Geçen gün bana neden hayatta kötü insanlarında olduğunu soruyordu,5 yaşındaki bir çocuğa hayatta iyi insanlar olduğu gibi kötü insanlarında olduğunu yoksa iyi insanların kıymetini bilemeyeceğimizi anlatmak biraz erken olsa da öğrenmesi gerekiyor.Bakalım okul hayatında bizi neler bekliyor,yaşayıp göreceğiz.
Bu tarif yazdan kalma malesef yeni gördüm şimdi diyeceksiniz vişne zamanı bitti diye ama ben biliyorum benim hamarat arkadaşlarım mutlaka deepfreze  vişne koymuşlardır:))
Bu cupcakeler tek kelimeyle nefis oluyor vişne ve çikolatanın birlikteliğinden nefis bir sonuç çıkıyor hani ünlü bir markanın ıslak kek,brownieleri var ya hah işte aynı o lezzette oluyor,mutlaka deneyin derim.
Malzemeler:
200 gram tereyağı
200 gram bitter kuvertür
75 gram donmuş vişne
80 gram kakao
yarım su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
200 gram şeker
4 tane yumurta
Yapılışı:
Tereyeğı ve çikolatayı ben maride eritin.Un,kakao,kabartma tozu ve şekeri bir kaba koyun karıştırın,unlu karışıma çikolatalı karışımı ekleyip
iyice çırpın,yumurtaları tek tek ekleyip çırpın.
Kağıt kalıplara yarısından biraz fazla olacak şekilde paylaştırıp içine vişne tanelerini ekleyip elinizle hafifçe bastırın
175 derecede tahmini 25  dakika pişirin
ortası hafif nemli kalsın normal kekler gibi iyice pişirip kurutmayın içini
derim benden size tavsiye.
Afiyet olsun.

Related Posts with Thumbnails