Bu Blogda Ara

30 Temmuz 2011 Cumartesi

Kakaolu Nefis Kek

Merhaba arkadaşlar
bu keke ne isim versem diye düşündüm çok lezzetli ve hafif bir kek oluyor
bu sıcaklarda yanında dondurmayla yemenizi öneririm
beğeneceğinizi umuyorum.
Malzemeler:
4 tane yumurta
1 buçuk su bardağı tozşeker
1 şişe maden suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
2 buçuk su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Bir kasede yumurta ve şeker iyice çırpılır içine yağ,madensuyu eklenir karıştırılır,un ve kabartma tozu elenerek eklenir çok yoğun olmayan bir karışım elde edilir orta boy bir kek kalıbı veya borcam yağlanır ve karışımın yarısı dökülür kalan karışıma kakao eklenip kek karışınımın üzerine dökülür
170 derecede 45 dakika tahmini pişirilir
soğuduktan sonra dilimlenip servis edilir
Afiyet olsun.

27 Temmuz 2011 Çarşamba

Çikolata ve Vişneli Muffin

Merhabalar
sonunda özlemle beklediğim vişne zamanı geldi
taze taze vişneleri almamak olmazdı
vişneyi çok severim hele ki vişne ve çikolata ikilisinin uyumuna hayran olurum o nasıl bir tat o nasıl bir lezzettir
Bu güzel ikiliyi muffinde biraraya getirdim ve sonuç mükemmel oldu
hepinize tavsiye ederim sevdiklerinize bu güzel muffinlerden yapın
ve onları mutlu edin.
Malzemeler:
60 gram bitter çikolata
60 gram tereyağ
2 tane yumurta
100 gram pudra şekeri
60 gram un
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gram vişne
Yapılışı:
Çikolata ve tereyağını benmari de eritin,bir kasede yumurtaları şekerle çırpın
içine erittiğiniz çikolatalı karışımı ekleyin,kuru malzemeyi ekleyin ve karıştırın en son vişneleri ekleyin
karışımı muffin kağıtlarına yarısına gelecek şekilde paylaştırın
170 derecede tahmini 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Çilek Soslu Cheesecake

Merhabalar
çok sıcak bir Antalya akşamından yazıyorum sizlere
evet burası çok sıcak ve sadece soğuk bişeyler yemek istiyor insanın canı
tabi ki benim her zaman favorim cheesecake oluyor
Bu sefer çileğe elveda demeden cheesecakete sos olarak kullandım ben her türlüsünü çok sevdiğim için bence çilekte harika uyum sağlamıştı cheesecakele
Daha önceden yapmış olduğum Limonlu Cheesecake tarifini kullandım
sadece üzerine çilekli bir sos yaptım
Çilekli Sos:
300 gram yıkanmış ayıklanmış çilek
2 çorba kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
Yapılışı:
Çilekleri rondo da püre haline getirelim ve bir sos tencersine koyup
üzerine şekeri ekleyelim bikaç dakika kaynatalım
bir kasede nişastayla biraz suyu karıştıralım ve çileklerin üzerine azar azar
ve karıştırarak ekleyelim eğer daha akıcı bir sos olsun isterseniz nişsatanın hepsini eklemeyin
bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım ve soğumuş cheesecake in üzerine dökelim

Bu sıcaklarda hafif ve lezzetli bir tatlı hepinize öneririm
Afiyet olsun.






14 Temmuz 2011 Perşembe

Pudingli Kurabiye

Merhaba arkadaşlar
yaz geldi çoğu arkadaşımız tatilde bloglarda da tatil rehaveti çökmüş durumda
Eylül ayıyla birlikte bloglar eski canlılığına kavuşacaktır
bizim evdeyse mutfaktan her daim çeşitli kokular yükselmekte
evdeki iki küçük canavar:))mutlaka birşeyler istiyorlar.
Bugün sizinle paylaştığım lezzet annemin bir tarifi ve bizim çocukluğumuzda çok sık yaptığı bizimde severek yediğimiz pudingli kurabiyeler
şimdi aynı kurabiyeyi ben çocuklarıma pişiriyorum tabi sizlerle de paylaşmamak olmazdı.
Malzemeler:
1 paket oda ısısında margarin
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
4 su bardağına yakın un(yumuşak bir hamur olacak)
Puding için:
1 paket vanilyalı puding
2 buçuk su bardağı sütle yoğun,koyu kıvamlı bir puding hazırlayacağız
siz dilediğiniz çeşitte puding kullanabilirsiniz hatta evde kendi hazırladığınız
muhallebiyi de kullanabilirsiniz tek dikkat etmeniz gereken koyu kıvamlı
bir muhallebi olması yoksa pişerken içinden akabilir.tabi önceden pudingini hazırlayıp,soğumaya bırakmak gerek.
Yapılışı:
bütün malzemeyi karıştırma kabında karıştırın,yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un ekleyin,ceviz büyüklüğünde toplar yapıp elimizle üstüne bastırarak açalım ama çok inceltmeyin soğumuş pudinden içine 1 tatlı kaşığı koyarak kapatalım elimizde yuvarlayıp tepsiye dizelim.
170 derecede tahmini 30 dakika üzeri ve altı pembeleşene kadar pişirelim
soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyelim
çok lezzetli kurabiyeler oluyor hatta ben bazılarını çikolatalı kremayla yaptım siz isterseniz kahvaltılık sürülebilen çikolatalı kremalardan da kullanabilirsiniz her haliyle bence çok güzel yapın çocuklarınızı mutlu edin derim.
Afiyet olsun.

12 Temmuz 2011 Salı

Bebek ve Diş Kurabiyeleri

Merhaba arkadaşlar
sıcak hemde çookk sıcak bir Antalya gününden yazıyorum size
evet buranın meşhur sıcakları bastırdı.
Yanıyoruz dersem inanın abartmış olmam burda yaşamayan için bu sıcaklara dayanmak zor ama yaşamaya başlayınca sıcağına da alışıyorsunuz
Masmavi denizde olmasa çok bunalırdık neyseki denizde yüzüp serinleyebiliyoruz.
Sıcaklara rağmen çalışamalar devam ediyor ben seviyorum şeker hamuruyla
kurabiyeler süslemeyi bugün sizlere bebek ve diş buğdayı kurabiyelerinden örneklerle geldim,umarım beğenirsiniz:))

erkek bebekler için dişbuğdayı kurabiyesi
kız bebekler için dişbuğdayı kurabiyesi
bunlar örneklerden birkaçı çalışmalarım son sürat devam etmekte
yeni ve farklı modellerle burda olacağım.
Bebek kurabiyeleri için bana ulaşabileceğiniz telefon numarası
532 744 18 48
ya da izzgun@hotmail.com adresinden bana ulaşıp bilgi alabilirsiniz
kurabiyeler kargoyla Türkiye geneline gönderilir
sevgilerimle
İzgün Tekin


8 Temmuz 2011 Cuma

Çilekli Beyaz Çikolatalı Pasta

Merhaba arkadaşlar
çileğin son zamanlarında size nefis bir çilekli pastayla geldim
şimdi vişnenin çıkmasını bekliyorum sırada vişneli pastalar var
Mis kokulu çileklerle bu pastayı mutlaka deneyin derim.
Malzemeler:
125 gram tereyağı
4 adet yumurta
2 çay bardağı tozşeker
3 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı limon suyu
Beyaz Çikolatalı Krema İçin:
200 ml(1 küçük kutu)krema
250 gram beyaz çikolata
300 gram çilek
Yapılışı:
Kek için tereyağını eritip ılıtın,yumurtanın akı ve sarısını ayırın
yumurta sarılarını 1 çay bardağı tozşekerle rengi açılıp kıvamı koyulaşana kadar mikserle çırpın limon suyunu ekleyin çırpın yumurta aklarını kalan tozşekerle mikserle çırparak kar haline getirin,yumurta sarılarını içine yumurta aklarının yarısını ekleyip spatulayla katlayarak akları söndürmeden karıştırın
unu eleyerek 3 seferde ve dikkatlice ekleyin ,kalan yumurta aklarını dikkatlice karışıma ekleyin en son eritilmiş tereyağını azar azar gene spatulayla ve katlama tekniğiyle ekleyin karışımı 24 cm lik kalıba dökün birkaç kez tezgaha vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın
170 dercede tahmini 40 dakika pişirin
Krema için kremayı sos tenceresinde ısıtın içine kırılmış beyaz çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin,ılıyınca buzdolabında sertleşene kadar bekletin kullanmadan önce mikserle biraz çırpın
Keki üçe keselim bir parçasını üzerine kremanın yarısını sürelim çilek dilimleri koyalım tekrar krema sürüp ikinci katı koyalım ve aynı işlemi yapalım üçüncü yani son katı koyalım ve pastamızı kapatalım
üstünede krema sürdükten sonra buzdolabında dinlendirin ve kremayla dilediğiniz gibi süsleyin

pastanın dilimlenmiş hali
yumuşacık ve lezzetli bir pasta oluyor tavsiye ederim
Afiyet olsun.

4 Temmuz 2011 Pazartesi

Mahlepli Cevizli Kek

Merhaba arkadaşlar
burda sıcaklar iyice kendini hissettirmeye başladı ama en fenası nem
bikaç gündür nem o kadar yüksek ki oturduğumuz yerde terliyoruz
bu şehir çok güzel ama buranın en sıcak zamanları başladı neyseki akdenizin mavi,serin suları var eğer denizde yüzme imkanıda olmasa napardık bilmiyorum.
Sıcaklara rağmen bizim mutfaktan her daim çeşitli kokular yükselmekte
evde iki tane küçük yaramaz olunca mutlaka birşeyler yapmak gerekiyor
bu kek de çocukların çok severek yediği lezzetlerden sizlerle paylaşmamak olmaz ama di mi:))
Sizde mahlebin o kendine has kokusu ve lezzetini seviyorsanız mutlaka bu keki deneyin derim,yumuşacık pamuk gibi bir kek oluyor.
Malzemeler:
3 tane yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı(silme)mahlep
1 çay bardağı kırık ceviz
2 buçuk su bardağı un
Yapılışı:
Yumurta ve şeker çırpıcıyla çırpılır içine yoğurt,yağ eklenir
un,kabartma tozu ve mahlep eleyerek karışıma eklenir
en son kırılmış ceviz eklenip karışım şöyle bir karıştırılır
yağlanmış kek kalıbına ya da kare borcama kek karışımı dökülür
170 derecede 40 dakika tahmini süre pişirilir.
Pişerken öyle güzel bir koku sarıyor ki etrafı benden tavsiye biraz ılımasını bekleyin kekin tadına bakmak için sıcak yerseniz ağzınızı yakabilirsiniz:))
Mahlepten çok hoşlanmıyorsanız 1 tatlı kaşığı olarak değiştirebilirsiniz ölçüyü ama bana sorarsanız bu keki mutlaka deneyin derim.
Afiyet olsun.
Related Posts with Thumbnails