Bu Blogda Ara

27 Haziran 2011 Pazartesi

Tahinli Fındıklı Kurabiye

Merhaba arkadaşlar
hepinize sıcacık sevgiler
Bugün sizlere tahinli fındıklı enfes kurabiyelerle geldim
Sizde benim gibi tahinle yapılan lezzetleri beğeniyorsanız bu kurabiyeleri de beğeneceğinizi umuyorum.
Malzemeler:
2 çorba kaşığı tahin
1 tane yumurta
250 gram oda ısısında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı toz fındık
3 su bardağı un
Üzeri için:
yumurta sarısı
fındık
Yapılışı:
Bir kasede tahin,yumurta,margarin ve pudra şekerini karıştırın
toz fındığı ekleyin ve unu azar azar ilave edin,yoğurun
yumuşak bir hamur olacak,ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
avucunuzda yuvarlayarak üzerine bastırarak şekillendirin üzerine yumurta sarısı sürüp kırılmış fındık serpin,tepsiye dizip
150 derecede 20 dakika pişirin
kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşmiş olacak
soğuyunca servis edebilirsiniz
Afiyet olsun.

22 Haziran 2011 Çarşamba

Papatyalarla Süslü Pasta

Merhaba arkadaşlar
biliyorum gene blogumu ihmal ettim ama bu sefer ki gerekçem
sıcak hemde Antalyanın nemli ve boğucu sıcağı
yaz gelmedi derken bikaç gündür burası çok ısındı e haliyle bilgisayarın başında geçirdiğim saatler azaldı,yayınlanmayı bekleyen tarifler yığıldı
artık bi yerden başlamalı dedim ve sizlere sipariş pastamla geldim.
İpek hanım blogumun sessiz takipçilerindenmiş beni arayıp nasıl bir pasta istediğini anlattı ve ortaya bu pasta çıktı
pasta kakaolu kek,çikolatalı krema ve çilekten oluşuyor
dışını şeker hamuruyla kapladım ve büyük papatyalarla süsledim
İpek hanım pastanın tadını çok beğendiğini söyledi bunu duyunca benden daha mutlusu olamaz:))
benimde çok keyifle yaptığım bir pasta oldu ben çok beğendim umarım sizde beğenmişsinizdir:))
Pasta siparişleriniz için bana izzgun@hotmail.com veya 0 532 744 18 48 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz


18 Haziran 2011 Cumartesi

Çilekli Tart

Merhaba arkadaşlar
bu aralar üzerimdeki can sıkıntısı ve gerginlikten dolayı uzun süre blogumla ilgilenemedim,sizlerin ziyaretine gelemedim
ay tutulması ve dolunay beni çok etkiledi,hayatı ve hayatımdaki herşeyi sorguladığım,düşündüğüm bir süreçti ama bugün sabah yepyeni bir güne neşe içinde uyandım evet artık eski halime döndüm,bu kadar ara yeter dedim ve sizlere çilek mevsimi geçmeden nefis bir çilekli tartla geldim
çocukların bayılarak yediği bir lezzet oldu ama ben fırında biraz fazla tutmuşum kıtır kıtır ama lezzetinden birşey kaybetmemiş bir tart oldu
size tavsiyem fırında fazla tutmayın hafif rengi dönünce alın derim:))
Malzemeler:
125 gram soğuk tereyağı
1 yumurta sarısı
yarım su bardağı pudra şekeri
1 buçuk su bardağı un
Krema:
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
yarım su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı tereyağ
Üzeri için:
çilek
çilekli tart jölesi
Yapılışı:
Mutfak robotunda un,yağ ve tozşekeri karıştır,yumurta sarısını ekle ve tekrar karıştır,hamuru elimizle fazla yoğurmadan toparlayalım ve hamuru buzdolabında 1 saat bekletelim
hamuru merdaneyle açıp tart kalıbına yerleştirelim üzerini çatalla delikler açarak veya yağlı kağıt serip üzerine nohut koyarak 170 derecede 10 dakika üzerindeki bakliyatla 5 dakika da bakliyat olmadan hafif(ama çok hafif pembeleşecek) pembeleştirin ve soğumaya bırakalım.
Kreması için sütü tencereye koyup ısıtalım bir kasede yumurta sarısı,tozşeker,un ve nişastayı çırpalım içine ısınmış sütü azar azar ve karıştırarak ekleyelim ocağa koyup karıştırarak pişirelim
soğuyunca tereyağını ekleyip çırpalım.
soğuyan tart hamurunun üzerine kremayı yayıp onun üzerine çilekleri dilediğiniz kadar ve dilediğiniz şekilde dizin,tart jölesini hazırlayıp çileklerin üzerine dökelim,buzdolabında birkaç saat dinlendirip servis yapabiliriz
Afiyet olsun.

10 Haziran 2011 Cuma

Vişneli Porsiyonluk Cheesecake

Merhaba arkadaşlar
sıcacık evet hemde çok sıcak bir Antalya gününden hepinize sevgiler
Benim cheesecake tutkumu,ne kadar çok sevdiğimi hepiniz biliyorsunuz
gene bir cheesecake tarifiyle sizinleyim bu sefer muffin kaplarında pişirdim
farklı bir sunum ama lezzeti harika bence bir de böyle deneyin derim cheesecake  hem bu sıcak günlerde soğuk ve hafif bir tatlı olarak iyi gider diyorum ve tarifime geçiyorum
Malzemeler:
1 paket burçak bisküvi
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı bal
500 gram labne peyniri
100 ml(yarım paket)krema
200 gram krem peynir(beyaz olarak satılanlardan)
3 tane yumurta(akı ve sarısı ayrılmış)
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 limon kabuğu rendesi
vişne taneleri(ben donmuş olarak kullandım)
Yapılışı:
Tabanı için bisküviyi rondoda çekiyoruz tavada tereyağını eritip içine bal ekleyerek karıştırıyoruz ve bisküviyi ekleyerek birkaç dakika ateşte pişiriyoruz soğuması için bir kenarda bekletiyoruz
cheesecake için cam bir kasede labne peyniri,krema,krem peynir,şeker,nişasta ve unu çrpıcıyla karıştırıyoruz(ben mikser kullanmıyorum sanki o zaman daha fazla üzeri çatlıyor gibi geliyor bana)
yumurta sarılarını tek tek ve her seferinde iyice karıştırarak ekliyoruz karışıma,limon kabuğu rendesinide ekliyoruz isterseniz biraz limon suyu da ekleyebilirsiniz
başka bir cam kasede yumurta aklarını mikserle kar gibi olana kadar çırpıyoruz ve karışımımıza tahta bir kaşıkla alttan üste doğru alarak ekliyor ve karıştırıyoruz
muffin kağıtlarına bisküvili tabanı pay edip parmaklarımızla biraz bastırıyoruz cheesecake karışımını yarıya ya da yarıdan biraz fazla olacak şekilde tabanın üzerine tek tek döküyoruz vişne tanelerini üzerine bikaç tane koyarak bastırıyoruz, ben cheesecakeleri muffin tepsisinde pişirmenizi öneririm
175 derece fırında tahmini 45 dakika kadar pişiriyoruz
soğuduktan sonra ister vişneli veya çikolatalı sosla isterseniz sade olarak servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
üzeri güzel bir renk alacak ama ortası yumuşak olacak


6 Haziran 2011 Pazartesi

Pastane Usulü Islak Kek

Merhaba arkadaşlar
sıcacık bir Antalya gününden hepinize sevgiler
evet artık burda yaz iyice kendini hissettirmeye başladı her ne kadar biz deniz sezonunu açmasak da burda herkes denize giriyor hava gayet sıcak
bugün sizlerle paylaşmak istediğim tarif harika bir ıslak kek ama bu kek bildiğimiz ıslak keklerden daha farklı sosu pişiriliyor yani bizim yaptığımız ıslak kekler gibi değil ve en güzel tarafı sosunda çiğ yumurta yok gönül rahatlığıyla çocuklarınıza yedirebilirsiniz,biz bu keki çok beğendik size de tavsiye ederim bence mutlaka denemelisiniz
tarif sevgili Emel'e ait arkadaşıma burdan teşekkür ediyorum bizimle bu güzel lezzeti paylaştığı için
Malzemeler:
5 tane yumurta
250 gram süt(1 cup)
250 gram sıvıyağ(1 cup)
250 gram tozşeker (1 cup)
250 gram un
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı kakao
Sosu:
250 gram şeker(1 cup)
250 gram süt(1 cup)
125 gram sıvıyağ(yarım cup)
3 çorba kaşığı kako
Yapılışı:
Büyük cam bir kasede yumurta ve şeker mikserle 10 dakika çırpılır,içine süt ve sıvıyağ eklenir,un,kabartma tozu ve kakao eklenir ve karıştırılır
Kare ortaboy borcama(arkadaşım özellikle buna dökülmesi gerektğini yazmış)
karışım dökülür tabi dökmeden önce borcamı yağlamayı unutmayın:))
180 derecede tahmini 40 dakika pişecek
o pişerken sosu hazırlıyoruz sos tenceresinde bütün malzeme karıştırılarak
pişirilir
pişen kek ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimlenir ve sıcak haldeki sosu üzerine dökülür,kek sosunu iyice çektikten sonra servis edilir.
Bu kekte ölçüler çok önemliymiş ben bir kısmını mutfak tartısında tartıp cup ölçüsünde ölçerek belirttim eğer cup ölçünüz yoksa küçük pet şişe suyu tam dolduran iki tane bardak bulursanız onlarda cup ölçüsü görevini görür ben denedim paşabahçenin büyük boy cam kupaları 1 cup ölçüsü alıyor aklınızda olsun,bence bu keki mutlaka deneyin ve yorumlarınızı belirtin
Afiyet olsun.

3 Haziran 2011 Cuma

Labne Peynirli Poğaça

Merhaba arkadaşlar
sizlere nefis poğaçalarla geldim.
Ben farklı poğaça hamurlarını denemeyi çok seviyorum
bu sefer poğaçanın hamurunda labne peyniri var ve çok leziz
yumuşacık poğaçalar oldu bence bu poğaçaları da mutlaka denemelisiniz
Bu nefis poğaçaların tarifi sevgili Gülaya ait arkadaşıma bu leziz tarifi bizimle paylaştığı için teşekkür ediyorum,denemenizi öneriyorum.
Malzemeler:
250 gram margarin(oda ısısında)
1 paket labne peyniri
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 ya da 4 su bardağı un
İçi:
beyaz peynir
maydonoz
veya siz ne koymak isterseniz
Üzerine:
yumurta sarısı
Yapılışı:
Yağ ve labne peynirini krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın
içine kabartma tozu,tuz ve unu azar azar ekleyin
yumuşak bir hamur olacak minik parçalar koparıp elimizle açıp içine
peynirli içi koyduktan sonra bohça gibi kapatıp elimizle yuvarlayalım ve tepsiye dizelim,üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede tahmini 25 dakika
üzeri kızarana kadar pişirelim.
Gülay bu poğaçaları dereotlu yapmıştı isterseniz sizde hamurun bir kısmına dereotu ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails