Bu Blogda Ara

28 Nisan 2011 Perşembe

Yenibahar ve Tarçın Aromalı Kek

Merhaba arkadaşlar
bu aralar mutfakta sürekli denemeler yapıyorum
biraz ondan biraz bundan derken ortaya çok lezzetli reçeteler çıkıyor
mutfakta uzun zaman geçirince reçeteleri kafamdan oluşturmaya başladım
ve bu beni çok mutlu ediyor.
Gene böyle bir deneme sonucunda bu kek çıktı ortaya
sizde benim gibi yenibaharın kendine özgü aromasını ve kokusunu seviyorsanız hele tarçınla birleşmiş halini merak ediyorsanız bence bu keki denemelisiniz.
Malzemeler:
3 yumurta
1 buçuk su bardağı tozşeker
yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Bir kasede yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır,süt ve yağ eklenir
un,kabartma tozu,tarçın ve yenibahar elenerek bu karışıma eklenir
karıştırılır ve yağlanmış,unlanmış kek kalıbına karışımın yarısından biraz daha fazlası dökülür kalan kek harcına kako eklenir ve karıştırılır
kalıptaki kek harcının üzerine dökülür çatalla alttan üste doğru alarak kakolu karışıma şekil verilir
170 derecede tahmini 40 dakika pişirilir.
Soğuyunca servis yapılır
Afiyet olsun.

25 Nisan 2011 Pazartesi

Kremşantili Poğaça

Merhaba arkadaşlar
bu aralar farklı poğaçalar yapıyorum,çok severim poğaçayı
evde yapılmış sıcacık mis kokulu poğaçaya kimse hayır diyemez di mi:))
Bu sefer çok farklı bir reçete denedim bu reçete sevgili Birsel arkadaşımıza ait,bu leziz poğaça tarifini bizimle paylaştığı için arkadaşıma teşekkür ediyorum.
ilk okuduğumda kremşanti ve poğaçayı birlikte düşünemedim bana tatlı olurmuş gibi geldi ama denemem gerek dedim ve sonuç inanılmazdı
asla tatlı olmayan nefis poğaçalar oldu,tadına bakanların çok beğendiği farklı bir tarif olan kremşantili poğaçalarla sizleri başbaşa bırakıyorum.
Malzemeler:
1 paket toz kremşanti
1 paket margarin(yumuşak)
1 yemek kaşığı kuru maya
2 tane yumurta(birinin sarısını ayır)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Yapılışı:
Bir kasede bütün malzeme karıştırılır ve yumuşak bir hamur yapılır
hamur 30 dakika dinlendirilir tekrar yoğrulup 5 dakika daha dinlendirdikten sonra minik bezeler koparılır elimizle hafifçe açtığımız bezelere dilediğimiz iç malzemesi konur ve poğaça şeklinde katlanır,tepsiye dizip yumurta sarısı sürdükten sonra 5 dakika daha tepsi mayası için bekletin
180 derecede üzeri kızarana kadar tahmini 25 dakika kadar pişirin.
çayın yanında sevdiklerinizle yemenizi öneririm
Afiyet olsun.


22 Nisan 2011 Cuma

Brownie Cheesecake

Merhaba arkadaşlar
vee sonunda bloglar açıldı,saçma yasak sona erdi:))
kaldığımız yerden devam ediyoruz
Havalar yeni yeni ısınmaya başlamışken şöyle tatlı bir kaçamağa ne dersiniz?
iki lezzet birarada ve çookk lezzetli
denemenizi öneririm.
Malzemeler:
Brownie için:
125 gram bitter çikolata
100 gram tereyağ
2 tane yumurta
200 gram tozşeker
100 gram un
Cheesecake için:
500 gram labne peyniri
200 gram krem peynir(beyaz olarak satılanlardan)
1 paket krema
3 tane yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Brownie için çikolata ve tereyağı ben maride eritilir,yumurta ve şeker mikserle çırpılır içine çikolatalı karışım ve un eklenir 24 cmlik kalıba brownie boşaltılır.
Cheesecake için labne,peynir ve krema karıştırılır içine şeker,nişasta ve un eklenir,yumurtalar teker teker karıştırılarak eklenir en son limon suyu ve kabuğu eklendikten sonra şöyle bir karıştırılır ve brownie'nin üzerine yavaşça ve dikkatlice dökülür.
175 derece fırında 40 dakika cheesecake'in kenarları pişip ortası hafif sulu kalacak şekilde pişirilir,fırında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır
çikolatalı sosla birlikte servis edilir.
Afiyet olsun.

19 Nisan 2011 Salı

Profiterollü Pasta

Merhaba arkadaşlar
yağmurlu bir Ankara gününden hepinize sevgiler
Umarım hepiniz iyisinizdir,keyfiniz yerindedir ben biraz daha toparlandım
günlerim yoğun geçiyor,pazar günü babaannemin mevlütü vardı
bütün eş,dost,akraba biraradaydık eski günleri andık eskiden ne kadar mutluymuşum,hayat daha kolaymış bunu bir kez daha anladım.
Çocukluk günlerimi o dertsiz,tasasız ve kimsenin ölmediği hep birarada olduğumuz günleri özlüyorum:((
O günler geçmişte kaldı biliyorum ama anılarımız hep bizimle.
Sizleri bir pasta yarışması için hazırladığım pastamla başbaşa bırakıyorum
malesef dereceye giremedi çok lezzetli bir pastaydı ama onlara klasik bir pasta olarak geldi bir daha ki sefere daha yaratıcı,farklı malzemelerle bir pasta hazırlayacağım
Pasta vanilyalı kek,çikolatalı pasta kreması ve profiterol toplarından oluşuyor
hafif ve lezzetli,daha sonra fırsatım olduğunda tarifinide yazarım.
Hepinize çikolata tadında güzel bir gün diliyorum yaşadığınız her anın,soluk aldığınız her anın kıymetini bilin,boş yere kendinizi üzmeyin
Sevgiyle kalın
              İzgün

15 Nisan 2011 Cuma

Un Helvası

Merhaba arkadaşlarım
öncelikle bana destek olduğunuz için hepinize teşekkür ederim.
Ankaradayım,geldim burda moraller bozuk herkes bu yeni duruma alışmaya çalışıyor tabi ki bende
Babaannemi en son Antalyaya dönmeden önce görmüştüm aklımda o son hali kaldı,malesef çok istesemde cenazesine yetişemedim,torunu olarak ona son görevimi yapamadım yaşadığım pişmanlığı sizlere anlatamam umarım babaannem beni affetmiştir:(((
Hayat devam ediyor,edecek ve etmeli başka yapabileceğimiz,elimizden
gelen birşey yok malesef:((
Sizleri babaannem için yaptığım un helvasıyla başbaşa bırakıyorum
Bu mübarek cuma gününde aramızdan ayrılanlara rahmet diliyorum
tüm hastalara da şifa diliyorum.
Malzemeler:
4 su bardağı un
125 gram tereyağı
125 gram margarin
1 paket fıstık
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Yapılışı:
Tencerde yağlar eritilir içine fıstıklarla birlikte unu ekleyip
unun kokusu çıkıp fıstıkların rengi dönene kadar kavuruyoruz
içine süt ve suyu ekleyerek hızlıca karıştırıyoruz,şekerini ekledikten sonra
ocakta helva kaşığa yapışmayı bırakana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun.

10 Nisan 2011 Pazar

Güle Güle Babaanne Nur İçinde Yat

Bugün sabah erkenden çalan telefonla irkildim,baktım babam arıyordu
içimden ''babam beni bu saatte aramaz ki,lütfen kötü bişey olmasın''diye geçirdim,telefonu açarken ilk aklıma gelenleri hiç sormayın
babam iyiydi ama bişeyler söylüyordu anlayamadım,anlamadım nasıl olurdu
bu gerçek miydi?Bu bi şaka olmalıydı ama ölüm kadar gerçekti
ben hala babaannemin öldüğüne inanmıyorum,inanamıyorum:(((
Artık aramızda değil mi,gitti mi yani
Melekler gibi sabaha karşı uykusunda bizlere,bu dünyaya veda etmiş
ama en fenası ben cenazesine yetişemedim çünkü uzaktayım çünkü bugün bütün havayolu şirketleri dolu 1 kişilik bile yer yok,gene uzaktayım gene sevdiklerimin yanında değilim bu his içimi çok acıtıyor:((
Çarşamba günü Ankaraya gidiyorum,geç de olsa sevdiklerimin yanında olacağım elimden geldiğince destek olacağım ama bugün kötüyüm halimi ne siz sorun ne ben söyleyeyim,gittiğimde ziyaretine gitmek isteyeceğim ama orda olmayacak,olamayacak
biliyorum beni bi yerlerden görüyor
Babaanne seni çok özleyeceğim,nur içinde yat mekanın cennet olsun.

8 Nisan 2011 Cuma

Aylin'in Nefis Poğaçaları

Merhaba arkadaşlar
güzel güneşli bir günden hepinize sıcacık sevgiler.
Yarın haftasonu bütün aile birarada olacak bu güzel poğaçalar bütün aileyi mutlu edecektir:))
Nefis poğaçaların tarifi blog dünyasının en güzeli,sarı şekeri olan
sevgili Ayline ait bu güzel tarifi bizimle paylaştığı için arkadaşıma teşekkür ediyorum,Aylin bu poğaçaları dereotlu yapmış ben sade yaptım ama siz seviyorsanız mutlaka dereotu ekleyin derim.
Malzemeler:
2 tane yumurta
125 gram yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı instant(kuru)maya
1 çay kaşığı mahlep
4 su bardağı un
kıyılmış dereotu
Yapılışı:
Bütün malzemeyi dereotu hariç yoğurma kabında karıştır unu ekle en son dereotunu ekle yumuşak bir hamur yap,5 dakika dinlendir.
Hamurdan küçük toplar kopararak avucunda aç içine peynirli iç veya istediğiniz herhangi bir iç malzemesini koyarak poğaça şeklinde kapat
üzerine yumurta sarısı sür,susam,haşhaş serp
175 derecede 25 dakika üzeri kızarana kadar pişir.
Ben denedim ve çok beğendim size de tavsiye ederim
tarifin orjinali için tık tık
Afiyet olsun.

4 Nisan 2011 Pazartesi

Portakallı Lor Kurabiyesi

Merhaba arkadaşlar
daha önce yapıp yayınladığım ve çok beğenilen lor kurabiyesini birde portakallı yaptım,sizce nasıl olmuştur?
valla portakal harika bir tat ve aroma verdi bu hali de çok güzel oldu
bence lor kurabiyesini birde bu haliyle denemelisiniz
özellikle çocuklar bu kurabiyeye bayılıyor,yanında sütle birlikte harika bir ara öğün oluyor
sizde yumuşacık kurabiyeleri seviyorsanız özellikle margarinsiz ve hafif bir kurabiye istiyorsanız tam size göre bir tarif
Malzemeler:
250 gram tatlı lor(bulabilirseniz kaşar loru)
1 su bardağı tozşeker
yarım çay bardağı zeytinyağı(riviera)
yarım çay bardağı portakal suyu
1 portakalın rendelenmiş kabuğu(rendenin ince tarafıyla)
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
2 tane yumurta
2,5 - 3 su bardağı un
Yapılışı:
Un hariç diğer malzemeleri sırasıyla yoğurma kabına koyuyoruz ve karıştırıyoruz,unu azar azar ekleyelim hamur toparlanıp yumuşak bir hal aldığında un eklemeyi bırakalım,yumuşak bir hamur elde edeceğiz
minik toplar koparıp tozşekere batırıp tepsiye dizelim
170 derecede 25 dakika kadar kurabiyeler çatlayıp üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
çok lezzetli ve sağlıklı bir kurabiye çocuklarınız özellikle çok sevecektir
sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.


Related Posts with Thumbnails