Bu Blogda Ara

31 Mart 2011 Perşembe

Tahinli Kuru Baklava

Merhaba arkadaşlar
sonunda bloglar eski canlılığına kavuştu,özlediğim dostlar birer birer geliyorlar,nasıl mutluyum anlatamam:))
Her yeni yorumla birlikte yüzümde oluşan kocamann gülümsemeyi görmeniz lazım,ne çok özlemişim sizleri,yorumlarınızı:))
ee o zaman normal halimize dönelim diyorum ve baklava yufkasından yaptığım
çıtır çıtır kuru baklavaları sizlerle paylaşıyorum
ve bu pratik lezzeti sevgili Öznur arkadaşımızın evsahipliğini yaptığı
''45 dakikalık tarifler etkinliğine'' gönderiyorum,arkadaşıma kolay gelsin diyor ve bol katılımlı bir etkinlik diliyorum.
Malzemeler:
12 tane baklava yufkası
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı tahin
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Baklava yufkaları 3 erli gruplar halinde ayrılır,üç kat yufkanın her katına eritilmiş tereyağı sürülür,3. yani en süt kata sıvıyağla karıştırılmış tahin sürülür,şeker ve ceviz serpilir sıkı bir rulo yapılır ve keskin bir bıçakla verev dilimlenir,bütün yufkalar bitene kadar devam edilir,yağlanmış tepsiye dizilip üzerine kalan tereyağı sürülür
180 derecede 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir
ben üstüne pudra şekeri elemedim ama bence siz soğuyunca üzerine pudra şekeri elemeyi ihmal etmeyin:))
Sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.

30 Mart 2011 Çarşamba

Kestaneli Pasta

Merhaba arkadaşlar
kestane mevsimi bitmek üzere arşivde kalan çok lezzetli bir pasta olan kestaneli pastayla sizleri başbaşa bırakıyorum:))
Bu sene olmasa bile kış gelince belki bu pastayı denemek isterseniz
tarifi işte burda,deneyip tadına bakanlara afiyet olsun.
Malzemeler:
1 cup kakao
1 cup sıcak su
1 cup süt
2 + 3/4 cup un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 + 1/2 cup tereyağ(yumuşak)
2 + 1/2 cup tozşeker
4 tane yumurta
Kreması:
1 su bardağı soğuk süt kreması
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı ufalanmış kestane şekeri
Üzeri için:
150 gram bitter kuvertür
50 ml süt kreması
75 gram tereyağ
Yapılışı:
Kek için bir kasede kakaoyu sıcaksuda erit,sütü ekle ayrı bir kasede kuru malzemeleri karıştır,yağ ve şekeri başka bir kapta çırparak krema kıvamına getir yumurtaları teker teker çırparak ekle,kakaolu karışımı ekle en son kuru karışımı ekle,malzemeleri karıştır ama fazla çırpma
yağlanmış 24 cmlik kaliba ya da kare bir tepsiye karışımı dök
170 derecede tahmini 40 dakika pişir
Kreması için süt kremasını mikserle ufak tepeler oluşana kadar çırp içine pudra şekerini ekle biraz daha çırp en son kestane şekerini ekle ve şöyle bir karıştırıp buzdolabına kaldır
Üst ganajı için benmaride çikolata,krema ve tereyağını erit,kaseyi oda ısısında karıştırarak soğut bu kaplamayı pastayı oluşturup dolapta dinlenirken hazırlayın çünkü çabuk katılaşıyor.
Pişen keki 2ye böldüm,3 e de bölebilirsiniz aralarını ben kahveyle ıslattım ama ıslatmasanızda olur kek nemli bir dokuda oluyor,arasına kremadan sürerek katları dizdim en üst kata ve yanlara krema sürmedim hazırladığım ganajdan pastanın üzerine döktüm
bunun için pastayı telin üzerine koyup altına bir tepsi koymak ganajı yavaş yavaş her yerine yedirerek dökmek gerekiyor,ganaj katılaşmaya başlayınca buzdolabında beklettim en son üzerini kestane şekeri ve eritilmiş beyaz çikolatayla süsledim,siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
ben keki kare bir tepsiye dökerek kalp kupatla keserek porsiyonluk olarak hazırladım siz nasıl isterseniz yapabilirsiniz
çok lezzetli bir pasta oldu,tavsiye ederim.
Sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.

27 Mart 2011 Pazar

Kıyır Kıyır Poğaça

Merhaba arkadaşlar
hepinize keyifli ve mutlu bir pazar günü dilerim.
Sizlerle annemin tarifi olan poğaça tarifini paylaşmak istiyorum.
Çok pratik,lezzetli bir poğaça denemenizi öneririm
eğer dışı sert içi yumuşak poğaçalardan hoşlanıyorsanız beğeneceğinize eminim,bu poğaça çabuk bayatlamayan özelliğiyle güzel bir tarif
burdan anneciğime sevgilerimi iletiyorum:))
Malzemeler:
yarım paket yumuşak margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
2 tane yumurta(birinin sarısını ayır)
1 çay kaşığı karbonat(1 çay kaşığı limon suyuyla köpürtülecek)
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
istenirse 1 çay kaşığı kuru nane
İçi:
100 gram rendelenmiş beyaz peynir
kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Yoğurma kabına malzemeler sırasıyla konur,un azar azar eklenir
yumuşak bir hamur olacak,hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elimizde biraz genişletip arasına peynirli harç konup poğaça şeklinde kapatılır,üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür isteğe bağlı susam veya haşhaş serpilir 180 derecede tahmini 20 dakika üzeri güzelce kızarana kadar pişirilir.
sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.

22 Mart 2011 Salı

Frambuazlı Pasta

Merhaba arkadaşlar
günlerdir bloguma giremiyordum tabi sizlerinde ziyaretine gelemedim
malesef yasak halen devam etmekte
bugün gelebildim sonunda
itiraf etmeliyim ki ben burada olmayınca sizleri görmeyince boşluğa düşüyorum,çok alışmışım blog yazmaya,dostlarıma:))
Sizlerle yaptığım frambuazlı pastayı paylaşmak istiyorum
bu pasta benim sessiz takipçilerimden Bahar hanımın siparişiydi
vanilyalı sünger kek,beyaz çikolatalı krema ve frambuazdan oluşuyor
dışını da beyaz çikolatadan yaptığım çemberle kapladım
Çok hafif bir pasta olduğunu ve beğenildiğini duymak beni çok mutlu etti:))
Hepinize kucak dolusu sevgiler

19 Mart 2011 Cumartesi

Zeytinyağlı Kurabiye

Merhaba arkadaşlar
Antalyadan,evimden hepinize sevgiler
buraya bahar gelmiş,dışarda güneş ışıl ışıl ağaçlar çiçeğe durmuş
bence Antalyanın en güzel zamanı şimdi başlıyor.
Ankaradan gelmeden önce blogdan tanıştığım sevgili Canan Ankaraya gelmişti
onun minik bir Can'ı var,gitmeden görüştük sanki uzun yıllardır tanıdığım bir dostum gibiydi hele minik Can anlatılmaz o kadar güzel bir bebek ki hala o güzel yüzü gözümün önünden gitmiyor,maşallah minik prense:))
Bloglarda kurulan dostlukların sanal olduğuna inanmıyorum burda herşey çok gerçek çok sahici, ne mutlu ki öyle
Cananla inşallah bundan sonra sık sık görüşürüz,belki yazın Antalyaya gelirler
bu sayede çok tatlı bir insanla tanıştım,çok iyi bir dost edindim:))
Sizleri zeytinyağıyla yaptığım kurabiyelerle başbaşa bırakıyorum.
Tereyağ veya margarin kullanmak istemeyenler için tavsiye ederim
tabi siz isterseniz ölçüyü yarıya düşürüp de yapabilirsiniz
kıyır kıyır ağızda dağılan kurabiyeler oldu.
Malzemeler:
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pudra şekeri(tozşeker de olur)
2 tane yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı mısır nişastası
3-4 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Un hariç diğer malzemeler bir kasede karıştırılır,un azar azar hamura yedirerek eklenir,hamur toplanmaya başlayıp,kurabiye şekli verilecek kıvama gelince un eklemeyi bırakın minik toplar yapıp tepsiye dizin isterseniz üzerine
badem veya fındık batırabilirsiniz.
180 derecede 15-20 dakika arasında pişirin.
Yanında sıcak çayla birlikte mis kokulu kurabiyeleriniz hazır
sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.

15 Mart 2011 Salı

Mavi Pasta

Merhaba arkadaşlar
duydunuz mu blog yasağı kalkıyormuş
bu habere sevinemedim bile çünkü gene birilerinin birşeylere canı sıkılacak ve ilk iş gene blogları yasaklayacaklar
malesef böyle bir gerçek var.
Yarın evime dönüyorum babacığımın ameliyatı için gelmiştim çok şükür ameliyat iyi geçti babacığım daha iyi e artık gitme vakti geldi
gitmeden bugün mis gibi bebek kokusunu içime çekmeye ve arkadaşımı görmeye gideceğim,detayları daha sonra yazarım.
Güne tatlı bir başlangıç yapalım sizleri severek çalıştığım pastamla başbaşa bırakıyorum
vanilyalı kek,vanilyalı pasta kreması ve frambuazdan oluşuyor
içinde yağ yok denecek kadar az çookk hafif bir pasta oldu.
Hepinize güzel bir gün diliyorum
kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum

10 Mart 2011 Perşembe

Brownie Kurabiye

Merhaba arkadaşlar
karlarla kaplı buz gibi bir Ankara gününden hepinize sıcacık merhaba
günlerdir kar yağıyor ve abartmıyorum diz boyu kar var
ben uzun zamandır bu kadar çok kar yağdığını görmemiştim
bu durumun tadını çıkaranlar tabi ki çocuklar eh bizimde onlardan kalır yanımız yok,karlarda çocuklarla kartopu oynadık,kardanadam yaptık,yuvarlandık çok keyifliydi.
Blog yasağı halen devam etmekte bende bu yasakla ilgili tutumundan dolayı
Digitürk üyeliğimi iptal ettirmiş bulunuyorum artık Digitürk üyesi değilim
tabi onlar üyelikten çıkmamam için arıyorlar,nedenini soruyorlar ve onlara bu yasağı,özellikle suçumuz olmadığı halde bizleri cezalandırmalarının yanlış olduğunu söylüyorum tabi ki cevap bu konuda yapacağımız birşey yok oluyor.
Asıl suçluları cezalandırmadıkları sürece bugün blogspot yarın başka siteler kapatılacak,engellenecek ve asıl suçlular başka yerlerde bu yayınları yapmaya devam edecek,olan bize oldu malesef:((
Bu sıkıcı konuyu şimdilik tatlı bir kurabiyeyle kapatalım
brownie kurabiye ya da diğer adıyla ıslak kurabiye
denemediyseniz mutlaka yapın derim tek kelimeyle nefis kurabiyeler oluyor
ıslak dokusuyla ağzınızda eridiğini hissedeceksiniz.
Malzemeler:
yarım paket yumuşak margarin
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağısıvıyağ
1 çay bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı kako
2 su bardağı un
Şurubu:
3 çay bardağı tozşeker
3 çay bardağı su
Yapılışı:
Önce şurubunu yapalım bunun için tozşeker ve suyu 5 dakika kaynattıktan sonra,iyice soğutalım şurup soğuk olmalı yoksa kurabiyeler hamurlaşır.
Kurabiye için bir kasede margarin,sıvıyağ,tozşeker,yumurta,kakao,kabartma tozu ve unu karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur yapalım
minik toplar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizelim
200 derecede tahmini 20 dakika üzeri çatlayana kadar pişirelim.
Sıcak kurabiyeleri teker teker soğuk şerbete hızlıca batıralım ve çıkaralım
kalan şurubu kurabiyelerin üzerine dökelim şurubunu iyice çektikten sonra servis yapabiliriz.Püf noktası şerbet çok soğuk olacak ve hızlıca kurabiyeleri şerbete batıracağız merak etmeyin hamur olmayacak ama nazik hareketlerle batırın şuruba dağılmaması için
sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.

7 Mart 2011 Pazartesi

Güllerle Kaplı Çikolatalı Pasta

Merhaba arkadaşlar
bloglara uygulanan yasak devam ediyor bu yüzden ben inatla yazmaya devam edeceğim,bence hepimiz yazmaya devam edelim onlar istedikleri kadar yasaklasınlar şimdi birlik olma zamanı!!
Sizlerle annemin doğumgünü için yaptığım pastayı paylaşmak istiyorum.
Kakaolu pandispanya arasında çikolata ganaj,çikolata parçaları ve antep fıstığı kullandım,çok çikolatalı ama insanı baymayan lezzetli bir pasta oldu.
Annem çiçekleri çok sever onun için renk renk güllerle süsledim pastamı
Ben gülleri yaparken çok keyif aldım,zevkle çalıştığım bir pasta oldu.
Sevdikleriniz için pasta yaptırmak isterseniz
0 532 744 18 48 den bana ulaşabilirsiniz
sevgiler
İzgün Tekin

4 Mart 2011 Cuma

Geldim,Geldim Hem de Deniz Temalı Cupcalerle Geldim

Uzun bir aradan sonra gene buradayım ve sizlerleyim.
Yahu ne çok özlemişim sizlerle paylaşmayı bir anda bütün arkadaşlarım kayboldu,kendimi boşluğa düşmüş gibi hissettim ama yasakçı zihniyete karşı
DNS ayarlarıyla oynayarak aranıza döndüm.
Bu arada boş durmadım kendime ait bir alan aldım çok yakında yeni adresimle
burda olacağım,site henüz tasarım aşamasında bitince burdan sizlerle paylaşacağım.
Bana telefonla ulaşan Onur bey'in istediği deniz temalı cupcakelerle karşınızdayım
iki farklı çeşitte cupcakeler hazırladım
limon böğürtlen ve vişne çikolata ikilisini kullandım

tema olarak da deniz teması çalıştım ben hazırlarken çok keyif aldım

ama en güzeli onların beğenmesi,memnun olması

bu cupcakeler İstanbula gitti,cupcakeleri Türkiye geneline gönderebiliyorum
tek yapmanız gereken bana
0 532 744 18 48 numaralı telefondan veya
izzgun@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Sevgilerimle
İzgün Tekin


1 Mart 2011 Salı

Tuzlu Kurabiye

Merhaba dostlarım
bu aralar blogumu ihmal ediyorum daha yeni yeni kendime geliyorum.
Babam hastaneden çıktı,şimdi evinde sevdikleri yanında
bu durumdan hepimiz oldukça mutluyuz
şu anımıza,şu günümüze şükrediyoruz
Allah kimseye devasız dert vermesin,kimseyi sevdikleriyle sınamasın
bütün hastalara şifa diliyorum ve dilerim sevdiklerinizle mutlu olun:))
Sizlerle lezzetli tuzlu kurabiyeler paylaşmak istiyorum
bu tarifi sevgili Gülay ın sitesinde görmüştüm,içinde krema olması ilgimi çekti krema hamurlara gevreklik katıyor,ben beğendim denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 kutu krema
250 gram yumuşak margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı pudra şekeri
4 su bardağına yakın un
Üzerine:
yumurta sarısı
susam,çörekotu
Yapılışı:
Yoğurma kabında krema,margarin,tuz ve şekeri karıştır
unu azar azar ekle,çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz.Hamuru 1 saat buzdolabında bekletelim.
Hamuru merdaneyle çok ince olamayacak şekilde açıyoruz ve dilediğimiz kalıplarla kesiyoruz,üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serptikten sonra
175 derecede tahmini 20 dakika pişiriyoruz

küçük adam kurabiyeleri dizmeme yardım ediyor:))

Denizin yardımlarıyla yaptığımız kurabiye kulesi:)
sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails