Merhabalar
bugün sizlerle çocukluğumun en sevdiğim lezzetlerinden olan
milföy pastasını paylaşmak istiyorum.
Çocukken bu pastayı sokağımızdaki pastaneden sık sık alırdık
o kadar lezzetli gelirdi ki
şimdi hala pastanelerde var ama biz büyüdük
eski tatlar,eski lezzetler yok
Ne zamandır bu pastayı yapmak istiyordum
Güloanne de ki ''Milföyle yapılanlar''etkinliği bahane oldu
bu güzel lezzeti etkinliğe gönderiyorum ve bol katılımlı bir etkinlik olmasını diliyorum.
Malzemeler:
9 tane milföy hamuru
1 tane yumurta sarısı
Kreması için:
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
7 çorba kaşığı tozşeker
2 tane yumurta sarısı
2 su bardağı süt
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Milföy hamurlarını tepsiye dizin,üzerlerine yumurta sarısı sürüp
yağlı kağıtla üzerini kapayın,onun üzerine de bir tepsi koyun
pişerken kabarmasın ve ince olsun diye
180 derecede 15 dakika milföy hamurları kızarana kadar pişirin
ben piştikten sonra hamurları bıçakla ikiye ayırdım daha ince olmasını istediğim için,siz yapmayabilirsinizde
Krema için sütü bir tencereye koyun ısınsın(ama kaynamayacak)
bir kasede yumurta sarıları,şeker,un ve nişastayı karıştırın
ısınan sütü azar azar karıştırarak bu karışıma ekleyin
tekrar ocağa koyup kaynayana kadar pişirin,limon kabuğu ve vanilyayı ekleyin
krema ılınıca tereyağı ekleyin ve çırpıcıyla çırpın
Bir parça milföy alın üzerine krema sürün tekrar milföy ve krema
bu şekilde 3 kat yapın en üstüne pudraşekeri eleyin
Ben bazı milföyleri ortadan kesip dikdörtgenler elde ettim
isterseniz bu şekilde ya da kare şeklinde yapabilirsiniz.
Dolapta bikaç saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz
Tadı nasıl olmuştu derseniz ben çok beğendim
incecik,çıtır çıtır milföy katlarının arasında lezzetli bir krema
eşliğinde yenen hafif bir pasta oldu
çocukluğumdaki lezzete tat olarak çok benziyordu size de tavsiye ederim
sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.