Bu Blogda Ara

30 Eylül 2010 Perşembe

Kakaolu İki Renkli Kek

Merhabalar
evimize geldik,yoğun ve yorucu geçen bir günün sonunda
dinlenme fırsatı buldum.
İki küçük çocukla yolculuk keyifli ama bir o kadar da zordu
gelir gelmez evi temzilemeye ve toplamaya başladım
ilk olarak mutfaktan başladım temizliğe ne de olsa evin en önemli bölümü
ve en temiz olması gereken bölümü
mutfağımı pırıl pırıl yaptım ama yorgunluktan da öldüm
bu yorgunluğun üzerine şöyle güzel,lezzetli bir kek iyi gider dedim ve
bu keki yaptım çok lezzetli,pamuk gibi bir kek
ağzınızda eriyen pufuduk bir kek oluyor denemenizi öneririm.
Tarifimize gelince
Malzemeler:
  • 160 gr yumuşak margarin(becel kullandım)
  • 1 buçuk su bardağı pudra şekeri
  • 3 tane yumurta
  • 4 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 10 çorba kaşığı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
  • bir kaseye margarini alıp tahta bir kaşıkla krema kıvamı alana kadar karıştıralım
  • içine pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz
  • yumurtaları teker teker karışıma ekleyip yediriyoruz
  • başka bir kasede un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karştırıyoruz
  • unlu karışımı yumurtalı karışıma ekliyoruz
  • sütü en son ilave ediyoruz
  • 24 cm'lik kalıbı yağlayıp karışımın yarısını içine döküyoruz
  • kalan hamura kakao ekleyip onu da kalıptaki karışımın üzerine döküyoruz
  • 170 derecede 40 dakika pişiriyoruz
Kekimizi kalıptan çıkmış hali
soğuduktan sonra dilimleyip servis ediyoruz
sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.

28 Eylül 2010 Salı

Eve Dönüş

                                                  Merhabalar
eve dönüş zamanı geldi bir süredir Ankaradaydım,babacığımın hastalığı nedeniyle geldim şimdi evimize Antalyaya dönüyoruz.
Burayı,memleketimi yıllarımın geçtiği bu şehri bırakıp gitmek zor hele bir de babamı bırakmak çok daha zor ama hiç yitirmediğim umudum var babam iyi olacak buna inanıyorum,inanırsak herşeyi yapabiliriz di mi?
Bir daha ki gelişimde babam bizi ayakta ve mutlu olarak karşılayacak inşallah
şimdi eve dönüş zamanı,çalışma ve üretme zamanı
tabi birde herşeyin güzel olacağına inanmak ve çookk inanmak gerek
bu zor zamanları benimle paylaşan,uzakta ama yakınımda olan,beni güzel yorumlarıyla motive eden hergün iyi ki blog yazıyorum ve paylaşıyorum dediğim dostlarım,sizler varsınız hepinize çoookkk teşekkürler
Yeni yazılar,yeni tarifler,yeni paylaşımlarla tekrar burda olacağım
Hepinize kucak dolusu sevgiler
                                            İzgün

26 Eylül 2010 Pazar

Sucuklu Peynirli Poğaça

Merhabalar
güzel bir pazar günü yaşamanız dileğiyle.
Bugün sizinle paylaşmak istediğim lezzet yumuşacık bir poğaça
içindeki malzemelerden dolayı minik kapalı pide lezzetinde oldu.
Bu tarifimiz'' Kahvaltılıklar'' etkinliğine evsahipliği yapan
Fatoş a gitsin ona kolaylıklar diliyorum,bol katılımlı bir
etkinlik olur inşallah
gelelim tarifimize
Malzemeler:
  • 3 buçuk su bardağı un
  • yarım paket yaşmaya
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı yumuşak margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 yumurta
  • biraz ılık su
İçi:
  • 100 gr beyaz peynir
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 gr dilimlenmiş sucuk
Yapılışı:
  • unu bir kaseye alıyoruz,şeker,tuz ekleyip karıştırıyoruz
  • ortasını açıp mayayı koyuyoruz süt,margarin ve yumurtayı ekliyoruz
  • yaklaşık 2 çorba kaşığı kadar ılık suyu da ekleyip hamuru yoğuruyoruz
  • 5 dakika dinlendirdikten sonra minik bezeler yapıp merdaneyle tabak büyüklüğünde açıyoruz
  • içi koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz
  • bir kaseye biraz su koyuyoruz yaptığımız poğaçaları önce suya daha sonra susama batıryoruz
  • tepsiye dizip10 dakika mayalandırıyoruz
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirip sıcakken ikram ediyoruz
İçinin Yapılışı:
  • peyniri çatalla ezip içine kaşar peyniri ve sucuğu ekleyip karıştırıyoruz


sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.

25 Eylül 2010 Cumartesi

Krokanlı Pasta

Merhabalar
sizinle paylaşmak istediğim tarifim krokanlı pasta
içi fındık krokanlı ve damla çikolatalı
tereyağlı pandispanya,çikolatalı pasta kremasından oluşuyor
dışını file fındık,üstünü krokan ve damla çikolatayla süsledim
tadı nasıl derseniz,enfes olmuştu
hafif ve lezzetli bir pasta

sevdiklerinizle güzel bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle
ağzınızın tadı hiç bozulmasın
sevgilerle

23 Eylül 2010 Perşembe

Badempare

Merhabalar
bugün enfes bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum
acıbadem kurabiyesi lezzetinde,tek lokmalık
içinde yağ olmayan hafif bir tatlı
yarışmasına katıldım,destekleriniz bekliyorum.
Tarifimize gelince
Malzemeler:

  • 250 gram tozbadem

  • 1 su bardağı hindistancevizi

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • yarım su bardağı irmik

  • 3 tane yumurta
Şerbeti için:

  • 2 buçuk su bardağı tozşeker

  • 2 su bardağı su

  • limon suyu
Yapılışı:

  • badem,pudra şekeri,irmik ve hindistancevizini bir kasede karıştırıyoruz

  • yumurtaları teker teker karışıma ekliyoruz

  • sıkma torbasına doldurup yıldız uç'la minik toplar sıkıyoruz

  • 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz

  • tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra ılık şerbeti döküyoruz

  • şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz
Şerbeti için:

  • şeker ve suyu bir tencereye koyup 5 dakika kaynatıyoruz bikaç damla limon suyu ekleyip altını kapatıyoruz.

sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.

22 Eylül 2010 Çarşamba

Kakaolu Islak Kek

Merhabalar
bir dilim kek ister misiniz?
çikolata lezzetinde içi ıslak ve çok lezzetli bir kek
bu keki .acemiasci da görmüştüm içinin ıslak görüntüsü ve yoğun kakaolu olması beni cezbetti ve yapılacaklar listeme aldım.Çok lezzetli bir kek ama bikaç önemli püf noktası var
  • öncelikle içinde kullanılan kako tadını etkiliyor,dark kakao kullanılması gerekiyor ben droetker'in ''gurme kakao''sunu kullandım.
  • içinin nemliliğini artırmak için zeytinyağı kullanmak gerekiyor
  • içinin ıslakığı için piştikten sonra üzerini örterek bir gece dinlendirmek gerekiyor ben akşam yaptım sabah istediğim ıslaklığa ulaşmıştım
  • durdukça lezzeti artan bir kek
  • bir de ölçülerle oynamamnızı öneririm,kekin kıvamı biraz sulu oluyor un eklemeyin içindeki dokusunu,ıslaklığını kaybetmesine neden olursunuz
                                           gelelim tarifimize
                                                 Malzemeler:
  • yarım cup hindistancevizi
  • 1 paket karbonat(ben 1 çay kaşığı karbonat,1 çay kaşığı kabartma tozu kullandım)
  • 2 cup un
  • 1 buçuk kup tozşeker
  • yarım cup zeytinyağı(riviera)
  • 1 cup su
  • yarım cup gurme kakao(bir paket )
  • yarım cup süt
  • 2 yumurta
                                   Yapılışı:
  • zeytinyağı,su ve kakoyu bir tencerede karıştırarak ısıtıyoruz ama kaynatmadan
  • hindistancevizi,karbonat,un ve tozşekeri bir kasede karıştırıyoruz
  • unlu karışıma kakolu karışımı ekliyoruz
  • başka bir kasede yumurta ve sütü çırpıyoruz
  • bunu da karışıma ilave edip karıştırıyoruz
  • yağlanmış kalıbımıza döküp 175 derecede 40 dakika kadar pişiriyoruz
  • kalıptan çıkarmadan üzerine bir tabak kapatıp bir gece bekliyoruz ertesi gün afiyetle yiyoruz
  • 1 cup= 240 ml=1 su bardağı
                  denemenizi öneririm çok lezzetli bir kek oluyor

    yanında dondurmayla servis ettim tadına bakanlar çok beğendi
    sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
    afiyet olsun.

19 Eylül 2010 Pazar

Tahinli Çörek

Merhabalar
bugün sizlerle paylaşmak istediğim tarifim tahinli çörek
çok lezzetli bir tatlı aynı zaman da da besleyici
tahinin yararları saymakla bitmez özellikle çocuklar bayılıyor bu çöreğe
ben orjinal tarifi yazacağım bu ölçüden bir büyük
bir küçük tepsi çörek çıkıyor ama siz ölçüleri
yarıya indirerek de yapabilirsiniz
kalabalık bir aileseniz çabucak tükenecektir tam ölçü yapabilirsiniz
elimden geldiğince yapım aşamalarının fotoğraflarını çektim
araya benim ufaklıklarda girdi
bol fotoğraflı bir post olacak:))
yapılışına gelince
Malzemeler:
  • 1 kilo un
  • yarım litre süt
  • yarım paket eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
İçi :
  • bir kase tahin
  • tozşeker(ölçü veremiyorum sizin damak tadınıza göre ayarlayın)
  • 1 bardak dövülmüş ceviz(ben kullanmadım)
Üzerine:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı pekmez
Yapılışı:
  • büyük bir kaseye un elenir içine maya eklenir ılıksuyla kabartılır
  • içine diğer malzemeler eklenir
  • yumuşak bir hamur yapılır,üzeri örtülerek mayalandırılır
  • mayalanan hamur 3 e bölünür
  • bir tanesini alarak oklavayla açabildiğimiz kadar ince açalım
  • üzerine tahinin bir kısmın kaşıkla gezdirelim,fırçayla sürerek her yere eşit yayılmasını sağlayalım
  • üzerine göz kararı tozşeker serpelim
  • hamurun tam ortasından parmağımızla bir delik açarak içe doğru rulo yapalım


ruloyu iki ucundan tutarak kendi etrafında çeviriyoruz bir nevi ip atlama hareketi yaparak inceltiyoruz bu arada hamur kopabilir sorun değil tekrar elinizle birleştirebilirsiniz
bir ucundan kendi etrafında döndürerek sarıyoruz
isterseniz ufak porsiyoluk olacak şekilde yapabilirsiniz ya da benim gibi
büyük bir yuvarlak tepsiye sararak döşeyebilirsiniz
üzerine yumurta sarısı ve pekmezi çırparak sürüyoruz
10 dakika tepsi mayasının gelmesi için bekletiyoruz
180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
benim meraklı ufaklıklar Nehir hanım ve Deniz bey

bakalım annemiz nasıl yapıyor:))

benim meraklı oğlum işin inceliklerini deneyerek öğreniyor:))

bakar mısınız sanki 40 yıldır bu işlerle uğraşıyor,merdaneyi nasıl güzel tutuyor:))

çöreğimizin pişmiş hali
sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
afiyet olsun

Sodalı Börek

Merhabalar,sizinle paylaşmak istediğim böreğin
bir diğer adı da ''yalancı su böreği''dir.
Gerçekten su böreği lezzetinde ve çok pratik bir börek oluyor.
Ben genelde bu böreği sıcakken ikram ediyorum tadına bakanlar
çok beğeniyor,sizlere de tavsiye ederim.
Böreğimizin yapılışına gelince
Malzemeler:
  • 3 tane yufka
  • 1 şişe soda
  • 125 gram eritilmiş margarin
  • 3 yumurta
İçi için:
  • 100 gram beyaz peynir veya lor peyniri
kıyılmış maydanoz(ben eklemedim)
Yapılışı:
  • orta boy bir fırın tepsisi ya da yuvarlak borcamı yağlayıp yufkanın bir parçasını buruşturarak tepsiye yayıyoruz
  • yarım yufkayı da üzerine elimizle buruşturarak seriyoruz
  • ortasına peynirli içimizi koyuyoruz
  • kalan yarım yufkayı üzerine buruşturarak yayıyoruz
  • en üste kalan tek yufkayı seriyoruz
  • böreği kare dilimler halinde kesip üzerine eritilmiş margarini her yerine gelecek şekilde kaşıkla döküyoruz
  • bir kasede yumurtayı çırpıp üzerine sodayı ekleyip karıştırıyoruz
  • sosu tepsideki böreğin üzerine döküyoruz
  • 180 dereceli fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
sıcakken kestiğimiz dilimlerin üzerinden tekrar bıçakla geçip dilimliyoruz
yanında bir bardak demli çayla nefis oluyor
bu böreği önceden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz
misafirleriniz gelmeden pişirip sıcak sıcak ikram edebilirsiniz
sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
afiyet olsun.

18 Eylül 2010 Cumartesi

Kakaolu Kek

Merhabalar,blog yazmaya başladığımdan beri çok iyi kalpli
çok tatlı dostlar edindim
yorumlarınızla yalnız olmadığımı bir kez daha hissettiriyorsunuz
hepinize teşekkürler iyi ki varsınız
yoksa ben üzüntümü de sevincimi de kimlerle paylaşacaktım:))
Ailecek zor bir dönemden geçiyoruz ama sizlerin desteğinizle
bu zor günlerde geçecek inanıyorum.
Tarifime gelince,farklı bir kakaolu kek
yapılışı alıştığımız kek gibi değil
sütü kestirerek yaptığımız çok lezzetli puf puf kabaran bir kek.
Çok kabaran bir kek olduğu için büyük ve derin bir kalıpta pişirmenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
yarım limonun suyu
250 gram margarin
9 kahve fincanı un
3 yemek kaşığı kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı karbonat
2 tane yumurta
Yapılışı:
  • süt ve şeker bir tencereye alınır,karıştırarak kaynatılır
  • kaynayan süte limon suyu eklenerek kestirilir
  • margarin sütün içine eklenir,altı kapatılır sıcakken margarinin erimesi sağlanır
  • kuru malzemeleri bir kaseye eleyip,karıştırıyoruz
  • unlu karışıma sütlü karışımı ekliyoruz
  • çırpılmış yumurtaları da ekleyip karıştırıyor ve derin bir kalıba boşaltıyoruz
  • 180 derecede 50 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz
  • soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eliyoruz.
  • kalıptan çıktıktan sonraki hali,dediğim gibi çok kabaran bir kek oluyor.
    dilimlenmiş hali
    hepinize güzel bir çay eşliğinde birer dilim kek ikram etmeyi isterdim
    inşallah sizlerle görüşme imkanımda olur
    sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
    afiyet olsun.




16 Eylül 2010 Perşembe

Penirli Kol Böreği

                                                        Merhabalar
                                  ılık bir Ankara gününden hepinize merhaba
                             henüz Ankaradayım bir haftaya Antalyaya dönerim
                          tam süre veremiyorum çünkü babamın sağlık durumuna bağlı
                            benim evime dönme sürem,inşallah babam iyi olacak
                            belli mi olur,bir mucize olur belki
                                bende mutlu bir şekilde evime dönerim:)
                         Bugün sizinle paylaşmak istediğim tarif çok çabuk  yapabileceğiniz ama lezzetli bir börek bizimkiler çok seviyorlar bu böreği
                                          Yapılışına gelince
                                                    Malzemeler:
                                                       3 yufka
                                                      1 çay bardağı yoğurt
                                                      1 çay bardağı süt
                                                         1 çay bardağı sıvıyağ(zeytinyağı da olur)
                                                      2 tane yumurta
                                                      İçi : biraz beyaz peynir
                                                      lor da kullanabilirsiniz
                                                Yapılışı:
yoğurt,süt,sıvıyağ ve yumurta bir kasede karıştırılır.yufkanın bir tanesi tezgaha serilir ve üzerine hazırladığımız sos gezdirilir,yufkanın size bakan tarafı üzerine katlanır buraya peynirli malzeme koyulup rulo şeklinde sarılır,tepsiye alıp rulonun uç tarafları içe doğru kıvrılır.Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır
Üzerine yumurta sarısı sürülür,susam,çörekotu serpilir
180 derece fırında yaklaşık 20 dakika ya da üzeri kızarana kadar pişirilir.
Dilimleyip servis yapılır.


                     fırından çıkmış hali,ayrıca şekli hakkında fikir vermesi için bu fotoğrafı ekledim,benim yufkalarım küçük olduğundan 4 tane yaptım ama siz yufkacıdan aldığınız yufkayla yaparsanız tam 3 tane çıkıyor,siz içine dilediğiniz  malzemeyi koyabilirsiniz.
                      sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
                                                   afiyet olsun.

15 Eylül 2010 Çarşamba

Uğur Böceği Pasta

Merhabalar
bu aralar üzerimdeki yorgunluğu ve isteksizliği anlatamam size
her sonbahar ben böyle oluyorum.
Bu mevsimi hiç sevmiyorum ben yaz insanıyım
tabi ilkbaharın güzelliği de ayrı:))
Bu pasta canım kızım Nehirin yoğun ısrarları(baskıları)sonucunda
yaptığım ve beğenerek yediğimiz bir pasta oldu.
Tabi Yasemin içinde yapmıştım o da tadabildi çok mutlu oldum.
Pastamız vanilyalı pandispanya,vanilyalı pastacı kreması
içi fıstıklı drajeli lezzetli bir pasta
yapım aşamalarının fotoğrafını elimden geldiğince çekmeye çalıştım
size fikir olması için
umarım beğenirsiniz.
Yapılışı:
pandispanyamızı 3 e böldükten sonra derin bir kaseye
strech film serip
ilk katı yerleştiriyoruz üzerine krema,draje
aynısını 2. kata yapıyoruz ve son katı yerleştiriyoruz.
pastamızın üzerini kapatıp buzdolabında dinlenmeye alıyoruz
bir gece ya da sabah yaptıysanız akşama kadar beklemesi gerekiyor.
pastamızı çevirip üzerine krema sürüyoruz
kırmızı şeker hamuruyla kaplıyoruz
siyah şeker hamurundan benekleri kesip pastamıza yapıştırıyoruz
kafasını şeker hamuruyla olşturup beyaz şeker hamuruyla gözlerini yapıyoruz
pastamızın bitmiş hali,ben fotoğrafları akşam çektiğim için
ışıktan çok güzel fotoğraflar olmadı ama pasta çok güzeldi.
Nehir ve Yasemin birlikte
onlar için yaptığım pastayla birlikte poz verirlerken
Umarım fotoğraflar anlaşılır olmuştur size de fikir olur.
Hepinize sevdiklerinizle ve afiyetle mutlu günler dilerim.

11 Eylül 2010 Cumartesi

Çilekli Makaron

Merhabalar
bayramın sonuna geldik umarım sevdiklerinizle birlikte güzel ve keyifli zaman geçirmişsinizdir.
Yeni bir makaron tarifiyle burdayım
çilekleri pazarda gördüğümde mis gibi kokusu ve lezzeti beni cezbetti
aslında aklımda çileklerden çilekli pasta yapma
fikri vardı ama son anda aklıma''neden makaron yapmıyorum?''
fikri gelince temel makaron tarifyle işe başladım.
Acaba tutacak mı?endişesi makaron yapmanın bence en heyecanlı anlarından biri
İçi,dışı çilekli pişerken ve yerken mis gibi çilek kokusu ve tadını aldığınız
enfes makaronlar elde ettim.
Rengi neden tam bir pembe değil?diye sorarsanız
pişmeden önce daha pembeydi pişince daha uçuk bir pembe oldu.
İçinde aroma ve gıda boyası kullanmadım tamamen doğal çilek kullandım
ama siz pespembe makaronlar elde etmek isterseniz
gıda boyası kullanabilirsiniz ama tamamen doğal rengi olsun
derseniz de çilek püresi kullanmanızı tavsiye ederim.
Tarif için Zinnura burdan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum
makaron tarifnin orjinali için onun sitesiniz ziyaret edebilirsiniz
ben tarifte kendimce bazı değişiklikler yaptım.
Tarifimize gelince
Malzemeler:
100 gr pudra şekeri
80 gr bademunu
2 tane yumurta akı
5 yemek kaşığı tozşeker
150 gr kadar çilek
yarım paket(100 ml)krema
Yapılışı:
pudra şekeri ve bademununu rondo da 3 seferde ve her defasında karışımı
karıştırıp,havalandırarak çekiyoruz.
Yumurta aklarını cam bir kasede çırpmaya başlıyoruz
şekeri çırparken yavaş yavaş ekliyoruz
karışım parlak ve pürüzsüz olmalı ve çok katı bir hal almamalı
ama çok akışkanda olmamalı
mikseri kaldırdığımızda ucundaki aklar hafifçe aşağı doğru eğilmeli
kuru malzemeyi karışımımıza iki seferde ve dikkatlice ekliyoruz.
Rondo da çilekleri püre haline getiriyoruz sonra süzgeçten geçiriyoruz
yaklaşık 2 ya da 3 çorba kaşığı kadar çilek püresini azar azar karışımımıza ekleyip
dikkatlice karıştırıyoruz.Sıkma torbasına doldurup
yağlı kağıt serili tepsiye minik yuvarlaklar sıkıyoruz
tepsiyi bikaç kez masaya vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlıyoruz.
Tepsiyi 1 saat makaronların üzeri kuruyana kadar oda ısısında bekletiyoruz
175 derecede 7 dakika pişiriyoruz.
soğuduktan sonra arasına çilekli krema sıkıp iki tanesini birbirine yapıştırıyoruz.
Çilekli Krema için:
Soğuk kremanın içine
2 çorba kaşığı pudra şekerini ilave ederek mikserle çırpmaya başlıyoruz
biraz kıvam alınca çilek püresinin kalanını ekliyor ve çırparak
kıvamlı bir hal almasını sağlıyoruz.
Biraz buzdolabında beklettikten sonra kullanabiliriz.
Makaronların tadına bakan Yasemin,bir makaron sever olarak,çok beğendi
ve'' işte makaron böyle olur dedi''
bunu duymak beni çookk mutlu etti sırada farklı çeşitte
makaronları denemek var tabi denemelerimi de sizlerle paylaşmak.
Sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
Afiyet olsun.

10 Eylül 2010 Cuma

Yoğurt Tatlısı

Merhabalar
hepinize mutlu bayramlar dilerim.
Bayramın ikinci gününe geldik evdeki tatlınız bitmişse
kolay ama lezzetli ve hafif bir tatlı yapmak isterseniz
size yoğurt tatlısını öneririm.
Tarifimize gelince
Malzemeler:
4 tane yumurta(akı ve sarısı ayrılmış)
1 su bardağı tozşeker
1 buçuk su bardağı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi
yarım limonun suyu
1 su bardağı un
1 su bardağı+ 2 çorba kaşığı irmik
4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
3 buçuk su bardağı tozşeker
3 buçuk su bardağı su
birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Yumurta sarıları ve şekeri mikserle iyice çırpacağız içine yoğurt,margarin,limon kabuğu ve limon suyunu da ekleyip tekrar çırpalım.
Bir kasede un,irmik ve kabartma tozunu karıştırıp
bunu yumurtalı karışıma ilave edelim.
Cam bir kasede yumurta aklarını bir tutam tuzla kar haline gelene kadar çırpalım
tahta bir kaşıkla yumurta aklarını hazırladığımız karışıma ekleyip
dikkatlice,çırpmadan katlayarak karıştıralım.
Karışımı kare bir borcamı yağlayıp unladıktan sonra
içine dökelim.
175 derecede tahmini 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Şerbet için malzemeleri bir tencerede karıştırarak 5 dakika kaynatalım
limon suyunu ekledikten sonra altını kapatalım.
Pişen tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçince ılımaya başlamış şerbetimizi üzerine yavaşça ve çektikçe dökelim.
tatlı şerbetini çektikten sonra dilimleyip
üzerini dilediğinizce süsleyip sevdiklerinize ikram edebilirsiniz
Bu lezzetli tatlı ''bayram tatlıları ve bayram yemekleri etkinliğine'' evsahipliği eden nesrininmutfagi.blogspot. a gidiyor,sevgili Nesrine etkinliğinde kolay gelsin diyorum.
                            Hepinize mutlu ve iyi bayramlar diliyorum

s

9 Eylül 2010 Perşembe

Bayram Çikolatası

Merhabalar
Hepinize mutlu bir bayram dilerim
umarım hepimizin evinde tatlı bir telaş ve sevdikleriyle birarada olmanın huzuru vardır.
Bu sene bizim bayramımız biraz buruk geçiyor
babamın hastalığı hepimizi kötü etkiliyor pek bayram havasında olduğumuzu söyleyemeyeceğim.
Bir sene önce bayramda Antalyadaydık,sıcacık güneş içimizi ısıtıyordu
babam sağlıklı günlerindeydi ve torunlarıyla birlikte bayramın tadını çıkarıyordu.
İnsan hayatında bir gün bile ne kadar önemliymiş,bir anda herşey değişebilirmiş
bunu çok daha iyi anladım.
Ne olursa olsun bu bayram onunla birlikteyiz ve onunla çok mutluyuz
başka hiç birşeyi düşünmek istemiyorum ve şu anın tadını çıkarmak gerektiğine inanıyorum
birlikte yaşayacağımız kaç bayram var bilmiyorum çünkü.
Dilerim babam sağlığına kavuşur biz onunla mutlu günlerimize geri döneriz.
Sevdiklerinizin yanında olun onlara sıkıca sarılın
ve mutlu,huzurlu bir bayram yaşayın.

Çikolatalara gelince
ilk kez çikolata yaptım ve çok keyif aldım daha çok deneme yapmak istiyorum.
Kalpli olanların içinde fındık,oval olanların içinde hindistancevizi
ve yuvarlaklarda vişne var.
Hepsinin tadına baktım ve çok beğendim ilk deneme olmasına rağmen lezzeti çok iyiydi.
Sevdiklerinizle ve afiyetle şeker tadında bayramlar dilerim
iyi bayramlar

7 Eylül 2010 Salı

Sütlü Kadayıf

Merhabalar
bayram için pratik ama lezzetli tatlılara devam ediyoruz.
Bugün paylaşacağım tarif hepimizin bildiği benim en sevdiğim tatlılardan biri olan  kadayıf tatlısı onu sütlü olarak denediniz mi bilmiyorum ben bu halini de çok seviyorum.
Kadayıfı benim gibi yumuşak sevenlerdenseniz tatlıyı fırından aldıktan sonra şerbetini ılık olarak dökmelisiniz ama çıtır kadayıf seviyorsanız şerbet soğuk olmalı
Tarifimize gelince
Malzemeler:
750 gr tel kadayıf
1 paket eritilmiş margarin(tereyağı da kullanabilirsiniz çok lezzetli olur)
1 buçuk su bardağı ceviz(iri parçalar halinde)
Şerbet için:
4 su bardağı tozşeker
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
Yapılışı:
Kadayıfı elimizle didikleyerek içine eritilmiş margarini ekliyoruz elimizle iyice birbirine yediriyoruz.
Bir cam kaseye kadayıfı dışlarından sarkacak içi boş olacak şekilde yerleştiriyoruz oratadaki boşluğa ceviz koyup dıştaki kenarları üstüne kapatarak ters çevirip elimizle alıyor ve tepsiye diziyoruz
kasenin büyüklüğünü istediğiniz gibi seçebilirsiniz ufak kaselerde hazırlarsanız hem tek porsiyoluk tatlılar elde edersiniz hem de görüntüsü daha şık olur.
sıcak fırında kafayıflar iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Şerbet için bütün malzemeyi bir tencereye koyup
karıştırarak 5-10 dakika kaynatıyoruz
fırından çıkan sıcak kadayıfa şerbetini döküyoruz üzerine bir tepsi kapatıp şerbetini çekmesini sağlıyoruz.
Sevdiklerimizle ve afiyetle yiyoruz
Afiyet olsun.

6 Eylül 2010 Pazartesi

Badem Tatlısı

Merhabalar
bayram yaklaşıyor evlerde bayram hazırlıkları başladı bile
bugün bayramda sevdiklerinize ikram edebileceğiniz çok lezzetli ve bir o kadar da kolay bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum.
Tarifimize gelince
Malzemeler:
2 su bardağı un
125 gr eritilmiş margarin
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz badem
1 çorba kaşığı limon suyu
1 yumurta sarısı(üzerine sürmek için)
Şerbeti:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
çeyrek limon suyu
Yapılışı:
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz
şeker ve su bir tencerede biraz kaynattıktan sonra içine limon suyunu ekliyoruz
bir taşım daha kaynadıktan sonra şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
Hamur için bütün malzemeyi karıştırıp bir hamur yapıyoruz
elimizle ufak parçalar koparıp,yassıltıp oval şekil veriyoruz
fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla üzerini çiziyoruz
önceden ısıttığımız 180 dereceli sıcak fırına koyup
tahmini 40 dakika ya da üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine döküyoruz
Tatlı hemen şerbetini çekecektir arada altüst ederek bir müddet daha şerbetini çekmesini sağlayabiliriz.
Sevdiklerinizle ve afiyetle yemeniz dileğiyle
afiyet olsun.
Related Posts with Thumbnails