Bu Blogda Ara

29 Temmuz 2010 Perşembe

Mekik

Mekik çok severek yediğim tatlardandır,içindeki tereyağının kokusu,lezzeti ve bademin aroması birleşince ortaya bu minik enfes kekler çıkıyor.Bu lezzeti daha önceleri dışardan alır ve severek yerdim ama nasıl yapılır?kendim yapabilri miyim?diye merak ederdim.Biraz araştırma ve deneme yanılma sonucunda tam istediğim lezzeti yakaladım.
Tabi yapmışken vişnelisini denememek olmazdı,o da istediğim lezzette oldu
Görüntüsü benim gibi vişne seven bir kişi için yeterince baştan çıkarıcıydı.
Yapıldıktan sonra kısa sürede tükendi.

27 Temmuz 2010 Salı

Vişneli Çikolatalı Pasta

Evet yine vişne,tam mevsimindeyken bu güzel meyveyi bol bol tüketmek lazım.
Sizde benim gibi vişne sevdalısıysanız bu pasta tam size göre,yaptıktan kısa bir süre sonra tükendi bu pasta özellikle Nehir''anne nefis olmuş''nidalarıyla yiyordu.Bende beğendim tavsiye ederim.Tarifimize gelince
Malzemeler: 4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
yarım su bardağı buğday nişastası
2 çorba kaşığı kakao
yarım çay bardağı kaynar su
Yapılışı: Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıyoruz,yumurta aklarını mikserle çırpmaya başlıyoruz şekerin yarısını ilave ediyoruz,kaseden dökülmeyecek kadar yoğun bir kıvama gelmesi lazım.Ayrı bir kasede yumurta sarılarını şekerin kalanıyla çırpıyoruz,içine kaynar suyu ekleyip yoğun bir kıvama gelene kadar mikserle çırpıyoruz.Bu karışıma önce yumurta aklarını söndürmeden ekliyoruz sonra kuru malzemeyi ilave edip tahta kaşıkla alttan üste alarak yani katlama tekniğiyle ve söndürmeden ekliyoruz.22 cm lik bir çember ya da kelepçeli kalıba karışımımızı döküyoruz 160 derecede 50 dakika pişiriyoruz.Soğuduktan sonra 3 parçaya bölüyoruz.
Kakaolu Pastacı Kreması:
3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 tane yumurta sarısı
Bütün malzemeyi tencereye alıyoruz karıştırarak pişiriyoruz,soğuduktan sonra pastamızın arasına sürüyoruz.
Arasına:300 gr çekirdekleri çıkarılmış vişne
iri kıyılmış bitter çikolata
Üstüne: 1 paket kakaolu krem şanti
1 su bardağı süt
Islatmak için:1 su bardağı vişne suyu

Yapılışı:
3 parçaya ayırdığımız kekeimizin ilk parçasını vişne suyuyla ıslatıp üzerine kremamızı sürüyoruz üzerine vişne tanelerini diziyoruz ve bolca çikolata serpiyoruz,üstüne diğer keki kapatıp bu işlemi sırayla yapıyoruz.En üste kakaolu krem şanti sürüp,yanlarını da şantiyle kaplıyoruz.Vişne taneleri ve inci şekerlerle süsleyip,afiyetle yiyoruz.
Afiyet olsun.


24 Temmuz 2010 Cumartesi

Vişneli Çikolatalı Kek

Çikolatalı,nemli bir kek oldu,vişne ve çikolatanın muhteşem uyumuyla çok lezzetli bir kek elde ettim.Ben tadını çok beğendim sizde benim gibi vişnenin mayhoşluğu ve çikolatanın enfes tadını birarada seviyorsanız mutlaka deneyin derim.Bu tarif sevgili Burçin Birdaneye ait tarifin orjinaline ulaşmak isterseniz ''www.burcinindenemeleri.com'' bu linki tıklamanız yeterli burdan bu enfes kek tarifini bizimle paylaşan Burçin Birdaneye teşekkürlerimi iletiyorum.Gelelim tarifimize
Malzemeler: 50 gr tereyağ
yarım su bardağı sıvıyağ
200 gr bitter çikolata
2 tatlı kaşığı granül kahve
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
Yapılışı:
Tereyağ,sıvıyağ,çikolata ve kahveyi benmari usulü eritiyoruz.Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz,çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekliyoruz.Ayrı bir kaseye kuru malzemeleri eliyor ve bunu da yumurtalı karışıma ekliyoruz kısa bir süre karıştırıyoruz.Muffin ya da orta boy bir kek kalıbına döküp üzerine vişneleri bastırarak yerleştiriyoruz.180 dereceli fırında ortalama 30 dakika pişiriyoruz ve afiyetle yiyoruz.
Mutlaka deneyin derim, bence bir dilim asla yetmez:))

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Çikolatalı Kurabiye

Ağızda dağılan kıyır kıyır,lezzetli bir kurabiye oldu.Formu değişmediği için şeker hamuruyla da kaplanabilir ama ben üzerini çikolatayla süslemek istedim.Çikolatayla çalışmak çok keyifliydi ben çok zorlanacağımı sanmıştım ama keyif aldım ve yeni bir deneyim elde ettim.Bu kurabiyeleri denemenizi tavsiye ederim.Tarifimize gelince
Malzemeler: 1 yumurta
                                             150 gr yumuşak margarin
                              2 su bardağı un
                                             1 su bardağı pudra şekeri
                                                1 çay bardağı mısır nişastası
                                                1 çay kaşığı karbonat(silme)
                                                 1 çay kaşığı tarçın ve zencefil
Üzerini süslemek için: 1 paket bitter çikolata(eritilmiş)
Yapılışı: Margarin ve pudra şekerini karıştır,yumurtayı ekle un,nişasta,karbonat,tarçın ve zencefili ekleyerek yumuşak ama merdaneyle açmaya müsait bir hamur yap.Bir parmak kalınlığında aç kurabiye kalıplarıyla keserek tepsiye diz.180 derecede pişir tahmini 15 dakika yeterli oluyor.Soğuduktan sonra eritilmiş çikolatayı yağlı kağıttan yaptığımız sıkma torbasına doldurarak dilediğimiz gibi süsleyebiliriz ya da bir kısmını çikolataya batırarak minik şekerlerle de süslenebilir sizin isteğinize kalmış.Afiyet olsun.
Tabi benim kuzuların ismini yazmamak olmazdı,ikiside kendi isimlerinin yazılı olduğu kurabiyeleri afiyetle yediler.

1 Temmuz 2010 Perşembe

Çiçekli Pasta

Pastanın ismi canım kızım Nehirden geldi,pastaya baktı ve çiçekli pasta dedi evet çiçek bahçesi gibi güzel bir pasta oldu.Bu pastayı doğumgünü olan arkadaşım Gaye için yaptım.Onun gibi zarif bir bayana zarif bir pasta yakışırdı ve çiçek yapmaya karar verdim.Pastamız vanilyalı pandispanya ve beyaz kremadan oluşuyor arasına çikolata parçaları ve çikolatalı draje kullandım şeker hamuruyla kapladım,çiçek ve inci şekerleriyle süsledim ben çok beğendim umarım Gaye de beğenmiştir,burdan doğumgününü tekrar kutluyorum aramıza katılacak minik prensesi sabırsızlıkla bekliyorum.
Related Posts with Thumbnails