Bu Blogda Ara

27 Mayıs 2010 Perşembe

Çilek Soslu Muhallebi

Çileğin en güzel zamanı bol bol tüketmek lazım ayrıca sağlığa da pekçok yararı var.Hafif ve lezzetli bir tatlı isterseniz bu tatlıyı öneririm benim çocuklar tarafından çok beğenerek yedikleri bir muhallebi ben arasına çekilmiş bisküvi,ceviz ve damla çikolata da ekledim çok daha lezzetli oldu.Tarifimize gelince
Malzemeler: 2 buçuk su bardağı süt
          1 çorba kaşığı un
                          1 çorba kaşığı mısır nişastası
                  4 çorba kaşığı tozşeker
                   1 çorba kaşığı margarin
Çilekli sos için: 300 gr ayıklanmış çilek
                       1 çorba kaşığı tozşeker
                2 çorba kaşığı su
                                                     1 tatlı kaşığı nişasta(çok az suyla ezilmiş)
Yapılışı: Bir tencerede süt,un,nişasta ve şeker karıştırılır ocakta pişirilir.Piştikten sonra margarin eklenir(istenirse koymayabilirsiniz)
Sos için: Çilekleri rondo da püre haline getir sos tenceresine çilek,şeker ve su koyulup ocakta biraz pişirilir.Nişasta azar azar kıvamına bakarak eklenir(kıvamının çok koyu olmaması gerekiyor)bir taşım kaynatılır ve ocaktan alınır.
Kaselere muhallebi eklenir istenirse bisküvi,ceviz ve damla çikolata da ara katlara koyulur muhallebi bitene kadar bu şekilde devam edilir.En üste çilekli sos eklenir ve isteğe göre süslenir ben damla çikolata ve naneyle süsledim afiyet olsun.

25 Mayıs 2010 Salı

Şeker Hamuruyla Süslü Kurabiyeler

Şeker hamuruyla çalışmak çok eğlenceli biraz hayalgücü,biraz yaratıcılık ve ekipmana ihtiyaç var ama sonuç çok güzel oluyor.
İstenilen her şekilde ve ebatta kurabiye hazırlamak mümkün

23 Mayıs 2010 Pazar

Bugün benim doğumgünüm

Bugün doğumgünüm bir yaş daha geçti ömrümden,33 yaşıma iki çocuk annesi ve çocuklarıyla çok mutlu bir anne olarak giriyorum.Böyle bir gün için kendime nasıl bir pasta yapayım derken aklıma anne ve çocuklarının birarada olduğu bir pasta geldi.Modellemelerimi ilk kez yapıyorum bana bu konuda çok yardımcı olan ''Gülün kurabiye evinden'' Gül Doğana teşekkür ediyorum.Modelleme yapmak inanılmaz keyifli uzun süre elimden bırakamadım bundan sonra yeni modellemelerimle yeni pastalar yapacağım.Pastamız vanilyalı pandispanya,vanilyalı krema ve muzdan oluşuyor.İçinde nerdeyse hiç yağ yok çok hafif bir pasta.
Antalyada günlerdir yüksek seviyedeki nemden dolayı şeker hamuruyla çalışmak biraz zor oluyor,hamur ısınıyor ve çabuk parçalanıyor pastayı kaplarken biraz sorun çıktı ama genede fena olmadı di mi?
Dileğim yeni yaşımla beraber istediklerimi gerçekleştirmek,sevdiklerimle birarada olmak tabi sağlık ve huzurla.Hepinize mutlu bir gün diliyorum,görüşmek üzere.

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Turunç Reçeli

Turunç reçeli sever misiniz?Ben bayılırım Antalya da her yerde bol bol turunç bulunur hatta buranın yabancıları onları portakal ya da mandalina sanırlar hatta yemeye kalkanlarını bile gördüm.Tadı acı olduğundan yenmez ama reçeli çok lezzetli olur ama yapımı biraz zahmetlidir ama bu lezzete değer bence.Malzemelere gelince: 1 kilo turunç
                                                  1 buçuk kilo şeker
                                                    2 ya da 3 bardak su
                                                      1 tatlı kaşığı limon tuzu
yapılışı: Turunçlar yıkandıktan sonra rendenin en ince tarafıyla hafifçe rendelenir(yuvarlak bi yer vardır ya ordan)kabukları ince uzun olacak şekilde soyulur beyaz kısmı bıçakla kesilir burası acı bir tat verir.Büyükçe bir iğne pamuk ipliğine geçirilir ve uzun şeritler halindeki kabuklar kendi etrafında sarılarak spiral şeklinde ipe dizilir bu şekilde 1 gece torbada ama ağzı açık olarak ben beklettim.Ertesi gün kabuklar 20 dakika haşlanır,haşlama suyu süzülür temiz su konur ve 3 gün boyunca gün içinde bikaç kere suyu süzülür ve temiz su konur burdaki amaç acısını çıkarmaktır.3 günün sonunda süzdüğünüz su berrak hale gelmiş olmalıdır iyice suyu süzülen turunçları reçel yapacağımız tencereye alıp üzerine şekeri ekliyoruz ve böylece 1 gün daha bekleyecek.Ertesi gün turunçlar şekerle birlikte sulanacak içine tahmini 3 bardak su konur ve ocakta kaynamaya bırakılır,40 dakika civarında reçelimiz kıvama gelir,kıvamını anlamak için cam bir tabağa reçelin suyundan damlatılır ve buzdolabında bikaç dakika bekletilir tabak yana eğildiğinde akmıyor,büzüşüyorsa reçelimiz tam kıvamındadır.İçine limon tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra reçelimiz hazırdır.Ben soğuduktan sonra kavanoza boşaltıyorum ama sıcakken koyup ters çevirerek de bekletebilirsiniz afiyet olsun. 

13 Mayıs 2010 Perşembe

Pembe Güller

Pastartın şeker hamuru modelleme kursunda yaptığım pasta
bu kursta şeker hamuruyla ilgili çok faydalı bilgilere ulaştım şeker hamurunun yapımı ve önemli bilgiler ve harika çiçeklerin yapımını öğrendim
Teşekkürler Özge Oktay

9 Mayıs 2010 Pazar

Çikolatalı Muzlu Pasta

Çok lezzetli güzel bir pasta mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Malzemelere gelince
Pandispanya: 4 adet yumurta
                     1 su bardağı un
                       1 su bardağı şeker
                     1 su bardağı yoğurt
                     yarım su bardağı sıvıyağ
                     2 paket bitter çikolata
                      2 yemek kaşığı kakao
                       1 paket kabartma tozu
Krema: 250 ml süt(1 buçuk su bardağına denk geliyor)
             1 çay bardağı tozşeker
              yarım çay bardağı un
              1 tatlı kaşığı buğday nişastası
               2 tane yumurta sarısı
Dışı için: 1 poşet krem şanti
              1 bardak sütle iyice çırpılır
Dışındaki çikolatadan çemberi hazırlamak için 1 paket bitter çikolataya ihtiyaç var
Arasına damla çikolata ve muz dilimleri koydum pandispanyayı sütle ıslattım,bu tarif 22 cm lik kalıba uygundur,yapılışına gelince
Pandispanya içinyumurtayla şeker iyice çırpılır sırasıyla önce sıvı malzemeler sonra kuru malzemeler eklenir(çikolata benmaride eritilmiş olmalı) 22 cmlik kalıba dökülür 180 derecede tahmini 30 dakika pişirilir.Piştikten sonra bir gün bekletilir ertesi gün 3 parçaya kesilir araya krema sürülür,çikolata ve muz eklenir.Krema için bütün malzemeyi tencerede karıştırarak pişir,piştikten sonra istenirse 1 çorba kaşığı margarin konulabilir.
çikolatayı benmaride erittikten sonra pastanın eni ve boyu ölçülüp o boyutlarda yağlı kağıttan bir şerit kesilir,eritilmiş çikolatta düzgünce çok ince olmayacak şekilde yağlı kağıda sürülür,5 dakika oda ısısında beklettikten sonra dikkatlice pastanın etrafına yapıştırılır,pasta buzdolabına kaldırılır çikolata iyice katılaşıp,yağlı kağıttan ayrılacak duruma gelince dikkatlice kağıttan ayrılır.Üstü isteğe göre süslenir ben çikolata ve drajelerle süsledim,afiyet olsun.
                                          

7 Mayıs 2010 Cuma

İlk Şeker Hamurlu Pastam


Herşey kızımın doğumgünü için pastayı benim yapmamla başladı.Pasta yapmak benim için bir tutku ama şeker hamuruna çok yabancıydım,pek çok kaynaktan yardım aldım,birkaç deneme sonunda istediğim gibi bir pasta yapabildim.Pastamızın malzemelerine gelince:
Pandispanya için: 6 yumurta
                        2 su bardağı tozşeker
                        250 gr yumuşak tereyağı
                        3 su bardağı un
                        2paket kabartma tozu
                        4 çorba kaşığı kakao
                        1 buçuk su bardağı süt
                         5 çorba kaşığı yoğurt
                         100 gr eritilmiş bitter kuvertür
Kreması:  200 ml(küçük kutu)krema
                200 gr eritilmiş bitter kuvertür
 Arasına: Çakıl çikolata
Yapılışı: pandispanya için oda ısısındaki yumurtalar şekerle iyice çırpılır,yumuşak tereyağını ekle tekrar çırp sırasıyla süt,yoğurt,çikolata,un,kakao,kabartma tozunu koy karıştır.26 cm lik kelepçeli kalıbı yağla karışımı içine koy 180 derecede 50 dakika civarında pişir,pişme süresi fırına göre değişir sık sık kontrol etmek lazım.
Piştikten sonra bir gece beklet ertesi gün 3 parçaya ayır aralarını ben sütle ıslattım ama şekerli su da olabilir
Krema için sıvı kremayı mikserle katılaşana kadar çırp,bitter kuvertürü benmaride erit içine ekle ve tekrar kıvam alana kadar çırp.
Pandispanyanın arasına kremayı sür,çikolatayı ekle bütün katları böylece bitir,dışını da kremayla az olacak şekilde sıva,şeker hamurunu pastanın boyutlarında olacak şekilde mısır nişastasıyla aç ve pastayı kapla ben süslemek için aldığım şeker hamurundan gülleri ve kırmızı jel boyayla renklendirerel yaptığım pembe kalpleri kullandım.Pastamız hazırdır afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails